Webmail

nl

Een domiciliëring? Zo werkt dat!

Met een domiciliëring geef je Telenet toestemming om het bedrag van je aanrekening elke maand rechtstreeks op te vragen bij je bank.

Waarom kiezen voor een domiciliëring?

In onderstaande interactieve video leggen we je graag uit wat de voordelen van een domiciliëring zijn, wat er gebeurt als er onvoldoende geld op je rekening staat en hoe je een terugbetaling aanvraagt.

Aanvragen, aanpassen of stopzetten

Telenet werkt voor domiciliëringen samen met Doccle. Een domiciliëring aanvragen, aanpassen of stopzetten doe je makkelijk via Mijn Telenet of de Telenet-app. Dat kan ook via Doccle als je Telenet-account met Doccle is verbonden.

Aanvragen

Na je aanvraag, activeren wij binnen twee werkdagen je domiciliëring.

Je krijgt van ons een bevestiging per e-mail met de datum van je eerste aanrekening via domiciliëring. In bijlage vind je ook je domiciliëringsmandaat.

Aanpassen

Verander je van bank of wil je het rekeningnummer aanpassen?

Dan activeren wij binnen twee werkdagen een nieuwe domiciliëring en zetten je vorige automatisch stop. Dat betekent ook dat je op je aanrekening een nieuwe mandaatreferentie zal zien.

Stopzetten

Wil je niet meer automatisch betalen? Zet je domiciliëring stop!

Je Telenet-domiciliëring verdwijnt pas na 36 maanden uit het overzicht van je bank, maar je kan dit ook zelf verwijderen. Wacht dan best op je eerstvolgende aanrekening om te zien of je nog één keer via domiciliëring betaalt of niet.

Domiciliëring aangepast of stopgezet?

Dan kan het zijn dat je de eerstvolgende aanrekening nog een laatste keer met je vorige mandaatreferentie betaalt. Tip! Op je aanrekening staat altijd duidelijk vermeld hoe je die betaalt.

Je domiciliëring kan geweigerd worden omdat:

  • er onvoldoende geld op je rekening staat op het moment dat Telenet het bedrag van je aanrekening opvraagt bij je bank.
  • er een afspraak tussen jou en de bank is gemaakt om de betaling niet te laten doorgaan.
  • er een technisch probleem is.
  • je rekeningnummer stopgezet of geblokkeerd werd door jou of je bank.

Eerste weigering

We laten je via e-mail en/of sms weten dat je domiciliëring geweigerd werd en vragen je om het openstaand saldo meteen te betalen via overschrijving.

Ontvangen we je betaling niet voor de opmaak van je volgende aanrekening? Dan vragen wij het bedrag opnieuw op bij je volgende aanrekening. Je betaalt dan je vorige en nieuwe aanrekening samen. We rekenen een herinneringskost (€ 10) aan voor laattijdig betalen.

Tweede weigering

We zetten je domiciliëring stop. Je betaalt vanaf dat moment via overschrijving. We rekenen een herinneringskost (€ 10) aan voor laattijdig betalen.

Wil je nadien toch opnieuw via hetzelfde domiciliëringsmandaat betalen? Contacteer ons.

Let op! Heb je je domiciliëring zelf stopgezet, ben je van bank veranderd of werd je rekeningnummer geblokkeerd? Dan kan je hetzelfde mandaat niet opnieuw activeren. Vraag een nieuwe domiciliëring aan.

Rekening geblokkeerd of stopgezet

Je bank laat ons weten of je rekening geblokkeerd of stopgezet is bij opvraging via domiciliëring. We zetten je domiciliëring stop. Je betaalt je huidige en volgende aanrekeningen via overschrijving.

Zoek je iets anders?