nl

Mijn Wifi-booster werkt niet optimaal, wat nu?

Met een Wifi-booster van Telenet raakt je wifi op die plaatsen in je huis waar het signaal van je modem niet sterk genoeg is. Maar soms loopt er – zonder dat je het weet – iets mis bij de installatie. En dan kan het zijn dat jouw wifi-bereik helemaal niet verbetert. Gelukkig is dat snel weer opgelost! Maak je gebruik van onze wifi-pods? Dan vind je alle tips op deze pagina

We kunnen je gegevens niet ophalen. Maak zelf je keuze

Omgewisseld?

Deze heb je

Te dicht bij je modem?

Deze heb je

De ideale plaatsing

Deze heb je

Omgewisseld?

Deze heb je

Te dicht bij je modem?

Deze heb je

De ideale plaatsing

Deze heb je

Switch it up

Je Wifi Powerline-set bestaat uit twee toestellen: een Powerline en een Wifi Powerline. Een veelvoorkomende fout is dat deze twee toestellen worden omgewisseld. Kijk daarom even na of jouw toestellen wel juist zijn geplaatst!

De Powerline

  • is de kleinste van de twee toestellen.
  • heeft géén wifi-icoontje.
  • hoort rechtstreeks in een stopcontact bij je modem.
  • is verbonden met de modem door een netwerkkabel.

De Wifi Powerline

  • is het grootste toestel.
  • heeft wél een wifi-icoontje.
  • steekt in een stopcontact in de ruimte waar je meer wifi-dekking wil en dus niet in de buurt van de modem.
  • kan je ook met een netwerkkabel met je laptop verbinden, maar dat hoeft niet. Je Wifi Powerline werkt perfect zonder kabel.

Oeps, foutje?

Zijn jouw Powerlines geswitcht? Trek ze dan uit het stopcontact en steek ze weer in op de juiste plaats. Volg voor de zekerheid de stappen in deze interactieve installatievideo. Voor je ’t weet surf je weer supersnel, overal in huis waar je maar wil!

Personal space

Respecteer de personal space van je modem! Staat je Wifi-booster te dicht bij je modem? Dan gaan de wifi-signalen elkaar verstoren. Plaats je booster dus verder weg van je modem om beter te surfen.

Goed om te weten

Weet je niet zeker of je Wifi-booster ver genoeg van je modem staat? Je kijkt het makkelijk na in de MyTelenet-app. Open de app, ga naar Mijn netwerk en kies Diagnose. Ook voor andere mogelijke storingen krijg je daar meteen een oplossing!

Heb je de MyTelenet-app nog niet? Download 'm snel via Google Play of via de App Store.

The place to be

Out & proud

Je boosters mogen gezien worden! Verstop ze dus niet achter een zetel, kast of ander voorwerp, want dan verzwakt het wifi-signaal.

Op elk verdiep

Gebruik een booster op elke verdieping waar je je bereik wil uitbreiden.

Centraal

Eén Wifi-booster kan je wifi-signaal versterken in twee tot drie kamers. Plaats je boosters dus centraal in je huis voor het beste wifi-bereik. Kies eerder voor binnenmuren dan buitenmuren.