nl

Kies de slimme energiestand en bespaar op je energiefactuur!

Wist je dat je decoder ook een standje lager kan? Kies de slimme energiestand en bespaar op je energiefactuur! De Telenet TV-box verbruikt bovendien zelfs 70% minder dan een Digicorder. Je kan deze instelling zelf in- of uitschakelen.

telenet-tv-box-img
Telenet TV-box
digicorder-digibox-img
Digicorder/Digibox
telenet-tv-box-img
Telenet TV-box
digicorder-digibox-img
Digicorder/Digibox

Startstanden

Hoeveel stroom de Telenet TV-box verbruikt, hangt af van je energie-instellingen en of de TV-box in stand-by staat. De TV-box heeft 3 instellingen voor energieverbruik in stand-by. Druk op de huisjestoets >  Instellingen  > Systeem > Stand-by.

Snelle start

Je TV-box heeft ongeveer 5 seconden nodig om op te starten. Dat zorgt voor meer energieverbruik (11 W).

Normale start

Je TV-box verbruikt minder stroom dan bij snelle start. Het opstarten duurt iets langer, ongeveer 10 seconden

Eco-start

Je TV-box verbruikt minder energie en heeft ongeveer 20 seconden nodig om op te starten. Door de energiebesparing kan je je TV-box niet bedienen met de Telenet TV-app (0,3 W).

De Telenet TV-box gaat automatisch in stand-by als je de box een bepaalde tijd niet gebruikt. Druk op de huisjestoets > Instellingen > Systeem om automatische stand-by in te stellen. Je hebt de keuze uit 120, 240 of 360 min.

Slimme energiestand

Als je kiest voor slimme energiestand, verbruikt je decoder minder wanneer je hem niet gebruikt dan in stand-by. Namelijk minder dan 1 Watt. Wanneer je je decoder in stand-by zet, zal hij na een uur naar slimme energiestand gaan. Je zet de Slimme energiestand aan via de huisjestoets > Instellingen > Digibox/Digicorder > Afsluitopties. 

Wat kan wel en wat niet?

Opstarten

Hij start op als je hem een opdracht geeft met je afstandsbediening of op je decoder zelf, maar het gaat trager.

  • Na 1 minuut heb je beeld en kan je zappen.
  • Na 2 minuten kan je het tv-menu openen (startscherm, TV-gids, TV-theek, …).
Automatisch starten

Dat gebeurt alleen bij updates of als je geplande opnames hebt. Hij springt aan enkele minuten voor de opname start, en gaat weer in slimme energiestand een kwartier na de opname.

Opnames bekijken en beheren

Het is niet mogelijk om je opnames te bekijken en beheren via je mobiel toestel als je decoder in slimme energiestand staat.

Automatische stand-by

Je Digibox/Digicorder gaat automatisch in stand-by als je de decoder 4 uur lang niet gebruikt? Auto stand-by staat standaard aan. Je zet de optie uit via de huisjestoets > Instellingen > Digibox/Digicorder > Afsluitopties > Auto stand-by.

Zoek je iets anders?