Telenet.be

Webmail

Contact

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 

Wat is wifi en hoe haalt u het beste eruit?

Wifi is het draadloos internet dat bij u thuis of op het werk via uw wireless modem verspreid wordt. Zo kan u met uw smartphone, tablet of laptop draadloos surfen.


Net zoals een gsm of autoradio werkt wifi via radiogolven. Uw wireless modem en uw laptop, tablet of smartphone sturen zo gegevens naar elkaar. Uw modem heeft de capaciteit om een draadloos internetsignaal  uit te zenden dat een snelheid tot 300 Mbps toelaat.

Maar in de praktijk zijn er verschillende factoren die uw wifi-snelheid kunnen beïnvloeden.
 

Zo haalt u het beste uit uw wifi

Een aantal factoren kunnen uw wifi-signaal verstoren. We geven u graag een paar tips en oplossingen om uw bereik en -snelheid te verbeteren!

Afstand tot uw modem

De afstand tussen het toestel dat u gebruikt om te surfen en uw modem is bepalend voor de snelheid. Hoe dichter bij uw modem, hoe sterker uw wifi-signaal.

 

Oplossing: Plaats een Wifi Powerline of een Access Point in de ruimte waar u wifi nodig hebt. 

Uw huis of kantoor als stoorzender

 Isolatie, beton, glas, metaal, water… De architectuur van uw kantoor zorgt ervoor dat uw signaal niet overal reikt waar u wilt. Ook het aantal (vaak dikke) muren of deuren waar het signaal door moet, is belangrijk. 

 

Tip! Wist u dat het wifi-signaal beter z'n weg vindt wanneer de deuren open staan?

 

Oplossing: Het plaatsen van een Wifi Powerline of een Access Point zorgt ervoor dat het internetsignaal probleemloos (via het elektriciteitsnetwerk of internetkabel) tot in de ruimte geraakt waar u van wifi wil genieten. 

De Wifi van de buren

Is uw kantoor gelokaliseerd in een appartement of dichtbevolkte straat? Dan kan het gebeuren dat verschillende Wifi-signalen overlappen en elkaar verstoren.

 

Tip! Trek de stekker van uw modem even uit. Uw modem start opnieuw op en kiest automatisch het beste wifi-signaal.

 

Oplossing: Met een Wifi Powerline of Access Point brengt u een sterker signaal naar de ruimtes waar u het nodig hebt. In die ruimtes stoort het wifi-signaal van  uw buren uw eigen wifi dan niet meer.  

 

 

Elektronische apparatuur

De radiogolven van uw huishoudtoestellen, zoals een microgolfoven of alarm hebben ook invloed op uw wifi-signaal.
 

Tip! Controleer het effect van die toestellen door ze eens uit te schakelen.
 

Oplossing: Met een Wifi Powerline of Access Point brengt u het internetsignaal voorbij de stoorzenders (via het elektriciteitsnetwerk of internetbekabeling). Zo wordt het storende effect van uw huishoudtoestellen sterk verminderd.

Uw draadloze toestellen

Uw wifi-snelheid is afhankelijk van de sterkte, de gevoeligheid en het aantal wifi-antennes in uw toestel. Al is uw modem nog zo sterk, de technische eigenschappen van uw smartphone, tablet of laptop bepalen de uiteindelijke snelheid.

Tip! Hoe recenter uw toestel, hoe sneller en straffer uw wifi-verbinding.
 

Aantal verbonden toestellen

Surft u met meer toestellen tegelijk? Dan moet de bandbreedte en de kwaliteit van de verbinding over meerdere toestellen verdeeld worden. Logisch. Bekijk dus goed uw situatie als u een internetabonnement kiest. hebt u een eenmanszaak? Of hebt u 10 werknemers waarbij iedereen tegelijk surft en streamt? Kies een abonnement op uw maat.

 

 
 
 

Relevant voor u

Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.
Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.

Contacteer ons!

Graag hulp of meer uitleg?

WhatsApp

WhatsApp

Stel uw vraag via WhatsApp

WhatsApp
 
Mail ons

Mail ons

Stel uw vraag via ons contactformulier

Mail ons
 
Kom langs

Kom langs

Bezoek een business partner

Kom langs