Telenet.be

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Altijd en overal vrij surfen.

 
 

Wat is Wi-Free?

Overal draadloos surfen? Het kan met Wi-Free. 2.000 Telenet-hotspots en meer dan 1.200.000 Telenet-homespots in Vlaanderen en 320.000 VOO WiFreespots in Brussel en Wallonië. Zonder extra kosten.

 
 
Wi-Free da's: 
 • Overal draadloos online. Op openbare plaatsen (station, bibliotheek...), maar ook bij vrienden en familie.
 • Gratis voor Telenet-internetklanten en alle gezinsleden
 • Ga online met je laptop, tablet én smartphone.
 • Makkelijk. Gewoon even aanmelden en je bent vertrokken.
 
 

Waar vind je Wi-Free?

Echt overal. De Telenet-hotspots vind je op openbare plaatsen in Vlaanderen zoals treinstations, sportstadions, campings, cafés… terwijl je de Telenet-homespots vindt bij Telenet-internetklanten thuis.

In Wallonië en Brussel kan je bovendien handig gebruik maken van de VOO WiFreespots. Kortom, er is altijd wel Wi-Free in je buurt.

Vind Wi-Free in je buurt! 

 
 

Wat heb je nodig?

Heb je een Telenet-internetabonnement, dan krijg je gratis toegang tot Wi-Free. Verder heb je enkel een toestel nodig dat Wifi ondersteunt. Dan kun je online met zowel je laptop, tablet als je smartphone. Wil je je aanmelden met je laptop of desktop? Van zodra je een Telenet-hotspot of -homespot hebt gevonden, kan je je gewoon aanmelden. Je geeft je Telenet e-mailadres of gebruikersnaam en je wachtwoord in. En hop, je bent vertrokken. Liever surfen via je smartphone? Gebruik dan de Telenet Mobile app, log je in en volg de stappen voor gratis Wi-free.

In Wallonië en Brussel maak je verbinding met een VOO WiFreespot en meld je je aan met je Telenet e-mailadres of gebruikersnaam en paswoord.

Je Wi-Free verbruik wordt meegerekend in je maandelijks internet volume.

 
 

Telenet-hotspot

Telenet-hotspots vind je op meer dan 2.000 openbare plaatsen, verspreid over heel België en Luxemburg: in treinstations, sportstadions, campings, bibliotheken,…

Surfen via de Telenet-hotspots is inbegrepen voor alle Telenet-internetklanten.

In alle andere gevallen kan je er tegen betaling gebruik van maken.

 
 

Telenet-homespot

 • Gratis surfen via Telenet-homespot, op meer dan 1.200.000 locaties in heel Vlaanderen en Brussel.
 • Je kunt enkel gebruik maken van de Telenet-homespots als je beschikt over een Telenet-internetabonnement. 
 
Hoe werkt Telenet-homespot?

 

Er worden 3 signalen uitgestuurd:

 • privaat signaal
 • TELENETHOMESPOT (Aanloggen via portaal)
 • TelenetWiFree (aanloggen via EAP)
 

Alle internet klanten hebben toegang tot TelenetWi-Free, op voorwaarde dat zij de publieke signalen op hun modem uitstralen.

Klanten die een modem hebben die geen draadloos signaal kan uitsturen, krijgen wel toegang tot Wi-Free.

 
 
 
 

Wi-Free in je buurt.

 • Elke dag komen er nieuwe Telenet-homespots bij. Momenteel zijn er meer dan 1.200.000 homespots in heel Vlaanderen en Brussel, bovenop de meer dan 2.000 publieke Telenet-hotspots:
 • Je kan nu ook surfen op de meer dan 320.000 VOO WiFreespots in Wallonië en Brussel. VOO WiFreespots zijn niet opgenomen in de Wi-Free locator.
 
 

Hoe aanmelden? 

 • Zoek met je smartphone, tablet of laptop eerst het netwerk TELENETHOTSPOT of TELENETHOMESPOT.
 • Open je internetbrowser en surf naar een willekeurige pagina. Je komt automatisch op de aanmeldingspagina terecht.
 • Kies je taal en meld je aan met je Telenet e-mailadres, Telenet-login of gebruikersnaam (= internetlogin) en wachtwoord.
 • Je krijgt een bevestiging zodra je bent aangemeld en je kunt meteen surfen.
 • Indien netwerk TelenetWiFree beschikbaar is , dan moet je maar 1 keer aanmelden, daarna gebeurt dit automatisch.
 
 
 
 
 
data-overlay-scroll-enable="false"

Als je een internetproduct hebt of neemt, heb je kosteloos toegang tot Telenethomespots en Telenet-hotspots. Telenet-homespot en Telenet-hotspot zijn niet beschikbaar voor FreeSurf- of Kotnet-abonnees. Internetklanten met een Telenet wireless modem hebben toegang tot Telenet-homespots als het publiek WiFi-signaal beschikbaar is als Telenet-homespot. Telenet behoudt zich het recht om de aanbieding van de dienst (1) (tijdelijk) te beëindigen of aan te rekenen wanneer Telenet in alle redelijkheid gelooft dat de gegevensoverdracht via onze dienst buitensporig is (meer dan 2 gigabyte per maand per gebruiker) of (2) te beëindigen wanneer de dienst wordt gebruikt voor criminele of illegale activiteiten.

data-overlay-scroll-enable="false"

Telenet-homespotgebruikers surfen via een 2e signaal (het publieke WiFi-signaal) bij je thuis. Dit signaal is volledig gescheiden van je privé WiFi-signaal waarmee jij en je gezin(sleden) thuis surf(t) (surfen). Er is geen tot minimale impact op je snelheid als je draadloos surft. Surf je via de kabel dan surf je nog altijd even snel.

Als je een internetproduct hebt of neemt, heb je kosteloos toegang tot Telenet-homespots en Telenet-hotspots. Telenet-homespot en Telenet-hotspot zijn niet beschikbaar voor FreeSurf- of Kotnet-abonnees. Internetklanten met een Telenet wireless modem hebben toegang tot Telenet-homespots als het publiek WiFi-signaal beschikbaar is als Telenet-homespot. Telenet behoudt zich het recht om de aanbieding van de dienst (1) (tijdelijk) te beëindigen of aan te rekenen wanneer Telenet in alle redelijkheid gelooft dat de gegevensoverdracht via onze dienst buitensporig is (meer dan 2 gigabyte per maand per gebruiker) of (2) te beëindigen wanneer de dienst wordt gebruikt voor criminele of illegale activiteiten.

Telenet-homespotgebruikers surfen via een 2e signaal (het publieke WiFi-signaal) bij je thuis. Dit signaal is volledig gescheiden van je privé WiFi-signaal waarmee jij en je gezin(sleden) thuis surf(t) (surfen). Er is geen tot minimale impact op je snelheid als je draadloos surft. Surf je via de kabel dan surf je nog altijd even snel.