Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 
 
 
 
 

Leer je kinderen coderen met de ninja’s van Coderdojo

Zitten je kinderen altijd datzelfde spelletje op de Playstation te spelen? Of zijn ze op zoek naar een nieuwe hobby? Dan kan je ze misschien eens laten kennismaken met coderen en programmeren. Zo leren ze niet alleen bij, maar kunnen ze ook volop hun creativiteit loslaten om een videospel, website, app of robot te maken.

 
 
 
 

CoderDojo helpt en leert kinderen, ninja’s genaamd, alles over coderen. Ze organiseren gratis workshops voor kinderen van 7 tot 18 jaar. Wist je trouwens dat CoderDojo over de hele wereld gehouden wordt? Dus ook bij jou in de buurt: ontdek alle locaties. Kan je geen Dojo vinden? Dan kan je er gewoon zelf één starten!.

Elk jaar houden ze een technologiebeurs voor de jonge creatievelingen: Coolest Projects. Ook dit jaar gaat dat evenement gewoon door, al is het in een virtueel jasje! Op 17 mei strijden de ninja’s om het coolste project rond het thema duurzaamheid.

Voor bedrijven is het steeds moeilijker om technische profielen te vinden. Om jongeren te stimuleren om voor STEM-opleidingen en -loopbanen te kiezen, startte Martine Tempels, hoofd van Telenet Business in België met CoderDojo. 7 tot 18-jarigen maken zo kennis met STEM door te leren coderen op een speelse manier. Dus denk je dat het écht iets voor jouw zoon of dochter is of ben je benieuwd of je kinderen ook zo snel weg zijn met coderen? Schrijf ze in op CoderDojo!

Meer inspiratie