Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 
 
 
 
 

Ze worden zo snel groot: van Tik Tak naar TikTok

TikTok, je hebt er waarschijnlijk al van gehoord. Het is een van de meest populaire bezigheden van zowel jong als oud(er). Ook ouders durven al eens stapjes op het populaire sociale medium te zetten. Snap jij dat TikTok-gedoe nog niet helemaal? We leggen het je graag uit.

 
 
 
 

Wat is TikTok?
TikTok is een app waar dagelijks miljoenen video’s worden gepost, gedeeld en geliked. De app is beschikbaar in meer dan 150 landen en heeft meer dan 1 miljard actieve gebruikers, ook wel Creators genoemd.

Creators maken korte filmpjes waarin ze dansen, playbacken, zingen of grapjes maken. Of ze gaan een challenge aan: iemand start een uitdaging (bv. een dansje) en andere TikTokkers doen dat na. Een paar van die challenges zijn gigantisch populair: zo is er de coronavirus dance challenge of de Break my stride challenge.

Bij TikTok gaat het net om creatief zijn. Zo worden je video’s sneller opgepikt, in tegenstelling tot Instagram waar je eerst heel veel volgers moet verzamelen.

Wie zijn de Creators?
41% van de TikTokkers zijn tussen de 16 en 24 jaar oud. Officieel moet je 13 jaar zijn om een account aan te maken, maar er zijn ook veel (jongere) kinderen die met hun ouders TikTok aanmaken.

Hoe werkt het?
Wil je samen met je kinderen aan de slag op TikTok, maar weet je niet goed hoe? Deze tutorial zet je op weg, of vraag het aan je kinderen! Geen zin of inspiratie om zelf een filmpje te maken? Je kan gewoon eindeloos TikTok-filmpjes bekijken vanuit je luie zetel via de ‘For you’-pagina, dat is een persoonlijke feed met dingen die jij leuk vindt.

Haal wat inspiratie van bekende ouders die TikTok al gebruiken. In België kan je wat leren van Anke Bunckinx of Kim Van Oncen, maar ook Reese Witherspoon, Will Smith of Alicia Keys zijn niet van TikTok weg te slaan.

Meer inspiratie