Beter beschermd tegen ransomware

Test je weerbaarheid met een ransomware assessment

Ransomware blijft in opmars. De financiële kosten en reputatieschade door zo’n incident, waarbij criminelen je data of systemen gijzelen, zijn enorm. Hoe reageer je op een geslaagde aanval?

 

Een ransomware assessment brengt het voor je in kaart

 

  • Welke zijn de huidige verdedigingsmechanismen tegen ransomware, en hoe goed scoren deze?
 
  • Welke bestaande processen zijn voor verbetering vatbaar zodat je een ransomware-aanval beter kan opvangen? 

Een ransomware assessment, dat is sowieso:

Weerbaarheid tegen aanvallen
Detectie
Preventie
Reactie en correctie

Weerbaarheid tegen aanvallen

Vandaag is de belangrijkste cyberbedreiging voor jouw bedrijf ransomware of gijzelsoftware. Aanvallen met die specifieke vorm van malware of kwaadaardige software zijn erop gericht om jou geld af te troggelen door jouw data en/of systemen te gijzelen. Een eerste, essentiële stap om jouw weerbaarheid tegen dat soort aanvallen te vergroten, is het maken van een ransomware assessment. Via een doorlichting door onze experts helpen wij jou om alle relevante verdedigingsmechanismen tegen ransomware-aanvallen in kaart te brengen: van de technische componenten tot de vereiste processen en procedures. Daarbij geven we ook een score aan jouw verdedigingsmechanismen. Tegelijk sporen we eventuele blinde vlekken in jouw verdediging op.

Preventie

Voorkomen blijft altijd beter dan genezen. In eerste instantie is het dus zaak om een ransomware-aanval te vermijden. Alleen al daarom moet je al jouw medewerkers zoveel mogelijk bewustmaken van de gevaren en de mogelijke impact van hun handelingen. Gespecialiseerde tools en trainingen kunnen daarbij helpen. Daarnaast blijven een moderne firewall en goede beveiligingssoftware belangrijke elementen in elke verdedigingsstrategie. Met de juiste set van beveiligingsproducten kan je de impact van een doorsnee ransomware-aanval, die niet specifiek jouw zaak viseert, relatief eenvoudig onder controle houden.

Detectie

Een gerichte ransomware-aanval, die wel specifiek jouw zaak viseert, is heel wat moeilijker om te vermijden. Aan zo’n aanval gaat doorgaans een lange en grondige voorbereiding vooraf. Daarbij vinden hackers altijd wel iets om binnen te breken. Net daarom moet je vooral heel goed in staat zijn om zo’n aanval tijdig te detecteren. Door jou meer zichtbaarheid te geven op verdachte activiteiten, ondersteunen wij jou daarin.

Reactie en correctie

Eenmaal een aanval gedetecteerd, moet je er ook zo snel mogelijk een geschikte verdediging tegen opwerpen. Door meteen te reageren en de nodige corrigerende maatregelen te treffen, kan je de aangebrachte schade minimaliseren.

Minder impact op je business

In het kader van een ransomware assessment stellen wij samen met jou een concreet actieplan op, dat grondig getest en dus ook uitvoerbaar is. We bespreken de vastgestelde zwakheden in jouw verdediging en leiden er vervolgens een verbeterprogramma uit af, zodat je sneller en juister kan reageren op toekomstige aanvallen. Ten slotte presenteren wij al onze conclusies en aanbevelingen met de bijbehorende prioriteiten ook in detail aan het management, idealiter als onderdeel van een breder businesscontinuityplan.

Betrokkenheid van medewerkers

De gevolgen van een geslaagde ransomware-aanval zijn vaak niet te overzien. Zo kan het vele weken duren om cruciale systemen opnieuw aan de praat te krijgen, terwijl een volledig herstel, als dat al mogelijk is, niet zelden maanden op zich laat wachten. Intussen verlies je omzet, wordt jouw personeel technisch werkloos en moet je dringend de hulp inroepen van dure specialisten. Op de koop toe dreigt jouw reputatie onherstelbare schade op te lopen. Dankzij een ransomware assessment kan je aan de slag om de impact van zo’n incident op jouw business te verminderen, doordat je meer inzet op preventie, sneller aanvallen detecteert en ook sneller en adequater op die aanvallen reageert.

Bekijk hoe Telenet Business je kan helpen met firewall as a service of met andere cybersecurity-diensten. Plan nu jouw gesprek met onze experten.

Waarom kiezen voor Telenet Business?

Persoonlijke aanpak

Onze mensen maken elke dag opnieuw het verschil. Een vaste contactpersoon laat zich in functie van uw noden bijstaan door één of meer gecertificeerde cyberexperts. Samen met u leggen zij de puzzel: een oplossing op jouw maat voor een betere weerbaarheid tegen cyberbedreigingen

Betrouwbare partner

Met Telenet Business haal je niet alleen een betrouwbare partner voor cybersecurity in huis, je krijgt ook een partner voor vaste en mobiele connectiviteit. Doordat we ons eigen netwerk beheren, hebben we een heel goed zicht op mogelijke problemen en kunnen we je steeds veilig verbonden houden.

Complete begeleiding

Ons team van cyberexperts denkt niet alleen met jou mee, maar houdt je ook proactief op de hoogte van de laatste nieuwigheden. Zo helpen wij je anticiperen op de veranderingen van morgen.

 

Kijk op onze cybersecurity inspiratiepagina voor meer inspiratie.

Ieder bedrijf zijn veilige route. Ontdek onze cybersecurity-diensten

Firewall as a service: 24/7 optimaal beveiligd

De firewall vormt de eerste verdedigingslinie tegen cyberaanvallen. Door de firewall te verplaatsen naar de private cloud van Telenet Business, is deze altijd up-to-date én schaalt hij vlot mee al naargelang de bandbreedtebehoeften van jouw bedrijf. Bovendien heb je er geen omkijken naar, want deze cloud-firewall wordt volledig beheerd door de experts van Telenet Business.

*Firewall as a service

Managed Detection & Response: verzeker de  continuïteit

Preventie is maar één tak van cybersecurity. Wat als een cyberaanval op til is? Dan moet je snel en gepast kunnen reageren om de impact op jouw business zo klein mogelijk te houden. Dat kan met onze Managed Detection & Response-service. Deze dienst monitort continu jouw volledige security-omgeving en voorziet in een gegarandeerde reactietijd bij incidenten. Samen maken we jouw bedrijf weerbaarder tegen cyberaanvallen!

*Managed detection & response

Anti-DDoS-oplossingen die mee evolueren met jouw bedrijf

Standaard securityoplossingen zijn niet opgewassen tegen DDoS attacks. Een specifieke Anti-DDoS-beveiliging dringt zich op. Service based of bedrijfseigen? Telenet Business denkt met jou mee. Die samenwerking is belangrijk, want onze cyberexperts weten precies welke oplossing jouw organisatie nodig heeft. Ze combineren de kracht van technologie met menselijke intelligentie. Zo blijft de continuïteit van jouw organisatie gegarandeerd.

We staan klaar om jou persoonlijk te begeleiden

Inspiratie

Hoe maak je van digitale transformatie een succes?
Bedrijven zetten technologie in voor strategische en organisatorische verandering. Hoe doe je dit succesvol? Je vindt de onmisbare elementen in deze minigids.
Telecom en IT vormen de spil in productiebedrijf Typhoon
Ontdek hoe Typhoons productieprocessen transformeren dankzij de IT- en telecomdiensten van Telenet Business en Just Connect.
UC&C brengt alle communicatietools samen
De klant van vandaag is veeleisend en wil op elk moment van de dag contact kunnen opnemen.
Vijf misvattingen over outsourcing als kmo
Hoe krijg je als kmo toegang tot het juiste IT-talent? Eén woord: outsourcing. We ontkrachten de vijf grootste misvattingen
Wat is een Security Operations Center (SOC) en hoe werkt het?
Mark Van Tiggel, Director Security, legt uit hoe Telenet zijn eigen Security Operations Center (SOC) inzet om zowel interne systemen als klantenapplicaties te beschermen.
Losgeld betalen na een cyberaanval: ja of nee?
Cybercriminaliteit is aan een stevige opmars bezig, mede doordat bedrijven steeds meer losgeld betalen bij een cyberaanval. Maar dat is zeker geen goed idee.