Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 
 
 
 
 

Extra schermtijd, maar dan ietsje anders

Ai, die schermtijd! We zitten massaal op onze smartphone, kijken meer tv, die Playstation draait overuren en ga zo maar door. Natuurlijk zijn we blij dat we dankzij die technologie met iedereen in contact kunnen blijven, maar ons leven wordt vaak gedomineerd door schermen. Kan technologie ons ook helpen om de schermen meer los te laten?

Inspiratie nodig voor je wandel- of fietsroute?
Wil je eens een nieuwe route rond de kerktoren ontdekken? Met RouteYou kies je uit duizenden wandel- en fietsroutes in je buurt, of je maakt er gewoon zelf een aan. Bij elke route die je kiest vind je wat extra route-informatie, leer je welke bezienswaardigheden je tegenkomt en lees je reacties van andere gebruikers. Zo weet je of de route iets voor jou is! De smartphone app is trouwens helemaal gratis. Download hem op je telefoon en hij gidst je vlot door je uitgestippelde route.

Je e-sportclubje via Runkeepr of Strava
Bij Runkeeper draait het helemaal rond jou en je vooruitgang. Na je training zie je alle data van je inspanning en kan je die delen met al je vrienden. Met de betalende versie kan je zelf jezelf vergelijken met anderen en doelen opstellen.

In Strava vergelijk je meteen je route, afstanden en prestaties met andere lopers of fietsers in de app. Ga dus ook zoek naar sportmaatjes en moedig elkaar virtueel aan. Zo blijf je gemotiveerd om te sporten!

Nieuwjaar 2.0: goede voornemens
Meer sporten, gezonder eten, vaker gaan wandelen, genieten van de rustige momenten, minder smartphonegebruik. Denk jij soms terug aan je goede voornemens?

Een aantal apps kunnen helpen om je dagen te structureren. Zo is er Coach.me, een gratis app die je stap voor stap helpt om je goede gewoonten te onderhouden. Simple Habit is dan weer ideaal als je een druk leven hebt. Met 5 minuten per dag leer je weer even in het hier-en-nu te zijn. Oh ja, zelfs monniken hielpen bij de ontwikkeling van de app, zo leer je het van de meesters!

Je smartphoneverslaving aanpakken kan zelfs iets opleveren. Met Forest plant je bomen in een bos als je je smartphone aan de kant kan leggen. Bij elk half uur dat je succesvol afrondt, krijg je een boom ter beloning. Tip: een bos planten is eenvoudiger als de niet storen-modus van je smartphone is geactiveerd. Ook Donut Dogg en Freedom zijn apps waarbij je productiviteit hopelijk de hoogte van in schiet!

 
 
 
 

Thuis fitnessen is weer helemaal hip: van cardio tot boksen, je kan het nu allemaal van achter je computer of tv. Maar ken je Play Fit van Telenet al? Met Play Fit breng je fitness tot in jouw woonkamer via je tv. Wil je rustig beginnen, een heuse work-out starten of eens yoga proberen? De Play Fit-coaches zijn er om je workout te ondersteunen!

Meer inspiratie