Telenet.be
 
 
 

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 

Servicebeleid voor gekochte decoders

Eerst even dit

Innovatie staat niet stil en nieuwe technologieën volgen elkaar steeds sneller op. Denk maar aan uw computer, smartphone, softwareprogramma’s,… en dus ook uw tv of decoder. Als wij door technologische evolutie een aanpassing zouden doen, waardoor een bepaalde categorie decoders niet meer zou werken, kunt u terugvallen op dit servicebeleid.

Omdat de technologie zo razendsnel evolueert, blijven we het huren van een decoder aanraden aan onze klanten. Door te huren, kunt u makkelijk het nieuwste model van decoder in huis halen en meegenieten van technologische verbeteringen of ontwikkelingen.

 
 

Definitie

Wij engageren ons om de basisdiensten van digitale tv te garanderen tot 5 jaar na aankoop (bij Telenet) van uw Digibox, Digicorder, TV met een kaartje, in deze tekst ‘decoder’ genoemd.

De basisdiensten van digitale tv zijn:

 • Tv-kijken in digitale kwaliteit
 • TV-gids raadplegen
 • Opvragingen doen uit de TV-theek (als uw Digibox/Digicorder verbonden is met uw Telenet-modem)
 • Opnemen, pauzeren, terug- & verderspoelen (alleen bij Digicorder)
 
 

Goed om te weten

Ons servicebeleid is niet gelijk aan de wettelijke garantie

De wettelijke garantie op uw decoder biedt u 2 jaar bescherming wanneer uw decoder stuk gaat binnen de garantievoorwaarden (of 1 jaar voor een Recycled Digibox/Digicorder). Bij een technisch defect (bv. uw decoder start niet meer op, opnemen is niet meer mogelijk door een probleem met de harde schijf) hebt u dus gedurende 2 jaar recht op een gratis herstelling of vervanging.

Met ons servicebeleid garanderen wij de basisdiensten van digitale tv, wanneer wij een aanpassing zouden doen waardoor een bepaalde categorie decoders niet meer zou werken.

 
 

In de praktijk

Zolang uw decoder niet ouder is dan 5 jaar, kunt u gratis een decoder van hetzelfde type gebruiken voor de resterende periode van de 5 jaar na aankoop bij Telenet. Zo blijft u 5 jaar verzekerd van de basisdiensten van digitale tv. Wanneer deze gratis periode voorbij is, valt u terug op het dan geldende huurtarief of kunt u uw decoder terugbrengen.

Omruilen voor een decoder van hetzelfde type

 • Uw oude Digibox ruilen we om voor een nieuwe Digibox
 • Uw oude Digicorder ruilen we om voor een nieuwe Digicorder
 
 

Voorbeelden

Onderstaande voorbeelden gelden zowel voor Digibox als Digicorder.

 • Thierry heeft 3 jaar geleden een Digicorder gekocht die nog werkt. Wanneer wij beslissen om zijn type Digicorder stop te zetten, kan hij gedurende 2 jaar een nieuwe Digicorder gebruiken.  
 • Maarten heeft 6 jaar geleden een Digicorder gekocht die nog werkt. Omdat zijn Digicorder ouder is dan 5 jaar, kan hij geen beroep doen op het servicebeleid wanneer wij beslissen om zijn categorie van Digicorder stop te zetten. Hij kan uiteraard wel genieten van het dan geldende interessante overstapaanbod.
 • De Digicorder van Isabelle is stuk gegaan 1 jaar na aankoop bij Telenet en binnen de voorwaarden van de wettelijke garantie. Isabelle heeft recht op een gratis herstelling of vervanging van haar decoder.
 • De Digicorder van Laurent is stuk gegaan 4 jaar na aankoop bij Telenet. Omdat de wettelijke garantie voorbij is, heeft hij geen recht meer op een gratis herstelling of vervanging van zijn decoder. Als wij beslissen om zijn type Digicorder stop te zetten, kan hij ook geen beroep meer doen op het servicebeleid maar Laurent kan wel een nieuwe Digicorder nemen.
 
 

Termijn & voorwaarden

 • Uw basisdiensten van digitale tv zijn gegarandeerd tot 5 jaar na aankoop van uw decoder.
 • U kan een beroep doen op het servicebeleid wanneer wij een aanpassing zouden doen waardoor een bepaalde categorie decoders niet meer zou werken en dat tot 3 maanden na de effectieve stopzetting.
 • U moet uw decoder in normaal werkende staat en met alle toebehoren (afstandsbediening, lader en stroomkabel) naar een Telenet Center brengen.
 • Het servicebeleid is ook geldig voor:
  • Recycled Digibox/Digicorder (gekocht bij Telenet)
  • Tweedehands decoder (bv. gekocht op eBay): de aankoopdatum van de eerste eigenaar geldt
 • Het servicebeleid garandeert uw basisdiensten van digitale tv en niet dat uw huidige decoder gedurende 5 jaar compatibel zal zijn met elke technologische evolutie (bv. updates Yelo TV-menu, foto’s en filmpjes delen met uw tv, 3D). Noch dat uw basisdiensten van digitale tv ongewijzigd zullen blijven (bv. zenderwijziging).
 • Het servicebeleid is niet van toepassing op professionele Multi-TV-producten.
 • Het servicebeleid verandert niets aan de algemene en bijzondere voorwaarden.
 
 

Relevant voor u

Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.
Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.

Contacteer ons!

Graag hulp of meer uitleg?

Bel ons

Bel ons

Stel uw vraag op 015 33 22 66

Bel ons
 
Mail ons

Mail ons

Stel uw vraag via ons contactformulier

Mail ons
 
Kom langs

Kom langs

Bezoek een business partner

Kom langs