Telenet.be

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 

Alles over Telenet One Number

{{lineValue}}
 • Een Apple Watch Cellular series 6,SE of Samsung Watch Galaxy 3 aankopen met korting? Dat kan met Telenet Klantenprijs
 • In de toekomst is het zeker mogelijk dat u ook andere smatwatches of toestellen via Telenet One Number kan gebruiken. 
 • KLIK-klant? Telenet One Number zit inbegrepen in uw abonnement!

Met Telenet One Number werkt uw eSIM-smartwatch ook zonder uw smartphone in de buurt. Want alles wat u nodig hebt, hangt gewoon rond uw pols. U belt, ontvangt en stuurt berichten, luistert uw favoriete muziek of podcast, vindt de weg of houdt de resultaten van uw work-out bij… zonder dat u uw smartphone op zak hebt.

Wat is het?

 

Wat kost het?

 

Aan de slag

 

Help!

Hebt u een smartwatch met eSIM (of embedded SIM)? Dan gebruikt u met Telenet One Number uw mobiele nummer van Telenet niet alleen op uw smartphone, maar ook op uw smartwatch. De ingebouwde simkaart van uw smartwatch verbindt, dankzij de Telenet One Number-technologie, rechtstreeks met ons mobiele netwerk. Zo gebruikt u de mobiele data, belminuten en sms’en van uw abonnement ook eenvoudig op uw smartwatch.

Momenteel ondersteunen we Apple Watches Cellular en Samsung Watches LTE. Kies uw smartwatch voor alle informatie en details. 

Kies uw smartwatch

Apple Watch Cellular

 

Samsung Watch LTE

Wat hebt u nodig?

 • Apple Watch Cellular (gekocht in de Europese Unie). Goed om te weten: met Telenet Klantenprijs geniet u van mooie kortingen op een Apple Watch Series 6 Cellular of Apple Watch SE Cellular. In België biedt Apple geen oudere Cellular generaties aan. Kocht u in een land in de Europese Unie een ouder model Apple Watch Cellular? Dan kan u ook daarop gebruik maken van Telenet One Number.
 • Een iPhone 6s of nieuwer model, met de laatste iOS-versie (minstens iOS 14.1).
 • Een KLIK mobiel nummer van Telenet.

Bekijk alle compatibele Apple Watches Cellular

 • Apple Watch series 6 (A2375 & A2376)
 • Apple Watch series SE (A2355 & A2356)
 • Apple Watch series 5 (A2156 & A2157)
 • Apple Watch series 4 (A2007 & A2008)
 • Apple Watch series 3 (A1889 & A1891)
 

Wat moet u nog weten?

 • Om sms'en te sturen via uw Apple Watch, moet uw iPhone ook aanstaan en verbonden zijn met wifi of 4G. Uw iPhone in de buurt hebben, hoeft niet.
 • Om te bellen met uw Apple Watch, moet uw Watch verbonden zijn met 4G of wifi (zorg ervoor dat Bellen via wifi aanstaat op uw iPhone). Bellen via 2G of 3G, kan niet.
 • Noodoproepen kan u wel doen via 3G of 4G.
 • Roaming met uw Watch kan niet via 4G. Verbindt u uw Apple Watch via bluetooth met uw iPhone, dan kan u via die verbinding wel roamen.

Wat hebt u nodig?

 • Samsung Galaxy Watch 3 LTE of Samsung Galaxy Watch Active 2 LTE. Goed om te weten: met Telenet Klantenprijs geniet u van mooie kortingen op een Samsung Galaxy Watch 3 LTE. 
 • Een Android-smartphone (5.0 (L OS) en hoger met 1,5 GB RAM of hoger. 
 • Een KLIK mobiel nummer van Telenet.

Wat moet u nog weten?

 • Om sms’en te sturen met uw Samsung Watch, moet uw gekoppelde smartphone aan staan en verbonden zijn met wifi of 4G. Uw smartphone in de buurt hebben,hoeft niet.
 • Om te bellen met uw Samsung Watch, moet uw Watch rechtstreeks verbonden zijn met 4G. Bellen via wifi kan niet.
 • Data roaming met uw Samsung Watch kan via 3G en 4G. Bellen en sms’en in het buitenland via uw Samsung Watch kan alleen als uw Watch gekoppeld is aan uw smartphone via bluetooth.
 • Om optimaal gebruik te maken van alle mogelijkheden koppelt u uw Samsung Watch best aan een Samsung smartphone.Schakel ook uw Samsung Cloud in.

Hebt u KLIK? Dan is Telenet One Number inbegrepen in uw abonnement! U gebruikt uw KLIK-nummer(s) dus niet alleen in uw smartphone, maar ook in uw eSIM-smartwatch. Ander mobiel abonnement van Telenet? Dan kan u geen gebruik maken van Telenet One Number. 

Alle details in een lijstje
 • U gebruikt hetzelfde mobiele nummer op uw smartphone én smartwatch. Dat wil zeggen dat uw smartwatch met eSIM niet meetelt als een simkaart in uw bundel. Hebt u bijvoorbeeld KLIK met 5 inbegrepen simkaarten? Dan voorziet u tot 5 smartphones van een simkaart. Aan elk van die 5 smartphones kan u een eSIM-smartwatch koppelen. Zo kan u dus 5 smartphones én 5 eSIM-smartwatches in uw KLIK hebben. Zonder dat u er extra voor betaalt.

 • U kan per mobiel nummer 1 eSIM-smartwatch koppelen met Telenet One Number.
 • Het mobiele nummer dat u via Telenet One Number koppelt aan uw smartwatch, moet deel uitmaken van uw KLIK-bundel. Hebt u nog een extra nummer, dan kan u dat niet gebruiken voor Telenet One Number.

 • Verbruikt u mobiele data, belminuten of sms’en op uw eSIM-smartwatch? Dan gaan die gewoon af van uw bundel. Verbruik buiten bundel? Ook dat rekenen we op dezelfde manier alsof u zou verbruiken met uw smartphone.
Kies uw smartwatch

Apple Watch Cellular

 

Samsung Watch LTE

Hebt u een Apple Watch Cellular (gekocht in de Europese Unie) én een KLIK met mobiel nummer? Dan kan u meteen aan de slag! U hoeft bij Telenet Business zelf niets meer te activeren, Telenet One Number is inbegrepen in uw KLIK.

Activatie

Uw mobiele nummer koppelt u (dankzij de Telenet One Number-technologie) gemakkelijk aan uw Apple Watch via de Watch-app op uw iPhone (6s of nieuwer met softwareversie iOS 14.1 of hoger). De Mobile Configurator helpt u stap voor stap door de koppeling.

Deactivatie

Wil u uw Apple Watch niet meer gekoppeld aan uw mobiele nummer? Deactiveren doet u in 2 stappen. 

1. Verwijder uw nummer in uw Watch-app

Om uw mobiel nummer te ontkoppelen van uw smartwatch, verwijdert u eerst uw mobiel nummer in de Watch-app op uw iPhone. Hoe u dat doet, vindt u in de Mobile Configurator.

2. Deactiveer Telenet One Number in Mijn Telenet

Uw nummer verwijderd in de Watch-app? Perfect! Deactiveer dan nu Telenet One Number in Mijn Telenet zodat uw mobiel nummer volledig ontkoppeld is van uw smartwatch.

 

 1. Kies Uw diensten onder Administratie
 2. Klik op Opties aanpassen bij het mobiele nummer dat u wil ontkoppelen. 
 3. Bij uw extra opties vindt u Telenet One Number. Selecteer Opzeggen
 4. Bevestig uw opzeg in de pop-up. 
 5. Klaar!
 

Opgelet! Wil u uw smartwatch doorverkopen? Reset uw smartwatch dan naar de fabrieksinstellingen en deactiveer nadien Telenet One Number via bovenstaande stappen. Deactiveert u Telenet One Number niet, dan kan de nieuwe eigenaar One Number niet activeren op de smartwatch!

Hebt u een Samsung Galaxy Watch LTE én een KLIK met mobiel nummer? Dan kan u meteen aan de slag! U hoeft bij Telenet Business zelf niets meer te activeren, Telenet One Number is inbegrepen in uw KLIK.

Activatie

Uw mobiele nummer koppelt u (dankzij de Telenet One Number-technologie) gemakkelijk aan uw Samsung Watch via de Watch-app op uw Android-smartphone. 

Deactivatie

Wil u uw Samsung Galaxy Watch niet meer gekoppeld aan uw mobiele nummer? Deactiveren doet u in 2 stappen. 

1. Verwijder uw nummer in uw Watch-app

Om uw mobiel nummer te ontkoppelen van uw smartwatch, verwijdert u eerst uw mobiel nummer in de Wear-app op uw smartphone.

2. Deactiveer Telenet One Number in Mijn Telenet

Uw nummer verwijderd in de Wear-app op uw smartphone? Perfect! Deactiveer dan nu Telenet One Number in Mijn Telenet zodat uw mobiel nummer volledig ontkoppeld is van uw smartwatch.

 

 1. Kies Uw diensten onder Administratie
 2. Klik op Opties aanpassen bij het mobiele nummer dat u wil ontkoppelen. 
 3. Bij uw extra opties vindt u Telenet One Number. Selecteer Opzeggen
 4. Bevestig uw opzeg in de pop-up. 
 5. Klaar!
 

OpgeletWil u uw smartwatch doorverkopen? Reset uw smartwatch dan naar de fabrieksinstellingen en deactiveer nadien Telenet One Number via bovenstaande stappen. Deactiveert u Telenet One Number niet, dan kan de nieuwe eigenaar One Number niet activeren op de smartwatch!

{{lineValue}}

In de activatieflow op uw iPhone, moet u aanmelden met de Telenet-login van de beheerder van uw  KLIK. 

Lees meer over uw login met KLIK.

Problemen met de koppeling?

Hulp nodig bij de koppeling van uw mobiele nummer met uw Apple Watch? De Mobile Configurator helpt u vlot op weg.  De stappen voor uw Samsung Galaxy Watch vindt u voorlopig alleen in dit artikel onder 'Aan de slag'. Loopt het daar toch ergens mis? Dan helpen we u graag verder.

Problemen na de koppeling?

Koppelen gelukt en gebruikt u zonder problemen uw mobiel nummer op uw smartwatch, maar hebt u vragen of problemen? Overloop dan eerste deze checklist.
 
Voor Apple Watch:
 • Om berichten te sturen met uw Apple Watch, moet uw iPhone aanstaan en verbonden zijn met wifi of 4G. Uw iPhone in de buurt hebben, hoeft niet. 
 • Bellen met uw Apple Watch kan via 4G of wifi. U kan niet bellen via 2G of 3G. 
 • Roaming kan niet met uw Apple Watch. U kan uw Watch wel gebruiken om te bellen, sms'en,... in het buitenland als die verbonden is met uw iPhone via bluetooth. 
Voor Samsung Watch:
 • Om sms'en te sturen met uw smartwatch, moet uw smartphone aanstaan en verbonden zijn met wifi of 4G. Uw smartphone in de buurt hebben, hoeft niet.
 • Bellen met uw Samsung Watch kan via 4G. Bellen via wifi kan niet.
 • Data roaming met uw Samsung Watch kan via 3G of 4G. Bellen en sms'en in het buitenland met uw Samsung Watch kan alleen als uw Watch gekoppeld is aan uw smartphone via bluetooth.

Niet het antwoord dat u zoekt? Dan kan u terecht bij Apple. Met de werking van uw Apple Watch of iPhone zelf, kan Telenet u niet verder helpen. 

Problemen met activatie One Number op een tweedehands smartwatch?

Hebt u een tweedehands smartwatch gekocht, maar lukt het niet om Telenet One Number te activeren op die smartwatch? Dan is de kans groot dat de vorige eigenaar Telenet One Number voor die smartwatch nog niet deactiveerde via Mijn Telenet. Contacteer dus even de vorige eigenaar en vraag hem/haar om dat alsnog te doen. Dat doet hij als volgt: 

 

 • Kies Uw diensten onder Administratie.
 • Klik op Opties aanpassen bij het mobiele nummer dat u wil ontkoppelen.
 • Bij je extra opties vindt u Telenet One Number. Selecteer Opzeggen.
 • Bevestig uw opzeg in de pop-up.
 • Klaar!

Deactiveerde hij/zij Telenet One Number wel maar kan u Telenet One Number nog altijd niet activeren op de smartwatch? Contacteer ons dan via 0800 68 000, we gaan samen met u op zoek naar een oplossing.

 

Relevant voor u

Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.
Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.

Contacteer ons!

Graag hulp of meer uitleg?

Bel ons

Bel ons

Stel uw vraag op 0800 68 000

Bel ons
 
Mail ons

Mail ons

Stel uw vraag via ons contactformulier

Mail ons
 
Kom langs

Kom langs

Bezoek een business partner

Kom langs