Telenet.be
 
 
 

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 
 
 

De Grote Netwerf: een giga-netwerk voor iedereen

In augustus 2014 kondigden we aan dat we 500 miljoen euro zouden investeren om ons vast kabelnetwerk om te bouwen tot een giganetwerk. Zo worden op termijn breedband- en downloadsnelheden van minstens 1 gigabit per seconde bereikt. 

 

Enkele jaren geleden werd ‘De Grote Netwerf’ gelanceerd in Vlaanderen en midden 2017 zijn de werken ook in de eerste Brusselse gemeenten van start gegaan. Sinds eind juni 2017 zijn we halfweg: al meer dan 200 steden en gemeenten kregen een update. Deze investeringen maken van Vlaanderen en Brussel de eerste Europese regio’s met een Giga-netwerk van deze grootorde.

 

Wist je dat?

  • Alle 150 000 versterkers in ons netwerk worden vervangen of aangepast. Alsook 1,8 miljoen andere componenten zoals splitters en taps.
  • De Grote Netwerf heeft 250 extra arbeidsplaatsen gecreëerd in Vlaanderen.

 

Op onze Snap website vind je meer info over De Grote Netwerf.

 

Daarnaast doen we via het Nexus-project nog een extra investering van 9,5 miljoen euro over een periode van 5 jaar om ook kmo-zones en businessparken aan te sluiten op ons supersnelle netwerk.

 
 
 
 

Info voor belanghebbenden en gemeenten

Download hier het informatiedocument voor publicatiedoeleinden en bijhorend beeldmateriaal: logo, afbeelding 1, afbeelding 2, afbeelding 3, afbeelding 4.