Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 
 
 
 
 

van thuis uit werken? Een paar tools

Lukt het weer niet om iets af te printen, heb je geen idee wat je op welke server kan terugvinden, of kan je niet inloggen in je mailbox ook al heb je al drie keer het juiste paswoord ingetikt? Op kantoor loop je dan snel naar Dimi van IT en die fixt al je problemen op een paar seconden. Maar thuis in je home office is het niet zo simpel. Vanop afstand moeten je IT-problemen via e-mail of video call worden opgelost, en dat is niet altijd even efficiënt.

Loom to the rescue.

 
 
 
 

Loom is een opname-tool waarmee je korte filmpjes kan maken om problemen te helpen oplossen. Je toont de oplossing van het probleem op je scherm, met Loom neem je de verschillende stappen op in een filmpje. Tegelijkertijd geef je de nodige uitleg bij de beelden, via je webcam. In één handige applicatie. Met Loom maak je korte tutorials, maar dan heel specifiek, op bestelling bijna.

Voorbeeld
Een collega heeft moeite om een VPN-verbinding te maken vanuit haar thuiskantoor. In plaats van haar een e-mail vol onscherpe screenshots en lappen tekst te sturen, neem je een filmpje op waarin je haar uitlegt hoe ze de VPN-verbinding kan maken.

MIRO
Van thuis uit werken heeft zo zijn voordelen: je kan die supercomfortabele joggingbroek blijven dragen, douchen hoeft niet per se en niemand die het ziet als je een spelletje patience hebt lopen tijdens het werk.

 
 
 
 

Maar er zijn ook minder handige nieuwe gewoontes. Want het is niet omdat iedereen thuis zit, dat er niet meer wordt samengewerkt. Samen alleen is het nieuwe normaal. Brainstorms, board meetings, redactievergaderingen, ... die kan je niet alleen doen. Maar puur praktisch is het niet eenvoudig om de koppen bij elkaar te houden als iedereen fysiek ergens anders is.

MIRO is een online platform waarmee je in real time, simultaan, en met heel je team aan een project kan werken. Het werkt als de onlineversie van het fysieke whiteboard vol post-its met ideeën. Zo kan je ermee brainstormen, tekeningen maken, presentaties geven of gewoon je workflow optimaliseren …als het maar visueel is, want op die manier onthoudt iedereen veel beter wat er allemaal gezegd is.

Meer inspiratie