Telenet.be
 
 
 

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Internet bij je thuis

Wat je moet weten over internet bij je thuis.

 
 

Haal thuis nog meer plezier uit je internet.

We zijn meer en meer online. We surfen, gamen, streamen met z’n allen tegelijk. We zijn draadlozer dan ooit. Daarom verzamelen we voor jou alles wat je moet weten over het internet bij je thuis. Zo haal je zeker alle plezier uit je Telenet.

 
 

Wat heb je nodig voor het beste internet bij je thuis?

Internetabonnement

Alles start bij je internetabonnement. Of je nu superveel of weinig surft, bij Telenet kies je voor de formule die het best bij jouw situatie past. En je profiteert altijd van het strafste netwerk van Vlaanderen.

 

Nog geen internet van Telenet?

Neem hier een kijkje:

 
 

Hoofdstation = de modem

De motor van jouw netwerk is je hoofdstation. Jou ook wel bekend als de straffe Telenet-modem die je gratis bij je installatie krijgt. Hierlangs komt ons internet bij je thuis binnen en kan je, vast of draadloos, met al je toestellen volop surfen.

 
 

Draadloze toestellen

Laptops, tablets, smartphones ... Op alle toestellen die een draadloos signaal ontvangen, kan je zorgeloos surfen bij je thuis.

 
 
 
 

Surfen op twee soorten verbindingen!

Je vaste internetverbinding

Surf je via de vaste kabel? Dan surf je via de meest stabiele verbinding en aan de beste snelheid. Als je computer straf genoeg is om het aan te kunnen, haal je met een vaste verbinding steeds de beloofde snelheid van je abonnement.

Je draadloze Wifi-internetverbinding

Wifi is het draadloze internet dat bij je thuis via het hoofdstation verspreid wordt. Net als een gsm of autoradio werkt Wifi met radiogolven. Je hoofdstation en je laptop, tablet of smartphone sturen via antennes gegevens naar elkaar. Zo kan jij vollenbak surfen, gamen en streamen.

... dankzij je straffe hoofdstation

Je hoofdstation is een erg straf toestel: de snelheid van 200 Mbps voor Whoppa en 100 Mbps voor Whop, kan hij in principe draadloos overbrengen naar je smartphone of tablet. Maar in de praktijk zijn er heel wat factoren die de snelheid en het bereik beïnvloeden.

 
 

Zo haal je het beste uit je Wifi:

Een aantal factoren kunnen je Wifi-signaal verstoren. Wil je graag het bereik en de snelheid verbeteren?
Bekijk dan zeker deze tips!

Afstand tot hoofdstation

De afstand tussen het toestel dat je gebruikt om te surfen en het hoofdstation is bepalend voor de snelheid. Hoe dichterbij, hoe sterker je signaal.

 

 

Tip! De technicus adviseert steeds de beste plaats in huis. Want hoe dichter het hoofdstation staat bij de plekken waar je draadloze toestellen het meest gebruikt, hoe sneller je er surft.

Je huis als stoorzender

Isolatie, beton, glas, metaal, water … De architectuur van je huis kan ervoor zorgen dat je signaal niet overal reikt waar je wil. Ook het aantal (vaak dikke) muren waar het signaal door moet, is belangrijk.

 

Tip! Wist je dat het signaal beter z’n weg vindt wanneer de deuren open staan?

Tip! Hang je modem vrij op ongeveer 1,5 meter hoogte van de vloer en plaats ‘m niet in een hoek.

De Wifi van de buren

Woon je in een appartement of dichtbevolkte straat? Dan kan het gebeuren dat verschillende Wifi-signalen elkaar overlappen en verstoren.

 

Tip! Trek de stekker van je modem even uit. Je hoofdstation zal bij het opnieuw opstarten automatisch voor het beste WiFi-signaal kiezen.

Huishoudtoestellen

De radiogolven van je huishoudtoestellen, zoals een microgolfoven, babyfoon of alarm, hebben ook invloed op het Wifi-signaal.

 

Tip! Controleer het effect van de toestellen door ze eens te verplaatsen.

Jouw draadloze toestellen

Je draadloze snelheid is afhankelijk van de sterkte en gevoeligheid van de Wifi-antennes in je toestel. Al is je hoofdstation nog zo sterk, de technische eigenschappen van je smartphone, tablet of laptop bepalen de uiteindelijke snelheid. Vaak geldt: hoe recenter je toestel, hoe sneller en straffer je Wifi-verbinding.

Het aantal verbonden toestellen

Surf je met meer toestellen tegelijk? Dan moet de bandbreedte (lees: de snelheid) en ook de kwaliteit van de verbinding over meer toestellen verdeeld worden. Logisch. Analyseer dus goed je situatie als je een internetabonnement kiest. Woon je alleen? Dan heb je een heel andere bandbreedte nodig dan een gezin van vier waar iedereen tegelijk belt, surft en streamt.

 
 
 
 
 

Breid je internet uit met een Wifi Powerline van Telenet

De nieuwste Wifi Powerline van Telenet, da’s topverbinding in een doosje. Die maakt niet alleen 100% Wifi mogelijk in elke ruimte thuis, maar is ook 100% verplaatsbaar. Waar jij gaat, neem je de strafste Wifi van Vlaanderen mee: of dat nu je living, je slaapkamer of je terras is.

Goed om te weten:

  • De Wifi Powerlines hebben de allernieuwste en strafste technologie aan boord
  • Hij is supersimpel in gebruik en makkelijk te verplaatsen
  • We staan steeds voor je klaar en geven hulp vanop afstand
  • Speciaal voor Telenet-klanten: €99 i.p.v. € 198
    Inbegrepen in deze set: De Wifi Powerline adapter + de Powerline adapter

 

 
 
 

Onze Acces Points:

Dit bijstation is eigenlijk een extra Wifi. Je creëert dus eigenlijk een tweede Wifi-punt in je huis. Het signaal dat hij doorgeeft, is even sterk als dat van je hoofdstation. Handig, toch?

Onze Powerlines:

Met Powerline-adapters kan je via het elektriciteitsnet in je huis verbinding maken tussen je modem en je toestellen. Je hebt minstens 2 Powerline-adapters nodig. Eén verbind je permanent met je modem, de andere met je computer, Access Point, HD Digicorder of HD Digibox. Je kan de tweede Powerline-adapter makkelijk van stopcontact veranderen of meer toestellen aansluiten met extra Powerline-adapters