Telenet.be

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

DIGITALE
SAMENLEVING

 
 
 
 

Digitalisering bezorgt de maatschappij belangrijke groeimogelijkheden. Wij vinden dat mensen best zelf bepalen welke rol  ‘digitaal’ moet spelen in hun leven, zodat het hen een goed en positief gevoel geeft.

 
 

Wat wij doen

 

Wij willen een samenleving bouwen waarin mensen met plezier samen werken en leven, en waarin ze de digitale mogelijkheden ten volle omarmen. Voor een betere levenskwaliteit.  

De VN Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen die wij omarmen

 
 

1. Investeren in performante netwerkoplossingen

Digitale innovatie is van kapitaal belang voor de welvaart van onze regio. Zij zorgt voor een stijgende levenskwaliteit, duurzame groei en nieuwe banen. Telenet draagt actief bij tot de digitale innovatie door te investeren in zijn netwerk en in producten en diensten van hoge kwaliteit.  

 

Telenet werkt nauw samen met industriepartners, academische instellingen en startups om nieuwe producten, diensten en toepassingen te testen.   

 

 
 
 
 
Leiderschap met superieure connectiviteit en innovatieve producten en diensten

In 2019 investeerde Telenet €587 miljoen in de upgrade en modernisering van het vaste en mobiele netwerk en de ontwikkeling van innovatieve producten en klantendiensten.

Een collaboratieve benadering van innovatie

Telenet stimuleert ondernemerschap en innovatie, met een focus op 5G en het internet der dingen.

 
 
 
 

2. Digitaal en creatief ondernemerschap stimuleren

Om te slagen in de huidige kenniseconomie moet creativiteit en ondernemerschap gestimuleerd worden. Door te investeren in digitaal en creatief ondernemerschap,  scheppen wij economische toegevoegde waarde en stimuleren wij duurzame groei op een competitieve wereldmarkt. De groeiende start-up community bewijst alvast dat inzetten op innovatie en creativiteit – gekruid met een flinke dosis durf en ondernemerschap – loont.

 
 
 
 

Sociaaleconomische impactstudie 2014-2019

Digitale innovatie is de motor voor een rijkere levenskwaliteit, een meer duurzame economische groei en grotere onderwijs-en werkgelegenheidskansen. In April 2020 publiceerde Deloitte een sociaaleconomische impactstudie van Telenet voor de periode 2014-2019.

Engagement voor een sterk Vlaams audiovisueel landschap


Als lokale speler in het Vlaamse media-ecosysteem zet Telenet zich al jaren in voor een sterk Vlaams audiovisueel landschap en helpt het creatieve ondernemers om zich te ontplooien. Onze investering in De Vijver Media NV geeft ons toegang tot het creatieve brein van het productiehuis Woestijnvis en laat ons toe te experimenteren met de convergentie tussen internet en tv via de tv kanalen VIER en VIJF. Wij investeren ook in lokale contentcreatie zoals Chaussée d’Amour (2016) en De Dag (2018). 

Het Belgisch start-up landschap stimuleren

Via het Telenet Kickstart programma steunen wij het Belgische start-up landschap door te investeren in veelbelovende ondernemers, start-ups, en scale-ups. Wij ontwikkelen  daarom duurzame partnerships en samenwerkingen in alle Belgische regio’s om start-ups doorheen hun volledige levenscyclus te stimuleren:

 

  • Community: structurele samenwerking met Start it@kbc. Partnerships met incubatoren  in Wallonië en Brussel evalueren.
  • Acceleration: samenwerking met IMEC IStart. Sterke focus op start-ups in de sector van de telecommunicatie, media en entertainment.
  • Sustainable growth: investeringen in beloftevolle start-ups, scale-ups en spin-offs die een toegevoegde waarde bieden voor de businessactiviteiten van Telenet.
 
 

Digitaal ondernemerschap versnellen

Via de 'Digitale Versnelling' versnelt het Telenet Business-departement de adoptie van digitale technologieën door kleine ondernemingen en helpt hen zo hun commerciële groei te boosten en hun competitieve positie in de digitale economie te versterken.

 
 

Telenet Kickstart

Telenet Kickstart geeft de Belgische start-up community een boost. Via structurele partnerships met vooraanstaande incubatoren en acceleratoren, mentoren en coachen wij (digitale) ‘early stage’  ondernemers om hun innovatief idee om te bouwen tot een schaalbaar en marktklaar product’. Daarnaast versnellen wij duurzame groei van veelbelovende digitale ondernemers en scale-ups.

 
 
 
 

3. De vaardigheden van de 21ste eeuw versterken en jongeren alle kansen geven

In de huidige kennismaatschappij zijn STEM-vaardigheden (Science, Technology, Engineering and Mathematics), creativiteit en ondernemerszin cruciaal. Om te slagen in de digitale economie moeten kinderen, jongeren en volwassenen de vaardigheden van de 21ste eeuw verwerven. Daarom investeren we in initiatieven die het levenslang leren promoten om de STEM-competenties en de ondernemerszin van allen te versterken, en in het bijzonder van kinderen en jongeren uit kanszoekende gemeenschappen.

 
 
 
 

CoderDojo Belgium


Wij steunen CoderDojo België, een vzw die jongens en meisjes tussen 7 en 18 jaar oud in clubverband leert programmeren, websites bouwen, en apps en spelletjes leert ontwikkelen. CoderDojo België is actief in heel België en bereikt jaarlijks 25.500 kinderen. 

 

 

YouthStart


De jeugdwerkloosheid is een belangrijk probleem in de digitale economie en blijft moeilijk aan te pakken. Een lage scholingsgraad vergroot het risico op langdurige werkloosheid. Het potentieel om jongeren die geen opleiding volgen en niet werken (Not in Education, Employment or Training, NEET) op te leiden, te activeren en aan een baan te helpen, vooral in de digitale economie, is enorm. Daarom werkt Telenet samen met YouthStart, een internationale organisatie die in alle Belgische regio’s actief is, om het potentieel van werkloze jongeren te ontsluiten door hun  ondernemersvaardigheden te versterken.

BeCode


Een loopbaan als web developer is niet enkel weggelegd voor hooggeschoolde digital natives. Daarom is iedereen met interesse in digitale technologie én met een sterke dosis motivatie welkom bij BeCode.

 

Dit opleidingsprogramma van 7 maanden is sterk op de noden van de arbeidsmarkt gericht en maakt van jongeren en jongvolwassenen uit kanszoekende gemeenschappen volleerde professionele web developers. BeCode is actief in alle Belgische regio’s en heeft de ambitie om 500 studenten per jaar op te leiden.
 

 

"We moeten de ontwikkeling van onaangesproken talent bevorderen. Jeugdwerkloosheid is een kernvraagstuk en raakt een groot aantal jongeren in alle regio's van België."

 
 

CoderDojo4Divas

Programmeren voor meisjes! CoderDojo4Divas is een dag vol plezier waar meisjes tot 18 jaar de digitale wereld kunnen ontdekken. Op een speelse en inspirerende manier, maken ze zichzelf vertrouwd met programmeertalen, robots en leuke gadgets.

 
 
 
 

4. Basisvaardigheden in digitale geletterdheid voor iedereen verzekeren

Niet iedereen is in het digitale tijdperk geboren en weet hoe hij of zij een belastingaangifte online moet invullen of veilig geld kan overschrijven via een e-banking app. Vooral bejaarden, vrouwen en kansarme mensen missen digitale geletterdheid. Telenet wil iedereen mee op de digital trein krijgen. 

 
 
 
 

Sociaal tarief voor onze producten en diensten

Telenet hanteert een sociaal tarief voor al zijn telecomproducten en -diensten (internet, televisie, vaste en mobiele telefonie), en gaat hiermee verder gaat dan de Belgische wettelijke verplichtingen.

Schoolnet+

 

De Telenet Business-afdeling biedt – in samenwerking met de Vlaamse overheid SchoolNet+ aan, een commerciële oplossing met een maatschappelijke missie. Schoolnet+ levert basisscholen, middelbare  scholen en bibliotheken internet- en beveiligingspakketten tegen een fors verlaagde prijs, ongeveer de helft van het standaard markttarief.
 
Het is de bedoeling onderwijsinstellingen een snelle internetverbinding en een bescherming tegen negatieve invloeden te verschaffen. Alle diensten worden door Telenet beheerd en beveiligd. Op die manier nemen wij de operationele verantwoordelijkheden van de ICT coördinatoren van de scholen over, zodat zij zich volledig kunnen focussen op hun echte rol: de leerkrachten helpen om ICT-tools op efficiënte wijze in hun lessen te gebruiken.

 
 
 

5. Het juiste digitale evenwicht vinden

Dankzij de digitale technologieën vinden mensen elkaar op elk moment, overal en op elk toestel. Telenet is zich bewust van de nadelen van die ‘altijd online’ manier van leven. Wij moeten mensen helpen om het juiste evenwicht te vinden, want digitale technologieën mogen persoonlijke interacties niet in de weg staan en geen ernstig gevaar vormen voor het leven of de gezondheid.

 
 
 
 

#TelenetGo

Dit initiatief informeert consumenten over de eindeloze mogelijkheden van een digitale levensstijl via workshops in de Telenet-shops en expert talks op de website. Het programma promoot een gezonde digitale balans, online veiligheid van kinderen en gegevensbeveiliging. #TelenetGo sensibiliseert het brede publiek over belangrijke risico’s in de digitale wereld zoals cyberpesten en sexting. Meer weten: telenetgo.be

 
 
 

Amazing customer experience

Alles wat je moet weten over ons engagement naar onze klanten.

 

 
 

Goede
werkplek

Alles wat je moet weten over ons engagement naar onze medewerkers.

 

 
 

Verantwoordelijke bedrijfsvoering

Alles wat je moet weten over ons engagement voor een eerlijke, open en transparante dialoog met onze stakeholders. 

 
 
 
 

Ons Duurzaamheidsverslag

Het jaarlijks duurzaamheidsverslag biedt een uitstekende gelegenheid om  te reflecteren over onze prestaties op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen- en om samen met onze stakeholders na te denken  over de toekomst van ons bedrijf.