Webmail

Contact

Internet voor iedereen dankzij Telenet Essential Internet

Betaalbaar internet binnen handbereik

Welk internet heb jij nodig?

Telenet Essential Internet FIVE
De Basisgebruiker

Je betaalt € 5, géén extra kosten

Je hebt thuis geen aansluiting nodig

Tot 5 Mbps downloadsnelheid, goed voor e-mails,sociale media en online platformen.

Telenet Essential Internet TEN
Voor uitgebreider gebruik

Je betaalt € 10, géén extra kosten

Je internet wordt thuis gratis aangesloten

Tot 30 Mbps downloadsnelheid, goed voor streamen, videobellen en surfen met meerdere personen tegelijk

Hoe activeer ik Telenet Essential Internet?

Vraag een Essential Internet voucher aan

Dat kan bij een OCMW of via sociale organisatie. Ontdek hier welke organisaties reeds aangesloten zijn.
 

Heb je al een code?
Dan kan je naar stap 2 en 3.

Kies de oplossing die bij je past

Op deze pagina vind je een overzicht van de twee mogelijkheden: FIVE en TEN.

Bestel je gekozen oplossing

Klik op de bestelknop en voer nadien de unieke code in die op je voucher staat.

Voer de gevraagde gegevens in. Telenet zorgt voor de opvolging.

Kies je voor FIVE?

Dan krijg je binnen de 3 werkdagen je mobiel wifi-toestel met de post. Dat sluit je makkelijk zelf aan op je smartphone, laptop of tablet.

Kies je voor TEN?

Dan komt onze Telenet-technieker je internet installeren. Gratis. Op het afgesproken moment.

Veelgestelde vragen

Je kan TEN combineren met ons standaard digitale TV-product: Telenet TV. Daarmee kijk je zorgeloos naar 80 zenders op de Telenet TV-box en via de Telenet TV-app. Je geniet ook van Terugkijk TV en kan programma’s opnemen. Als je TEN + Telenet TV samen bestelt, dan is ook je tv-aansluiting gratis. Je betaalt voor deze combinatie dan €39,44 per maand.

FIVE en TEN zijn betaalbare internetoplossingen voor personen of gezinnen in een financieel kwetsbare situatie. Telenet werkt hiervoor samen met verschillende sociale organisaties (OCMW, CAW, sociale organisaties en scholen). Een volledige lijst vind je hier. Werkt jouw organisatie al samen met Telenet? Vraag dan een voucher aan. Hierop vind je een persoonlijke code waarmee je FIVE of TEN online kan bestellen. 

Ja, dat kan. FIVE en TEN zijn betaalbare internetoplossingen voor personen of gezinnen in een financieel kwetsbare situatie. Je kan een voucher met persoonlijke code aanvragen bij je sociale organisatie (als die al met Telenet samenwerkt). 

Je kan altijd overstappen van FIVE naar TEN, of van TEN naar FIVE. Je moet daarvoor wel eerst je oude product stopzetten en bij je organisatie een nieuwe vouchercode aanvragen. Met die nieuwe code bestel je dan het andere product.  

Telenet werkt samen met heel wat sociale organisaties (OCMW, CAW, sociale organisaties, scholen). Hier vind je een volledig overzicht van onze partners. Zij bepalen wie in aanmerking komt en delen vouchers uit. Werkt jouw organisatie nog niet samen met Telenet? Spreek hen er zeker over aan. Op partner-essentialinternet.be vinden ze meer info.

Onze Missie? Iedereen mee!

Bij Telenet geloven we in het recht om verbonden te zijn. Wie het nodig heeft, kan Telenet Essential Internet - betaalbaar en betrouwbaar internet - aanvragen voor een minimumtarief. Zo geeft Telenet in samenwerking met erkende sociale organisaties elk gezin of elke persoon toegang tot leren, werken en digitaal sociaal contact.

 

Samen willen we de digitale kloof verkleinen. Daarom zetten we ons elke dag in om mensen te verbinden. Met elkaar en met de maatschappij. #iedereenmee

Specificaties

FIVE
TEN
Internet

Max. downloadsnelheid

Max. uploadsnelheid

Downloadvolume

Aansluiting

Tot 5 Mbps *

voor e-mails, chat of schoolplatformen

Tot 2 Mbps *

Tot 50 GB

Daarna surf je gratis verder aan een verminderde snelheid zonder extra kost

Geen aansluiting nodig

Tot 30 Mbps *

Stream, videobel of surf met meerdere personen

Tot 4 Mbps *

Tot 150 GB

Daarna surf je gratis verder aan een verminderde snelheid zonder extra kost

Je internet wordt thuis gratis aangesloten

Belangrijke info
 • *Vaste internetsnelheid: de vermelde internetsnelheden zijn theoretische maximumsnelheden bij aansluiting van een pc of laptop op de modem met een netwerkkabel. De werkelijke internetsnelheid kan beïnvloed worden door verkeer op het internet en andere technische factoren (zoals wifi, interne bekabeling, processor,…). De afstand van de aansluiting tot de node heeft echter geen invloed op de werkelijke internetsnelheid die je kan behalen. Meer info
 • Telenet Essential Internet (TEN): 
  Aanbod geldig enkel wanneer de klant een Telenet Essential Internet-voucher heeft verkregen van een erkende sociale organisatie waarmee Telenet samenwerkt en waar de klant bij aangesloten is.

  Promo van 24 maanden korting op TEN (zijnde het product ComfortNet).  Bij aankoop en activering van TEN krijgt de klant €33,51 korting op de abonnementsprijs van ComfortNet gedurende 24 maanden. Bij eventuele prijswijzigingen van ComfortNet zal de promoprijs van €10 behouden blijven. De klant zal na de promoperiode van 24 maanden gevraagd worden een nieuwe Essential Internet-vouchercode in te geven om van dezelfde promo te kunnen blijven genieten. De klant zal hiervoor op tijd en meermaals gecontacteerd worden, indien hij geen nieuwe Essential Internet-vouchercode kan voorleggen, dan zal het product stopgezet worden. De klant krijgt tevens gratis Comfort-installatie (t.w.v. € 85), en gratis activering (t.w.v. €50). Door de promotie aan te vragen, verklaart de klant dat hij aan voormelde voorwaarden voldoet. Telenet behoudt zich het recht voor gedurende de ganse looptijd van de promotie de nodige bewijsstukken op te vragen en het bedrag van de eventueel onterecht toegekende korting terug te vorderen.
   
 • Telenet Essential Internet (FIVE): 
  Aanbod geldig enkel wanneer de klant een Telenet Essential Internet-voucher heeft verkregen van een erkende sociale organisatie waarmee Telenet samenwerkt en waar de klant bij aangesloten is.

  De klant zal na een periode van 24 maanden gevraagd worden een nieuwe Essential Internet-vouchercode in te geven om van hetzelfde product te kunnen blijven genieten. De klant zal hiervoor op tijd en meermaals gecontacteerd worden, indien hij geen nieuwe Essential Internet-vouchercode kan voorleggen, dan zal het product stopgezet worden. Door het product aan te vragen, verklaart de klant dat hij aan voormelde voorwaarden voldoet. Telenet behoudt zich het recht voor om gedurende de overeenkomst de nodige bewijsstukken op te vragen en het bedrag van het eventueel onterecht toegekende product terug te vorderen.