nl

Al je vragen over 5G in een flits beantwoord

5G is de vijfde generatie van mobiele netwerken. De eerste generatie, 2G, ontstond in de jaren ’90. Daarmee konden we spraak versturen. 10 jaar later kwam 3G (data) en nadien 4G (video). 5G werkt op dezelfde manier als 4G (draadloos verzenden en ontvangen van data via radiogolven), maar maakt nog meer mogelijk. 5G is sneller, kan meer data versturen, is stabieler en kan meer toestellen, zoals sensoren, verbinden.

5G in 1-2-3-4

5 keer sneller

Met 5G surf je tot 5 keer sneller dan met 4G.

Snellere reactietijd

Er is minder vertraging (of latentie) tussen zender en ontvanger, toestellen sturen dus sneller gegevens naar elkaar.

Het netwerk van de toekomst

Er is meer plaats voor toestellen én gebruikers tegelijk. Niet alleen smartphones, maar ook groene en slimme toepassingen, bv. om ons waterverbruik of files te verminderen en meer.

Stabiel én betrouwbaar

5G maakt de verbindingen tussen al die toestellen stabieler en betrouwbaarder.

Vink dit af voor 5G

1. 5G-klaar toestel

Ontvangt je smartphone het 5G-signaal? Dan ben je helemaal klaar voor de toekomst. Niet zeker of je gsm dat kan? Surf voor de zekerheid even naar de website van het merk van je toestel. Kan je smartphone het 5G-signaal toch niet ontvangen? Ontdek 5G-ready toestellen in onze webshop.

2. Mobiel abonnement van Telenet

5G is inbegrepen in KLIK, King/Kong Business en Business Mobile. Ideaal, je betaalt hiervoor dus geen extra kosten. 

3. Regio met 5G-bereik

We rollen het 5G-netwerk niet in één keer uit. De technologie komt eerst in regio’s waar de vraag het grootst is. Check op de kaart of jij in zo’n regio woont of werkt. Nog geen 5G in jouw regio? Geen zorgen, het huidige 4G-netwerk kreeg al veel updates en kan flink wat verkeer aan. Daarmee zit je nog voor jaren goed.

Check, check én check? Dan zal je smartphone via een pop-up vragen om nieuwe instellingen te accepteren of een update te doen. Je kan de update ook manueel doen via de instellingen van je smartphone. Zodra dat is gebeurd, kan je 5G gebruiken. Je schakelt dan vanzelf over naar het 5G-netwerk, daar waar het beschikbaar is. Net zoals je nu al naadloos switcht tussen wifi en 4G.

Goed om te weten
  • Niet alle 5G-ready toestellen krijgen op hetzelfde moment een pop-up of update. De fabrikanten moeten de update per type toestel goedkeuren.
  • Je hebt als Telenet-klant geen nieuwe simkaart/eSIM nodig om 5G te kunnen gebruiken.

Vraag maar raak

Dankzij 5G surf je onderweg tegen dezelfde snelheden als op kantoor: je kan downloaden tot 1Gbps en uploaden tot 65 Mbps. Ideaal om vlotter te videobellen met je klanten of een groot bestand nog sneller te downloaden.

Helaas kan je op dit moment 5G in het buitenland nog niet gebruiken. Daarvoor is er eerst een overeenkomst nodig met operatoren in andere landen. Maar geen zorgen, in het buitenland surf je nog altijd via 3G en 4G.

Zoek je iets anders?