nl

Zo werkt Check & Smile

Check & Smile, dat is de grote check waarmee wij in 1 klik alles voor je nakijken: van de internetverbinding in je zaak tot je abonnement en van de beveiliging van je toestellen tot onze exclusieve klantvoordelen.

Zo doe je dat

 1. Open de MyTelenet-app op je smartphone
  Heb je onze app nog niet? Download ‘m dan snel via deze QR-code.
 2. Meld je aan met je Telenet login en wachtwoord.
  Wachtwoord of login vergeten? Lees dan wat je moet doen op onze hulppagina.
 3. De Check & Smile staat klaar op het startscherm van je app.
 1. Open de MyTelenet-app op je smartphone
  Heb je onze app nog niet? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store.
 2. Meld je aan met je Telenet login en wachtwoord.
  Wachtwoord of login vergeten? Lees dan wat je moet doen op onze hulppagina.
 3. De Check & Smile staat klaar op het startscherm van je app.

1 2 3 4, check!

Het netwerk in je zaak

We checken of er geen algemene storingen zijn op het Telenet-netwerk in de buurt van je zaak (vb.: door geplande werken), de verbinding tot aan je modem én je modem zelf.

Merken we dat er iets niet goed zit? Dan gidsen we je naar een oplossing op maat (vb.: je modem gratis omruilen voor een nieuwer model, extra wifi-pod nodig,…). Lijkt alles in orde volgens onze gegevens, maar ervaar jij toch nog een probleem? Ook dan zoeken we samen een oplossing.

Je abonnement

Misschien veranderde het bel- en surfgedrag van jou en je medewerkers en hebben we een abonnement waarvan we denken dat het nu beter bij je zaak past?

Dan doen we een voorstel of delen we onze tips om nog meer van je Telenet-diensten te genieten. Je kiest natuurlijk zelf wat je ermee doet.

Veilig surfen

Safesurf is een gratis optie inbegrepen in onze internetabonnementen KLIK en Business Fibernet. Het is een software die we op je modem installeren en je zo beschermd tegen phishing.

We checken of je Safesurf al activeerde en zo niet, leggen we je uit hoe je dat doet. En we delen extra tips om je te beschermen tegen online gevaren zoals hacking.

Exclusieve klantvoordelen

Wist je al dat je gratis online marketingadvies kan aanvragen? Onze experten helpen je graag op weg met het bouwen van je webshop, adverteren op sociale media of emailmarketing.

Én in onze webshop scoor je als klant het hele jaar door straffe toestellen aan een mooie korting. Van top tv’s tot smartphones, chromecasts en een slimme deurbel.

Doe de check en je ontdekt snel welke deals er voor je klaarstaan.

Goed om te weten
 • De Check & Smile werkt niet als je privacyniveau is ingesteld op het meest strikte niveau Algemeen. Je privacyniveau aanpassen doe je via MyTelenet.
 • Alleen de beheerder van je abonnement kan de Check & Smile doen. Als gebruiker kan je dat niet.
 • Ben je aangemeld als beheerder en zie je de Check & Smile niet? Download dan even de laatste versie van de app en probeer het opnieuw.

Veelgestelde vragen

De Diagnose-functie controleert je netwerk op dezelfde manier als Check & Smile: een grondige analyse van ons netwerk, de verbinding tot aan je modem en je modem zelf.

Nee, om je internetsnelheid te meten moet je de Telenet Speedtest doen. Die meet rechtstreeks te snelheid tussen ons netwerk en je eigen thuisnetwerk. Je vindt de Speedtest ook op het beginscherm van je app.