Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 
 
 
 
 

Vergeet je lichaams- en werkhouding niet

Thuiswerken aan je eettafel, vanuit je zetel, in een klapstoel of aan de strijkplank kan wel een hoog rock ‘n roll-gehalte hebben, maar het is een regelrechte aanslag op je lichaam. Uren in een verkeerde houding op je toetsenbord tokkelen, kan voor rugpijn, nekklachten, stramme spieren en zelfs hoofdpijn zorgen. En laat dat nu iets zijn dat je kan missen als … euhm kiespijn.

 
 
 
 

Verbeter je werkhouding met HLTH
Een ergonomisch verantwoorde houding aannemen aan je bureau? Dat is simpel met HLTH. De app analyseert je houding via je webcam en waarschuwt je zodra je verkeerd zit.

Eindeloze dagen, slapeloze nachten
Je ogen en je slaap krijgen het zwaar te verduren door het blauwe licht van je smartphone- of computerscherm. Geen zorgen, met een paar kleine aanpassingen verminder je de last.

De meeste smartphones bevatten een blauwlichtfilter. Het blauwe licht schakel je uit via Nachtmodus bij Android en Night Shift bij Apple. Ook je computer heeft een ingebouwde lichtfilter, maar die zit wat meer verstopt.

 

  • Werk je met Windows? Dan gebruikt je Night Light. Die vind je onder Instellingen > beeldscherminstellingen > Night Light.
  • Voor Mac gebruik je Night Shift. Klik op Systeemvoorkeuren > Beeldschermen > Night Shift.

 

De gratis app F.LUX gaat zelfs nog een stapje verder. Die blokkeert niet alleen het blauwe licht, maar houdt ook rekening met de lichtsterkte in je kamer en past zich automatisch aan.

Laat je oren rusten
Wanneer je van het ene videogesprek naar het andere moet, gebruik je waarschijnlijk een hoofdtelefoon of oortjes gebruiken. Probeer het geluidsniveau te begrenzen, dat doe je gewoon door je volume te verlagen. Gun je oren zeker wat rust, want gehoorschade is vaak onomkeerbaar. Je geeft je oren best een kwartiertje rust per uur.

Een gouden tip: probeer in een stille omgeving te werken, zo vermijd je dat je volume niet voortdurend tijdens een gesprek moet verhogen.

Meer inspiratie