Telenet.be

Webmail

Contact

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 

Geen roamingkosten meer in de EU-zone!

Eerst even dit

Roamingkosten zijn de tarieven die u betaalt om te bellen, sms'en en surfen op een buitenlands netwerk. Voor uw mobiele verbruik in de EU-zone betaalt u nu geen roamingkosten meer. Als u vanuit een EU-land belt, sms't of surft, betaalt u daarvoor dus evenveel als thuis. Een oproep ontvangen in de EU-zone is zelfs gratis! U moet er zelf helemaal niets voor doen. Voorlopig heeft Brexit geen gevolgen op deze dienst.

 
 

Wat met uw inbegrepen verbruik?

Belt, sms't of surft u in de EU-zone en...

 • Hebt u nog inbegrepen verbruik? Dan gebruikt u gewoon de sms'en, belminuten of data van uw abonnement.
 • is uw inbegrepen verbruik op? Dan betaalt u voor uw extra verbruik daar evenveel als in België.
Belt of sms't u...
 
 • vanuit België naar een niet-Belgisch nummer? Dan gelden nog altijd de internationale tarieven. Uw inbegrepen belminuten kunt u dus niet gebruiken.
 • vanuit of naar een land buiten de EU-zone? Dan betaalt u daarvoor nog de roamingtarieven. Dat geldt ook voor surfen buiten die zone.
 
 

Welke landen?

De roamingkosten vallen weg in...

 • de Europese Unie (Bulgarije, Cyprus (behalve Turkse deel en neutrale VN-zone), Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk (incl. Frans Guyana, Guadeloupe, Réunion, Martinique, Mayotte en het Franse gedeelte van Sint-Maarten), Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal (incl. Madeira en de Azoren), Roemenië, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje en Canarische, Eilanden, Tsjechië, Vaticaan, Verenigd Koninkrijk (incl. Gibraltar) en Zweden. 
 • Noorwegen, Ijsland, Liechtenstein.

 

Opgelet: in Zwitserland, Andorra, Isle of Man, Jersey, Guernsey., Monaco en alle andere niet EU-landen betaalt u dus wel nog voor roaming.
 
 

Nog vragen?

Voorbeelden

Belt of sms't u…

 • vanuit Italië naar een Italiaans nummer? Of naar een Belgisch of Spaans nummer? Dan gaan uw gebruikte belminuten of sms’en gewoon van uw abonnement. U betaalt dus hetzelfde als in België.
 • vanuit België naar een Belgisch nummer in Spanje? Ook dan gebruikt u gewoon uw inbegrepen belminuten of sms'en.
 • vanuit België naar een Spaans nummer? Daarvoor betaalt u de internationale tarieven.

 

Wordt u gebeld…

 • in België, door iemand die in Italië zit? Dat is helemaal gratis. Er gaat dus ook niets van uw bundel.
 • In Italië, door iemand die in België zit? Ook dan betaalt u helemaal niets.

 

Surft u in Spanje via uw mobiele data? Dan gaat uw verbruik gewoon van uw abonnement.

Wat met uw factuur?

 • U vindt uw verbrukt gewoon op uw factuur onder 'Verbruik inbegrepen in uw abonnement'. 
 • Verbruikt u in de EU-zone meer dan inbegrepen? Of hebt u een Prijs volgens verbruik? Dan betaalt u hetzelfde bedrag als voor extra verbruik in België. U ziet het dan op uw factuur bij 'Aangerekend verbruik: internationaal'.
 • Opgelet: wat u voor 14 juni 2017 (6 uur)verbruikt in de EU-zone, buiten België, betaalt u nog tegen de roamingtarieven.

Wat met uw contractvoorwaarden?

 • We voegden dit artikel toen aan de algemene voorwaarden: 'Telenet heeft het recht om de overeenkomst of de diensten voor voorafbetaalde belwaarde op te schorten of stop te zetten indien de simkaarten die gebruikt worden door een klant het voorwerp zijn geweest van een georganiseerde doorverkoop aan personen die niet in België woonachtig zijn of geen stabiele link hebben met België.'
 • De voorwaarden voor een normaal gebruik blijven gelden. U kan dus onbezorgd roamen, zolang u binnen een ‘normaal gebruik’ blijft en u dus bv. het netwerk niet overbelast. 
 • Als we vaststellen dat de simkaarten op een georganiseerde manier doorverkocht werden aan mensen die niet in België wonen, of die geen stabiele link kunnen aantonen met België, hebben we het recht om het abonnement stop te zetten of op te schorten. Dat geldt ook bij fraude.

Op reis naar een grensgebied van de EU?

En wil u zeker zijn dat u geen roaming betaalt? Bekijk de tips.

 
 
 

Relevant voor u

Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.
Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.

Contacteer ons!

Graag hulp of meer uitleg?

WhatsApp

WhatsApp

Stel uw vraag via WhatsApp

WhatsApp
 
Mail ons

Mail ons

Stel uw vraag via ons contactformulier

Mail ons
 
Kom langs

Kom langs

Bezoek een business partner

Kom langs