Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 
 
 
 
 

7 TOPICS OM OVER TE VLOGGEN

Smartphone klaar? En ... actie!
7 topics om over te vloggen

De toekomst ligt in vloggen en online video. En dat is ook kinderen en jongeren niet ontgaan. Vooral Gen Z, geboren tussen 1995 en 2010, grijpt massaal naar de smartphone om leuke filmpjes te maken en volgers te triggeren. Al dan niet voor een stevig zakcentje. Maar ook de nieuwe Gen Alpha, geboren in 2011 of later, leeft zich helemaal uit voor de camera. Noem ze gerust aanstormend talent. Waarover ze dan zoal vloggen? We schuimden het internet af en kwamen tot deze shortlist!

#1 Beauty

Een likje foundation hier, een maskertje daar. YouTube staat bol van de tutorials, waarin vloggers hun beautygeheimen verklappen. Ze houden je een spiegel voor, vertellen enthousiast over hun favoriete producten en loodsen je in 1, 2, 3 naar de perfecte look. Als je haar en make-up maar goed zitten, toch? 

#2 Daily life

Een dagboek achter slot en grendel, da’s verleden tijd! In vlogs of videoblogs nemen YouTubers je mee in hun dagelijks leven. Je leert hun gewoontes kennen en aanschouwt hun ups en downs vanop de eerste rij. Vloggers praten rechtstreeks in de camera en filmen vanuit hun standpunt. Ze uploaden nieuwe content op vaste tijdstippen, soms elke dag. Daardoor bouw je een persoonlijke band op en kijk je uit naar een volgende video. Virtual friends for life! 

#3 DIY

Wat je zelf doet, doe je meestal beter. En origineler! Onder dit motto nestelen piepjonge DIY’ers zich voor de camera. Ze pimpen een rugzak, knutselen een vogelhuisje in elkaar en personaliseren een witte T-shirt. Kortom, ze laten hun creativiteit de vrije loop. Allemaal om hun volgers op lumineuze ideeën te brengen.

#4 Comedy

Eentje om je lachspieren te trainen. En nee, we hebben het niet over die hilarische kattenfilmpjes. Met comedy gaan YouTubers de plezante toer op. Ze halen de zotste fratsen uit om je aan het lachen te brengen. Denk maar aan gekke challenges, verborgen camera en grappen (pranks) met vrienden. Of ze geven een ludieke twist aan de actualiteit of alledaagse situaties. Wie weet, laten ze zelfs hun verzonnen typetjes op je los. Kijken op eigen risico!

#5 Family

Kinderen zetten je wereld op z’n kop. Dus, waarom er de camera niet bijhalen? In family-video’s volg je het leven van (toekomstige) ouders. Samen tel je af naar dat ene speciale moment en ontdek je de mooie en uitdagende kanten van het prille ouderschap. Deze filmpjes vergroten je zelfrelativering en laten je zien dat het best oké is om me-time te nemen. 

#6 Games

Gamen, asociaal? Helemaal niet! In YouTube-land spelen gamers de pannen van het dak, terwijl de hele wereld op hun vingers kijkt. Op het gameplatform Twitch.tv kun je ze zelfs live aan het werk zien. De populairste formats zijn walkthroughs en let's play-video’s. In het eerste format maken ze je wegwijs in het virtuele verhaal. In het tweede format spelen ze de game en voorzien ze elke zet van slimme commentaar. En uiteraard komen alleen de beste tips en tricks aan bod. Hun missie? Gamers motiveren, helpen en entertainen.

#7 ASMR

We maken het muisstil voor ASMR, ook wel Autonomous Sensory Meridian Response. In deze video’s hoor je enkel gefluister, getik of gekraak. Youtubers tokkelen met hun nagels op een magazinecover of verfrommelen een vel noppenfolie. Met een beetje verbeelding zit je zelfs bij de kapper die je zachtjes door de haren strijkt. Die rustgevende geluiden veroorzaken een tintelend gevoel in je hersenen en maken je helemaal zen. Ideaal voor het slapengaan, dus.  

Lang verhaal kort, YouTube biedt voor elke kijker wat wils. Wat je leeftijd ook is en waar je interesse ook ligt. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er bestaat een video over. Aan jou om op ontdekking te gaan. We bundelden enkele Belgische YouTubers per topic om in de sfeer te komen. 

Meer inspiratie