Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 
 
 
 
 

SAMEN VAN JE SMARTPHONE BLIJVEN … MET JE SMARTPHONE

Via onze smartphone zijn we continu geconnecteerd. Ironisch genoeg zorgt diezelfde smartphone er ook voor dat we minder verbonden zijn met de mensen waarbij we ons fysiek bevinden. Eén oorzaak daarvoor is phubbing: het onderbreken van een live conversatie om je aandacht te vestigen op je smartphone. Daardoor geef je je gesprekspartner het gevoel dat je een andere prioriteit hebt. Tijd voor een oplossing!

 

Een mailtje checken terwijl je met je partner aan tafel zit, door Instagram scrollen tijdens een gesprek met een vriendin, Facebook checken terwijl je kind je iets vraagt … Dat heet phubbing, een samentrekking van ‘phone’ + ‘snubbing’ (negeren). We maken ons er allemaal wel eens schuldig aan, terwijl phubbing schadelijk is voor onze relaties. Het goede nieuws is dat we ’t niet expres doen. En toch vindt 84% van de Vlamingen het lastig als hun gesprekspartner tijdens het gesprek afgeleid wordt door z’n gsm

Hoe kan je phubbing vermijden?

Met de Phub’d! app van Telenet kunnen je partner/vrienden tijdens een gesprek eindelijk van hun telefoon blijven. Zo maak je ’t samen weer écht gezellig. Het werkt zò. Open samen de app, start een rondje Phub’d! en steek je smartphone weg. Want wie hem als eerste ontgrendelt, is Phub’d! en zal z’n ongezellig gedrag moeten goedmaken met een héél gezellig opdrachtje: praat in slow motion, speel muziek op je oksels, moonwalk rond de tafel … Kortom: een leuke oplossing om die asociale momenten weer sociaal te maken. En zo wordt je smartphone de oplossing voor een probleem waarvan hij zelf de oorzaak is. Ha, ironie!

Google Play Download
Google Play Download

Meer inspiratie

 
 
 
 

Meer inspiratie

 • Hoe ga je als gezin om met al die schermen huis

  Hoe ga je als gezin best om met al die schermen in huis? Onze expert in mediaopvoeding deelt inzichten en handige tips.

  lees meer
 • Waarom we onze telefoon interessanter vinden dan onze gesprekspartner

  Je gesprekspartner negeren omdat je voorrang geeft aan je telefoon, dat heet phubbing. Waarom doen we het en wat zijn de gevolgen? Professor Vanden Abeele legt uit.

  lees meer
 • Nu niet schatje mama is even op haar gsm bezig

  Heb je wel eens een vraag of verhaal van je kind gemist omdat je met je telefoon bezig was? Dat heet ‘phubbing’ en het is schadelijk voor de relatie met je kind.

  lees meer