Telenet.be

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 

Zelf aan de slag met Online Essentials

Met onze Do It Yourself-formule gaat u aan de slag met onze intuïtieve web builder en bouwt u uw website helemaal zelf.

 

Met onze Do It For Me-formule bouwen wij uw website en hebt u nadien, afhankelijk van het pakket, recht op 30 minuten, 1 uur of ongelimiteerd onderhoudsaanpassingen per maand. Dat betekent dat we zoveel tijd per maand voorzien om aanpassingen te doen aan uw website. U kan daarbuiten uw website ook altijd zelf aanpassen of uitbreiden (extra pagina’s toevoegen). Dat doet u met onze intuïtieve web builder.


We helpen u alvast op weg!

Ga naar de Online Essentials web builder en meld u aan met uw Telenet-login en wachtwoord of met uw Online Essentials-login die u zelf aangemaakt hebt (als u voor de Do It Yourself-formule koos). Klik daarna op 'Mijn Website' om uw website te openen. 

 

Bent u al aangemeld op www.telenet.be? Dan bent u ook automatisch aangemeld in de Online Essentials-web builder. Wachtwoord vergeten? Volg dan deze stappen .

 
 
Aan de slag

Website ontwerpen

 

Website publiceren

 

Webshop toevoegen

 

Veelgestelde vragen

Laten we eerst het basisprincipe uitleggen: elke pagina van uw website is eigenlijk opgedeeld in rijen en kolommen. U voegt zoveel rijen en kolommen toe als u wil en elke rij en kolom vult u vervolgens met website-elementen. Zo’n website-elementen noemen we widgets. 

Op de foto hierlangs ziet u de interface van de Online Essentials web builder (klik om de foto te vergoten). In het menu links vindt u alles wat u nodig hebt om uw website te ontwerpen. We loodsen u hier doorheen en leggen uit hoe u stap voor stap uw website bouwt.

Ontwerp

Hier past u enkele algemene zaken aan: alles wat u hier instelt, geldt voor de hele website. Bijvoorbeeld: het lettertype en lettergrootte, de layout van knoppen, navigatiestijl, het kleurenschema van uw website, de achtergrond(kleur) van uw pagina’s,…

Pagina's

Onder Pagina’s beheert u de volgorde van uw pagina’s. Hier maakt u nieuwe pagina's aan of versleept pagina's naar boven of beneden en uw menu past zich meteen aan.

 

 • Wil u een extra pagina toevoegen? Dan vertrekt u best van een bestaande pagina. Klik hiervoor op de bestaande pagina en ga naar Instellingen > Dupliceren en kies waar u de pagina in het menu wil zien staan.
 • Wil u een pagina onder een andere pagina plaatsen? Versleep ze dan een beetje naar rechts zodat het een subpagina wordt van de pagina erboven.
 • Wil u bepaalde pagina’s niet weergeven wanneer klanten via een smartphone surfen? Ook dat past u makkelijk aan door met uw rechtermuisknop op de desbetreffende pagina te klikken.

 

Tip! De SEO-instellingen (titel, beschrijving, sleutelwoorden) van een pagina past u aan door op het radar-icoontje naast de naam van uw pagina te klikken.

Widgets

Een widget is een website-element dat u gemakkelijk naar uw eigen voorkeur kan aanpassen. Bijvoorbeeld: een tekstvak, een afbeelding of een fotogalerij, een rij of kolom,... Om een widget toe te voegen, gaat u in de menubalk links naar Widgets en selecteert en sleept u de widget die u wil toevoegen naar de juiste plaats op uw pagina. U zoekt widgets makkelijk op via de zoekbalk of u scrolt gewoon door de lijst. U kan ook contactformulieren en nog heel wat andere inhoudsblokken toevoegen.

 

Selecteer nadien de toegevoegde widget in uw pagina en klik op bewerken om de instellingen ervan naar uw hand te zetten.

 

Voorbeelden van widgets die u kan toevoegen zijn:

 • Rijen of kolommen: uw website is opgebouwd uit rijen en kolommen waar u vervolgens content aan toevoegt. Rijen of kolommen verbreden doet u door de blauwe balk te verslepen.
 • Tekst & Titels: tekst is de manier waarop u met uw gebruikers communiceert en informatie doorgeeft over waar uw website over gaat. U kan tekst widgets toevoegen aan uw site voor basis inhoud, en u kan ‘titel’-widgets toevoegen. Titels zijn goed voor SEO!
 • Afbeeldingen & video’s: een geweldige manier om websites aan te kleden, producten of etalages te tonen, en ook gewoon een extra manier om met bezoekers te communiceren. U kan kiezen uit een groot aantal stockbeelden of u kan uw eigen foto’s uploaden. U kan losse afbeeldingen of video’s op uw website plaatsen, maar met de ‘tekst & afbeelding’ widget kan u ook op verschillende manieren een afbeelding combineren met een stukje bijhorende tekst. Met de widget ‘fotogalerij’ voegt u dan weer op een eenvoudig manier meerdere afbeeldingen aan uw website toe.
 • Knoppen: knoppen zijn de makkelijkste manier om uw bezoekers tot actie aan te zetten. Knoppen kunnen bezoekers naar een andere pagina op uw website leiden of naar een pagina op een andere website, maar u kan er evenzeer dat er een contactformulier, e-mailadres of online reserveringstool opent wanneer bezoekers op de knop klikken.
 • Iconen: u kan kiezen uit een bibliotheek van meer dan 1.000 kant-en-klare pictogrammen die u nog aan uw eigen voorkeuren kan aanpassen (kleur, randdikte,…). Of upload uw eigen SVG-bestand. Pictogrammen zijn een handige manier om de lay-out van uw website in evenwicht te brengen.
 • Tabellen: u kan inhoud aan een tabel toevoegen door een bestaande tabel te kopiëren en te plakken, de editor te gebruiken, of een CSV-bestand te uploaden.

 

Daarnaast zijn er ook nog widgets om een contactformulier toe te voegen, uw openingsuren mooi weer te geven, een fotogalerij weer te geven,… en nog zoveel meer!

Inhoud

Via Inhoud beheert u bepaalde inhoud op uw pagina. U geeft hier bijvoorbeeld uw adres, telefoonnummer en Facebookpagina in zodat wanneer u een telefoon- of Facebookicoontje toevoegt die gegevens hier automatisch aan gekoppeld zijn.

Personaliseren

Onze personalisering werkt op een systeem van triggers en acties. Wanneer aan de voorwaarden van een trigger wordt voldaan, vindt een bepaalde actie plaats die de website voor die bezoeker personaliseert. Gebruik personalisatie om 1-op-1 conversiegerichte ervaringen te creëren voor uw bezoekers. Dat kan bijvoorbeeld op basis van bijvoorbeeld tijd van de dag, het toestel waarmee hij surft, geolocatie en meer.

 

Een actie kan bij voorbeeld zijn: een pop-up die opent om uw bezoekers een fijn eindejaar te wensen, een bannernotificatie om uw bezoekers erop te wijzen dat er momenteel 10% korting is in uw webshop, of een vuurwerkanimatie wanneer klanten uw wesite bezoeken tijdens de eindejaarsperiode.

E-commerce

Bestelde u enkel een website? Dan vindt u onder e-commerce een demoversie van hoe een webshop eruit zou kunnen zien. Als u een webshop wilt activeren, vraag uw website projectmanager dan voor meer informatie, de prijzen en de voorwaarden of contacteer ons via support@online-essentials.be.

 

Bestelde u ook al een webshop? Dan kan u die hier beheren.

Blog

Via de blogfunctie voegt u makkelijk een blog toe aan uw website. Originele blog content doet klanten steeds terugkomen naar uw website en versterkt uw ranking op Google.

Instellingen

Via de instellingen stelt u allerlei niet-zichtbare dingen in. Denk aan: zoektermen wanneer uw website naar boven moet komen bij de zoekresultaten op Google, uw website beschrijving, domeinnaam en nog heel wat andere zaken.

 

Ook handig om te weten

Header & Footer

De header van uw website is het bovenste gedeelte van uw website waar meestal uw logo, navigatiemenu en eventuele sociale media-icoontjes in zitten. De header ziet er dus op elke pagina hetzelfde uit. U kan de stijl van uw header aanpassen aan uw voorkeuren. Wil u bijvoorbeeld dat de header permanent zichtbaar blijft wanneer klanten door uw pagina’s scrollen? Dan maakt u de header ‘klevend’. Om uw header naar uw voorkeuren aan te passen, selecteert u de header en klikt op bewerken.

 

Opgelet: uw header kan er anders uitzien afhankelijk van het apparaat waarmee u surft: desktop, tablet of smartphone. De header past zich automatisch aan het apparaat aan. Om uw mobiele header toch nog handmatig aan te passen, gaat u via het menu bovenaan naar de mobiele weergave en klikt u op bewerken.

De footer van uw website is het onderste gedeelte van uw website en ziet er eveneens op elke pagina hetzelfde uit. U kan uw footer uiteraard ook naar uw eigen voorkeuren aanpassen. Naast juridische links (privacybeleid, servicevoorwaarden,…) is de footer de plaats bij uitstek om copyrightinformatie en uw algemene contactgegevens mee te geven. Om uw footer naar uw voorkeuren aan te passen, selecteert u de footer en klikt op bewerken.

Navigatiebar

Uw navigatiebar bevat koppelingen naar alle pagina’s op uw website. Bij ‘algemeen ontwerp’ kan u, onder ‘lay-out’, kiezen uit verschillende navigatiestijlen. Zo kan u kiezen of die horizontaal bovenaan staat, of verticaal links op de pagina’s. Hier kan u bijvoorbeeld ook een andere navigatiestijl instellen als bezoekers via een tablet of smartphone surfen. Kies de stijl die bij u past en voeg uw logo toe via het logo-icoontje.

 

In de meeste templates is de navigatiebalk al in geïntegreerd in de header. U past die dan eenvoudig aan door ze te selecteren en op bewerken te klikken. Zo niet, voegt u de navigatiebar makkelijk zelf toe door uit in het menu links bij Widgets op zoek te gaan naar de navigatiebalk en die widget vervolgens naar uw header te verslepen.

Wijziging ongedaan maken

Iets te vlug geweest? Via het ‘ongedaan maken’ icoontje rechts bovenaan kan u een wijziging ongedaan maken. Hebt u de pagina intussen gepubliceerd? Dan werkt de ‘ongedaan maken’ knop niet meer. Contacteer ons via support@online-essentials.be. We zullen uw website terugzetten naar een eerder gepubliceerde versie.

 
Voorbeeld bekijken

Vooraleer u uw nieuwe website (of later nieuwe wijzigingen aan uw website) publiceert, adviseren we u om na te gaan hoe dit er in het echt uit zal zien. Dit doet u via de ‘voorbeeld’-knop rechts bovenaan. Via de toestel-icoontjes links bovenaan ziet u hoe uw website eruit zal zien op een laptop, tablet en smartphone.

Publiceren

Bent u tevreden? Dan publiceert u uw website door rechts bovenaan op de rode knop Publiceren te klikken.

Goed om te weten: De allereerste keer dat u uw website publiceert, opent er een pop-up scherm dat u vraagt uw domeinnaam te selecteren. Nadien kiest hij automatisch die domeinnaam. U kan dit uiteraard wel nog steeds aanpassen via de knop ‘Siteadres wijzigen’. Koos u voor onze Do It Yourself-formule? Lees dan hier hoe u uw domeinnaam instelt voor uw Online Essentials-website.

Voilà, uw website of uw nieuwe wijzigingen staan nu live!

Uw website beveiligen met een SSL-certificaat

Vergeet zeker niet om uw website te beveiligen met het SSL-certificaat. Dit certificaat zorgt ervoor dat uw website begint met ‘https’ en dat er in de adresbalk naast de url een slot-icoontje verschijnt. Uw bezoekers weten dan dat ze uw website kunnen vertrouwen.

 

Activeer het SSL-certificaat via het menu links in de web builder: Instellingen > Site-SSL. Vul uw eigen domeinnaam in en activeer de beveiligde verbinding (door de schakelaar 'aan' te zetten). Dit moet u slechts één keer doen. Nadien is uw website automatisch beveiligd.

Aantal bezoekers

U bent natuurlijk ook benieuwd naar het aantal bezoekers van uw nieuwe website. De statistieken raadpleegt u makkelijk zelf door rechtsboven op het Home-icoontje te klikken. Ga naar Statistieken om het aantal bezoekers te zien. U kan hier ook bijvoorbeeld een overzicht downloaden van uw ingevulde contactformulieren.

Wil u graag een webshop toevoegen? Dat kan! Laat je inspireren door onderstaande video. Ze toont u in sneltempo hoe u makkelijk zelf een webshop opzet én hoe uw klanten vervolgens eenvoudig online hun bestelling plaatsen. Onze web builder is erg intuïtief.

 

Koos u voor de Do It For Me-formule? Contacteer dan uw website projectmanager zodat wij uw webshop kunnen opzetten. Vervolgens leggen we u uit hoe u uw website zelf nog verder kan uitbreiden.

Uw webshop bouwen in 5 stappen

U beheert uw webshop vanuit de tab ‘E-commerce’ in het linkermenu.

 

 1. Producten toevoegen
  Via Catalogus voegt u uw producten snel en makkelijk toe door een foto, beschrijving en prijs in te vullen en kan u producten vervolgens onderbrengen in verschillende categorieën.

  Goed om te weten: U kan uw producten ook rechtstreeks importeren vanuit een CSV-bestand.

 2. Betaalmethodes 
  Via Configuratie stelt u de betaalmethodes in. Wanneer u verschillende betaalmethodes inschakelt, kunnen uw klanten bij het afrekenen kiezen hoe ze betalen.

 3. Verkoopkanalen instellen
  Om echt alles uit uw webshop te halen, kan u uw webshop integreren in andere verkoopkanalen. Via Verkoopkanalen kan u zo bijvoorbeeld een Facebook Shop, Instagram Shop of Google Shopping instellen om uw producten ook via die kanalen te verkopen.

 4. Bezorgingsopties aanduiden
  Via Bezorging en Afhalen bepaalt u hoe klanten hun product kunnen ontvangen: afhalen in de winkel of via levering. U kan verschillende leveringsopties aanduiden zodat uw klanten kunnen kiezen wat voor hen het makkelijkst is. Verkoopt u geen fysieke goederen? Schakel dan de verzendkosten voor die producten uit.

 5. Verkoopcijfers opvolgen
  Om uw online winkel efficiënt te beheren, wil u natuurlijk inzicht in de verkoop: waar uw klanten vandaan komen, hoeveel geld ze uitgeven, welke producten ze kopen en of u met uw speciale aanbiedingen bereikt wat u wil bereiken. 

  Via Dashboard kan u uw webshop opvolgen: het aantal bezoekers, productweergaven en bestellingen maar ook uw verkoopcijfers. Via Rapporten raadpleegt u verschillende rapporten die u in een oogopslag tonen hoe het met uw online winkel gaat.
{{lineValue}}

Uw webshop wordt automatisch toegevoegd aan uw navigatiemenu. Is uw website wel al klaar, maar uw webshop nog niet? Dan kan u de webshop voorlopig verbergen in het menu.

Maar er is nog veel meer...

U kan nog tal van andere talen instellen om uw webshop nóg professioneler te maken en het voor uw klanten nog makkelijker te maken. Denk aan:

 • Een winkel login toevoegen zodat klanten altijd hun bestelhistoriek kunnen raadplegen.
 • Klantengroepen maken zodat u bijvoorbeeld een korting kan toekennen aan een bepaalde doelgroep.
 • Achtergelaten winkelwagens traceren zodat u klanten eraan kan herinneren dat hun bestelling nog niet werd afgerond.
 • Kortingsbonnen toevoegen
 • Automatische of handmatig belastingtarieven instellen per productcategorie.

Mijn website opent niet in de web builder

Uw website wordt gekoppeld aan uw Mijn Telenet-account. Als u bent aangemeld, maar uw website niet kan openen ging er iets mis met de koppeling. Contacteer ons via support@online-essentials.be en vermeld zeker uw klantennummer zodat we dat nummer kunnen koppelen aan uw website.

 

Als u geen Mijn Telenet account heeft en alleen een Online Essentials account, dan kan u hier uw paswoord aanpassen.

 

Opgelet: afhankelijk van welke webbrowser u gebruikt, kan het zijn dat u pop-ups moet toelaten vooraleer u uw website verder kan aanpassen.  

Mijn huidige domeinnaam gebruiken voor mijn nieuwe website

Bent u Do It Yourself-klant en hebt u al een domeinnaam bij ons of bij een andere provider? Volg dan onderstaande instructies om uw huidige domeinnaam te gebruiken voor uw Online Essentials-website.

 

 • A-Records:
  • Configureer de 2 A-records indien ondersteund, configureer anders de eerste
  • Hostnaam: {uwdomein.be}
  • Doel: 52.59.120.70
  • Hostnaam: {uwdomein.be}
  • Doel: 18.197.248.23
 • CNAME-Record:
  • Hostnaam: www.{uwdomein.be}
  • Doelgroep: telenet.eu-multiscreensite.com

 

Houd er rekening mee dat het enkele uren kan duren vooraleer uw nieuwe website op uw domein wordt weergegeven nadat de domeinaanpassing werd gestart.

Website beveiligen

U kan uw website beveiligen met een SSL-certificaat. Dit certificaat zorgt ervoor dat uw website begint met https en dat er in de adresbalk naast de url een slot-icoontje verschijnt. Uw bezoekers weten dan dat ze uw website kunnen vertrouwen.

 

U activeert het SSL-certificaat via het menu links in de web builder.

 • Ga naar Instellingen > Site-SSL.
 • Vul uw eigen domeinnaam in.
 • Activeer de beveiligde verbinding (door de schakelaar 'aan' te zetten).

Resengo, Tablebooker, OpenTable, Eventbrite integreren

Hebt u een bedrijfspagina op de reservatieservices Resengo, Tablebooker, Opentable of Eventbrite? Dan kan u enerzijds van op uw website makkelijk linken naar uw pagina op die gespecialiseerde website. Anderzijds kan u de reserveringspagina insluiten (embedden) in uw website. Het enige wat u daarvoor nodig hebt is een klein stukje html-code dat u bij de website in kwestie makkelijk kan opvragen.

Chatfunctie integreren

De web builder bevat geen live chat-widget, maar u kan wel een live chat-functie naar keuze integreren. U maakt dan een account aan op dat platform (bijvoorbeeld Zendesk). Zendesk kan u een stukje html-code bezorgen waarmee u de live chat kan integreren in uw website. Bent u Do It For Me-klant, dan bezorgt u ons de html-code, en zorgen wij ervoor dat de live chat op uw website verschijnt.

Data beheren

Via de widget ‘Collecties’ wordt het beheren van uw data kinderspel. Dit een extra optie binnen Online Essentials waarvoor we u graag een eenmalige prijs op maat bezorgen. Er is geen bijkomend abonnement voor nodig. We maken de dataset voor u klaar, en leggen u uit hoe dit werkt zodat u hier nadien ook zelf mee aan de slag kan. Deze functie is beschikbaar in alle pakketten, ook in Do It Yourself, en kan als u de nodige kennis hebt ook zelf ingesteld worden.

Is mijn website SEO-vriendelijk?

Dat gebeurt niet automatisch.

 

Bent u Do It Yourself-klant? Dan moet u hier zelf de nodige acties voor ondernemen.
Bent u Do It For Me-klant? Dan hoeft u zich hier niets van aan te trekken, wij zorgen er bij de creatie voor dat uw website goed vindbaar is voor zoekmachines zoals Google.

Aantal bezoekers

De statistieken van uw website raadpleegt u makkelijk zelf door rechtsboven op het Home-icoontje te klikken. Ga naar Statistieken om het aantal bezoekers te zien. U kan hier ook bijvoorbeeld een overzicht downloaden van uw ingevulde contactformulieren.

Er lukt iets niet. Wat nu?

Als u voor onze Do It Yourself-formule koos, bouwt u uw website helemaal zelf. Telenet Business zorgt voor de hosting en de technische werking van uw website, maar biedt geen inhoudelijke ondersteuning. Is er een technisch probleem? Of weet u niet waar u een bepaalde instelling terugvindt? Contacteer ons dan via support@online-essentials.be. Onze medewerkers bekijken dit en leggen u indien nodig uit waar u een bepaalde instelling terugvindt. Let wel, onze medewerkers voeren geen acties uit in web builder. Wil u toch graag inhoudelijke ondersteuning en digitaal advies? Weet dan dat dit al kan vanaf 300 euro (eenmalige creatiekost) en 20 euro per maand voor onderhoud en ondersteuning. Interesse? Contacteer ons dan via support@online-essentials.be.

 

Als u voor één van onze Do It For Me-formules koos, bouwen wij uw website en hebt u nadien, afhankelijk van de formule, recht op 30 minuten, 1 uur of ongelimiteerd onderhoudsaanpassingen per maand. Dat betekent dat we zoveel tijd per maand voorzien om aanpassingen te doen aan uw website. Aarzel dus niet om ons te contacteren wanneer er iets niet lukt. Onze medewerkers helpen u graag!

 

Relevant voor u

Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.
Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.

Contacteer ons!

Graag hulp of meer uitleg?

Bel ons

Bel ons

Stel uw vraag op 0800 68 000

Bel ons
 
Mail ons

Mail ons

Stel uw vraag via ons contactformulier

Mail ons
 
Kom langs

Kom langs

Bezoek een business partner

Kom langs