Telenet.be
 
 
 

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
Vragen over Flow?

Waarom werkt Telenet aan Flow?

Bij Telenet profiteer je van het snelste netwerk, maar snelheid is niet alles. Want wat heb je aan snel internet als het niet naadloos werkt?


Het is onze ambitie om jou -dankzij de Flow techologie- nu en in de toekomst, één ultieme online ervaring te geven. Zonder haperingen. Waar je ook bent en waar je ook naartoe gaat.


We willen ervoor zorgen dat al onze toestellen en netwerken steeds vlotter met elkaar connecteren en dat je in de toekomst altijd vlot online kan. Ook als je met meer toestellen tegelijk online wil, en meer en meer toepassingen gebruikt die voortdurend meer bandbreedte nodig hebben.


We werken daarom continu aan verbeteringen. Zo garanderen we dat jouw online ervaring altijd naadlozer wordt. En moet het in de toekomst bijv. perfect normaal zijn om thuis een filmpje te beginnen kijken en dit zonder onderbrekingen helemaal uit te kijken terwijl je naar je werk gaat. Zelfs als je ondertussen op de bus of trein springt.
 

Hoe weet ik of ik al Flow heb?

De Flow technologie zit vandaag al in heel wat Telenet-producten. Zo bevat 80% van al onze modems  de Flow techologie. En het zit ook in een aantal andere toestellen zoals:


Er zit  ook Flow technologie in de Telenet Mobile-app: Dankzij de optie ‘automatisch Wifi-beheer’ hoef je slechts 1 keer in de app in te loggen om altijd vanzelf te connecteren met het Wi-Free netwerk. Als het signaal sterk genoeg is tenminste. De Flow technologie zorgt er ook voor dat gekende privé-netwerken altijd voorrang krijgen en dat je ook in het buitenland automatisch verbindt met de publieke Wifi-netwerken van onze partners. Die handige optie staat standaard aan wanneer je de app downloadt. Je laat die functionaliteit dus best aan staan.


En dat is slechts het begin. De Flow technologie zal ook in alle hardware en netwerken van morgen zitten. Het is onze ambitie om jou -dankzij de Flow technologie- nu en in de toekomst, één ultieme online ervaring te geven. Zonder haperingen. Waar je ook bent en waar je ook naartoe gaat.


Hoe weet ik welk type modem ik heb?
Het type modem of Acces Point kan je aflezen van de sticker op het toestel. Of je kan het opzoeken bij je Thuisnetwerk

Moet ik zelf iets installeren?

Nee, je hoeft zelf niets te doen. De Flow technologie zit al in heel wat van onze producten. En via automatische updates vanop afstand zorgen we ervoor dat je thuisnetwerk altijd up-to-date is. Dat doen we via de cloud. In onze nieuwe producten wordt de Flow technologie altijd automatisch ingebouwd. 

Werkt Flow ook met een Powerline of Access Point die niet van Telenet is?

Voor een naadloze ervaring kies je best voor eentje van Telenet. In tegenstelling tot een Powerline of Access Point van een ander merk, werken onze exemplaren dankzij de Flow technologie beter met elkaar samen en schakelen ze je naadloos over tussen de verschillende wifi-punten in je huis.

Zijn mijn huidige Powerlines compatibel met eventuele nieuwe die ik nu aankoop?

Niet alle (Wifi) Powerline-adapters zijn compatibel met elkaar. Wanneer je niet-compatibele adapters samen gebruikt, heeft dit een negatieve invloed op de kwaliteit van je netwerk. Je vraagt dus best advies in een Telenet-winkelpunt als je een extra Powerline of Wifi-Powerline adapter koopt. Voorlopig is de Wifi-Powerline (Comtrend PG9072-TN) alleen compatibel met onze nieuwste Powerline-adapter (Comtrend PG9073 LG-TN). Maar in de toekomst zal dat uitgebreid worden.

Wat doet een Access Point of Powerline? En heb ik ze absoluut nodig voor een goed wifi-bereik?

De wifi-signalen die je modem uitzendt, geraken moeilijk door muren, deuren, beton of glas. Bovendien staat je modem vaak in de garage of berging. Daarom kan het nodig zijn om het signaal uit te sturen naar de rest van het huis. Hiervoor bestaan er 3 netwerkuitbreiders.

Mijn smartphone schakelt nu ook al automatisch om van wifi naar 3G/4G en omgekeerd. Is dat dan Flow?

Inderdaad, soms schakelt je smartphone nu ook al naadloos om. Maar momenteel beslist je smartphone zelf wanneer hij dat doet op basis van eigen metingen. Met de Flow technologie gaan we aanvullend metingen doen vanuit het netwerk. Zo kunnen we je smartphone beter informeren wanneer hij je best omschakelt.  

Mijn wifi werkt niet optimaal. Hoe komt dat en wat kan ik eraan doen?

Geen nood, dat kan verschillende oorzaken hebben. Doe onze 5 wifi-checks om je wifi-verbinding te verbeteren.

Wat is de Telenet Mobile-app?

Met de Telenet Mobile-app heb je volledige controle over je mobiele verbruik. Bovendien kan de app je automatisch verbinden met gratis wifi- en Wi-Free-netwerken, zelfs in het buitenland. Zo kan je heel wat besparen. Meer weten?

Surfen in het buitenland op publieke wifi-netwerken via de Telenet Mobile-app?

 

Relevant voor jou

Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor jou.
Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor jou.

Graag hulp of meer uitleg?

Bel ons

Bel ons

Stel je vraag op 015 66 66 66

Bel ons
 
Mail ons

Mail ons

Stel je vraag via ons contactformulier

Mail ons
 
Kom langs

Kom langs

Bezoek een winkelpunt

Kom langs