Telenet.be

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 

Phishing pop-up: wat nu?

Fraudeurs proberen op verschillende manier je gegevens te bemachtigen. Dit doen ze meer en meer via pop-ups in naam van bekende bedrijven, zoals Telenet. Zo’n pop-up verschijnt plots wanneer je surft op een populaire website. Je zou een wedstrijd gewonnen hebben en krijgt bijvoorbeeld een smartphone cadeau. In ruil moet je enkel je gegevens bezorgen of een korte enquête invullen. Ga hier nooit op in!

Hoe ziet zo'n pop-up eruit?

Natuurlijk ziet niet elke phishing pop-up er hetzelfde uit, maar dezelfde elementen komen terug. De fraudeurs gebruiken de naam van een bekend bedrijf, zeggen dat je iets gewonnen hebt (of kan winnen) en vragen je om door klikken op een link.

 
 

Wat als je een pop-up krijgt?

  1. Klik nooit zo maar verder in een pop-up. Tip: twijfel je of de wedstrijd echt is? Kijk dan op de officiële website van de zogezegde organisator. Vind je de wedstrijd nergens terug? Dan ben je zeker dat het om phishing gaat.

  2. Meld het aan verdacht@safeonweb.be. Bezorg meer info over de inhoud van de pop-up (liefst met screenshot) en op welke website je dit zag. Telenet kan als provider maar beperkte stappen nemen, omdat we wettelijk geen toestemming hebben om fraude door niet-Telenet klanten te onderzoeken. Safe On Web kan dit wel.

  3. Meld het ook aan abuse@telenet.be. Gerechtelijke stappen kunnen we niet nemen, maar we doen er wel alles aan om de pop-ups te blokkeren. Om dit te doen, bezorg je ons een screenshot (of alle info in de pop-up) en de website waar je dit zag. Stuur ons ook de browser waarmee je surft en het besturingssysteem (en versie) van je toestel.

  4. Gaf je toch bankgegevens door? Bel dan meteen naar Card Stop (070 344 344) om je bankkaart te blokkeren en dien klacht in bij de politie.
 
 

Relevant voor jou

Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor jou.
Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor jou.

Contacteer ons!

Graag hulp of meer uitleg?

Bel ons

Bel ons

Stel je vraag op 015 66 66 66.

Bel ons
 
Mail ons

Mail ons

Selecteer het onderwerp van je vraag
en stel ze via het contactformulier.

Mail ons
 
Kom langs

Kom langs

Bezoek een winkelpunt.

Kom langs