Webmail

Waarom je best je beveiligingsupdates niet (meer) uitstelt

20 oktober 2022 - 3

Wat zijn back-ups?

Een back-up is een reservekopie van jouw gegevens. Een soort voor-het-geval-dat-bescherming eigenlijk … Want jouw belangrijke bestanden zouden wel eens kunnen sneuvelen. Zeker wanneer er een hacker in het spel is. Dus één gouden tip: maak regelmatig back-ups van je gegevens. Maar hoe doe je dat dan?

Een back-up in 1-2-3

Er zijn twee manieren om een back-up te maken:

 

  1. op een externe schijf 
  2. ‘in de cloud’
     

Zorg er zeker voor dat je jouw back-up bewaart op een ander toestel dan je bestanden. Want als jouw computer, tablet of smartphone gekraakt wordt, verlies je jouw documenten én je back-up. Sla je ‘m op in de cloud? Dan hoef jij je geen zorgen te maken. Die back-ups zijn altijd veilig en kan je niet verliezen!

Weer een update? Stel ‘m niet uit!

Je computer, tablet of smartphone zijn niet waterdicht. Hackers zoeken voortdurend naar de zwakke punten van jouw toestel, zodat daarna in te breken. Zodra ze binnen zijn, kunnen ze aan al jouw gegevens. (Beveligings)updates sleutelen aan die zwakke punten zodat hackers geen kans hebben. Ze zorgen dus dat jij beter beschermd bent. En dat kan je beter niet te lang uitstellen.  

Zo installeer je updates

Updates doe je het best zo snel mogelijk. In het beste geval zodra je de melding krijgt. Je kan in de instellingen van je toestel ook aangeven om updates automatisch te installeren. Dan hoef jij je er zelf helemaal niets van aan te trekken. Zet je computer dan wel regelmatig een keertje uit. Want anders blijven de updates maar opstapelen. Smartphones en tablets hoef je niet opnieuw op te starten.

Met onze tips ben je altijd #zekervanjeclick

Artikel

Zo vergeet jij je wachtwoord nooit
Wij geven je allerlei tips en tricks mee over hoe jouw wachtwoord veilig te bewaren en te onthouden met de hulp van een wachtwoordmanager.

Artikel

Uitkijken voor phishers met 5 tips
Zijn jouw gegevens (nog) veilig? Met deze tips herken je phising-pogingen in één oogwenk.

Artikel

Help, een hacker! Wat nu?
Met onze tips en tricks spot jij een cyberaanval of hackpoging in een oogopslag en zijn jouw toestellen optimaal beschermd.