Telenet.be

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Governance

 
 
 
 

Management

De CEO is verantwoordelijk voor het dagelijkse bestuur van de Vennootschap. De CEO wordt daarin bijgestaan door het uitvoerend management (het Senior Leadership Team of "SLT"), waarvan hij de voorzitter is, en dat geen directiecomité is in de zin van artikel 7:104 (voormalig artikel 524bis) van het Belgisch Wetboek van vennootschappen.

De Chief Executive Officer kan, binnen de perken van het dagelijkse bestuur, de Vennootschap alléén verbinden en voor bepaalde bevoegdheden die hem zijn verleend door de raad van bestuur. Daarnaast zijn er door de raad van bestuur aan bepaalde personen binnen de Telenet groep specifieke bevoegdheden gegeven. De laatste delegatie van bevoegdheden is bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad op 26 april 2022.

De heer John Porter werd benoemd als CEO van de Vennootschap op 1 april 2013. Momenteel telt het SLT twee vrouwen.

John Porter (1957)
Chief Executive Officer 

 

Biografie

John Porter (°1957) is de Chief Executive Officer van Telenet Group Holding NV, een Belgische naamloze vennootschap. In deze hoedanigheid is hij verantwoordelijk voor de dagelijkse activiteiten van de Vennootschap, met méér dan 2 miljoen vaste en bijna 3 miljoen mobiele klanten en meer dan 2,4 miljard euro inkomsten op jaarbasis. Het track record van Telenet inzake wezenlijke vernieuwing rond klantrelatie heeft de laagste churn en hoogste net promotor scores in de industrie opgeleverd. Alvorens Telenet te vervoegen in 2013, was de heer Porter Chief Executive Officer van AUSTAR United Communications Ltd., op dat ogenblik een dochtervennootschap van Liberty Global en een Australisch beursgenoteerd bedrijf, een toonaangevende leverancier van betaaltelevisie en gerelateerde producten in regionaal Australië. Hij heeft deze functie bekleed tot AUSTAR werd overgenomen door Foxtel, joint venture tussen News Corporation en Telstra, in mei 2012. De heer Porter leidde de groei van Austar sinds de oprichting en werd er CEO naar aanleiding van de beursgang in 1999. Daarvoor was de heer Porter Chief Operating Officer Azië Pacific voor een voorganger van het latere Liberty Global. Van 1989 tot 1994 was John Porter president van de Ohio divisie van Time Warner Communications. Hij begon zijn carrière bij Group W Broadcasting and Cable, als directeur Government Relations voor hij General Manager werd van Westinghouse Cable Systems in Texas en Alabama. De heer Porter behaalde het diploma Bachelor of Arts aan het Kenyon College.

 
 
 

Dieter Nieuwdorp (1975)

Chief Commercial Officer Residential & Soho

Biografie

Dieter Nieuwdorp (°1975) vervoegde het SLT op 1 mei 2014 als Senior Vice President Strategy & Corporate Development. Naast de ontwikkeling van de algemene strategie van de Vennootschap en de structurering van M&A-transacties en andere partnerships, omvatte zijn functie eveneens het Project Portfolio Management Office en - sedert 2016 - het New Business Department. Sinds 2020 is hij eindverantwoordelijke voor de residentiële & SOHO business. De heer Nieuwdorp trad in dienst bij Telenet in 2007 als Corporate Counsel en Corporate Secretary en in 2010 werd hij benoemd tot VP Corporate Counsel & Insurance. Hij begon zijn carrière in 1998 als advocaat bij Loeff Claeys Verbeke (later Allen & Overy). De heer Nieuwdorp behaalde een Master in de Rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven en een LL.M aan de University of Pennsylvania Law School.

 
 
 

Jeroen Bronselaer (1978)

CEO Play Media

 

Biografie

Jeroen Bronselaer (°1978) vervoegde de Telenet Group in september 2010 en was de eerste verantwoordelijke voor de onderhandelingen en relaties met omroepen en content leveranciers. Later heeft hij bredere functies waargenomen bij het leiden van de premium sport en de filmkanalen van Telenet en werd hij benoemd’ tot Vice President Product Entertainment, verantwoordelijk voor het volledige entertainment portfolio van Telenet. In september 2015 vervoegde Jeroen het Senior Leadership Team als Senior Vice President Residential marketing. In 2020 werd hij CEO van SBS. Alvorens hij de Telenet Group vervoegde, werkte Jeroen Bronselaer voor de Vlaamse publieke omroep VRT, alwaar hij begon als tv-producent maar snel evolueerde naar meer bedrijfsgerichte functies binnen het Media departement van de VRT. Jeroen Bronselaer behaalde een Master diploma als Handelsingenieur en een Postgraduaat diploma in Communicatie aan de KU Leuven.

 
 
 

Ann Caluwaerts (1966)

Chief Corporate Development Officer

 

Biografie

Ann Caluwaerts (°1966), EVP People, Brand & Corporate Affairs, heeft meer dan 20 jaar ervaring in de internationale telecom en lokale media industrie. Alvorens te starten bij Telenet, heeft ze ervaring opgedaan bij BT en Lernout & Hauspie Speech Products. Haar deskundigheid is hoofdzakelijk gericht op strategische communicatie, regelgeving, strategieontwikkeling, change management, marketing en groothandel. Ann behaalde het diploma Burgerlijk Ingenieur en volgende verschillende opleidingen o.a. aan INSEAD en aan de London Business School. Zij geeft regelmatig voordrachten op conferenties en academische organisaties.

 
 
 
Geert Degezelle

Geert Degezelle (1974)

Chief Commercial Officer B2B

Biografie

Geert Degezelle (°1974) werkte bij ICT-bedrijf Telindus en groeide daarna door bij Proximus, waar hij verantwoordelijk was voor sales, maar ook strategie-, innovatie- en M&A-ervaring opdeed. Daarnaast bouwde hij bij de Belgische Telecomspeler de cybersecurity business uit en was hij er verantwoordelijk voor de networking & cloud business unit. Van 2015 tot 2019 was Degezelle CEO van Telindus Nederland. 
 

Op 1 februari 2021 startte Geert Degezelle als Vice President Enterprise Business Sales bij Telenet Business en stuurde hij alle sales departementen bij Telenet Business aan die gericht zijn op KMO’s en grote bedrijven. Vanaf 1 september kreeg hij de eindverantwoordelijkheid over de Telenet Business activiteiten en wordt hij lid van het Senior Leadership Team (SLT) van Telenet. 

 

Geert Degezelle is van opleiding ingenieur telecommunicatie en behaalde een postgraduaat telecom aan de Universiteit Antwerpen en een MBA aan de Flanders Business School.

 
 
 

Erik Van den Enden (1978)
Chief Financial Officer 

 

Biografie

Erik Van den Enden (°1978) heeft meer dan 15 jaar financiële ervaring in de fast moving consumer goods (“FMCG”)- en telecomsector. Hij heeft een brede achtergrond in financieel management en vulde de afgelopen jaren topposities in voor strategische en financiële planning, controlling, treasury en risk management. Erik werkte als Vice-President “Finance Transformation and Carve-Outs” voor AB InBev. Hij leidde daarbij de wereldwijde integratie en transformatie van SAB Miller’s financiële processen in AB InBev en was verantwoordelijk voor de opvolging van het synergieprogramma als gevolg van de overname van SAB Miller. Eerder was Erik de drijvende kracht achter het uitwerken en implementeren van een nieuwe strategie voor de Europese markt van AB InBev, waardoor vanaf 2015 terug aangeknoopt kon worden met omzetgroei.

 

Voor hij in 2007 startte bij AB InBev, werkte Erik Van den Enden drie jaar bij Telenet, als Interconnect Manager en Product Manager internet en telefonie voor residentiële diensten.

 

Erik Van den Enden is Burgerlijk Ingenieur Elektronica (KU Leuven) en behaalde ook een Master in General Management aan Vlerick Management School. Hij volgde gespecialiseerde business- en finance opleidingen aan Insead en Wharton University.

 

Van den Enden is vader van twee kinderen en houdt van reizen, sport (ski, tennis en hardlopen) en klassieke muziek.

 
 
 

Micha Berger (1970)

Chief Special Projects

Biografie

Micha Berger (°1970) trad in juli 2013 in dienst bij de Telenet groep en hij staat sindsdien aan het hoofd van het engineering departement, de service assurance-groep en de afdeling mobiele diensten als Chief Technology Officer ("CTO"). Op 1 juli 2013 trad hij eveneens toe tot het Senior Leadership Team van de Vennootschap en rapporteert hij rechtstreeks aan de CEO van de Vennootschap. Sinds 1 oktober 2019 is de afdeling informatietechnologie aan zijn verantwoordelijkheden toegevoegd. Onder zijn leiding werd het programma “De Grote Netwerf” gelanceerd dat resulteerde in internetsnelheden van 1 gigabit per seconde in heel Vlaanderen en Brussel.

Hij is een groot voorstander van het grootste digitale transformatieprogramma van Telenet dat nieuwe manieren van werken voor iedereen in het bedrijf zal brengen en de klantervaring zal verbeteren. Hij is toegewijd om het nieuwe flexibele en geavanceerde IT-platform te integreren en te lanceren.


De heer Berger werkte sinds 2006 voor Liberty Global, eerst als Manager van het Engineering Department bij UPC Nederland. Sinds 2010 was hij als Vice President bij Liberty Global verantwoordelijk voor de Horizon Next Generation digitale televisieontwikkeling en product uitrol. Daarvoor deed de heer Berger zijn eerste ervaring in de kabelindustrie op bij HOT Israël, waar hij verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van het interactieve digitale serviceplatform en de uitrol van video-on-demand.

 
 
 

Benedikte Paulissen (1969)

Chief Customer Operations Officer

Biografie

Benedikte Paulissen volgde een opleiding Toegepaste Economie aan de KU Leuven en behaalde een postgraduaat diploma in Europees recht aan de UCL. Ze werkte eveneens voor Flanders Technology International, een non-profitorganisatie opgericht door de Vlaamse overheid ter bevordering van de technologie, innovatie en wetenschap. In 1998 is zij overgestapt naar Telenet, waar ze werkte op het departement communicatie en de afdeling marketing om Telenet bij het algemene publiek te promoten. In 2004 werd zij verantwoordelijk voor alle rechtstreekse verkoopkanalen zoals de televerkoop en de verkoop via onrechtstreekse verkoopkanalen zoals eigen winkels, verdelers en Telenet Centra. Vanaf 2011 werd zij tevens verantwoordelijk voor alle activiteiten van de klantendienst. De laatste jaren is zij ook de drijvende kracht achter de data & digitale transformatie en customer centric experience. In 2019 werd Benedikte verantwoordelijk voor Data, Digital en Journey teams. In deze rol engageert zij het bedrijf om de klant centraal te zetten en persistente focus naar de klant te creëren. Ze stuurt de organisatie in het samenwerken naar een optimale klantenervaring.

 
 
 

Luk Bruynseels
Chief Product & Technology Officer

 

Biografie

Luk Bruynseels (°1981) heeft meer dan 20 jaar ervaring in de technologie- en telecomsector, eerst in zijn eigen startup in online marketing tijdens zijn studies, nadien als consultant. Luk startte bij Telenet in 2009 en doorliep verschillende functies in de engineering afdeling. Van 2015 tot 2017 was hij de netwerk lead voor de integratie van BASE, inclusief de eindverantwoordelijke voor het upgraden van het mobiele netwerk en voor het realiseren van synergiën na de fusie. In 2018 werd Luk VP Engineering, waarbij hij vaste, mobiele en tv-diensten samenbracht en de afdeling transformeerde om vanaf 2020 agile te werken. Zijn scope werd in 2021 uitgebreid met het design van connectiviteitsproducten en customer journeys. Luk was ook co-starter en sponsor van TADAAM, de digitale Fixed-Wireless dienst van Telenet.

Luk Bruynseels studeerde af als Burgerlijk Ingenieur Elektronica aan de KU Leuven en behaalde een postgraduaat Corporate Finance aan de KU Leuven. Hij is vader van twee kinderen en houdt van sporten (voetbal, hardlopen, wandelen en snowboarden) en reizen.

 
 
 
 
 
Belangenconflicten

Overeenkomstig het Corporate Governance Charter hebben de leden van het SLT de plicht om de belangen van Telenet boven die van henzelf te stellen en zullen zij vermijden om enige actie te ondernemen, bepaalde standpunten te verdedigen en bepaalde belangen na te streven, indien deze in strijd zouden zijn met, of de indruk wekken in strijd te zijn met de belangen van Telenet. Wanneer de leden van het SLT een beslissing nemen, zullen zij hun potentiële persoonlijke belangen veronachtzamen en zich onthouden van het aanwenden van voor Telenet bestemde zakelijke kansen voor hun eigen voordeel. Leden van het SLT zijn verplicht de CEO op de hoogte te stellen van elk belangenconflict dat naar hun mening van invloed kan zijn op hun beoordelingsvermogen. De CEO brengt op zijn beurt de voorzitter van de raad van bestuur hiervan op de hoogte.

Aangezien de leden van de SLT verbonden zijn aan Telenet in de zin van IAS 24, zijn alle transacties en/of zakelijke relaties tussen leden van de SLT en één of meerdere vennootschappen van de Telenet Groep onderworpen aan de bijzondere besluitvormingsprocedure zoals bepaald beschreven in artikel 7:97 van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen zoals nader beschreven onder titel 8.5.6.2 hierboven (Belangenconflicten in de zin van artikel 7:97 van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen).

Leden van het SLT zijn verplicht de CEO te informeren over elk belangenconflict dat naar hun mening hun beoordelingsvermogen zou kunnen aantasten. De CEO stelt op zijn beurt de voorzitter van de raad van bestuur hiervan in kennis.

Indien er enige transacties en / of zakelijke relaties tussen leden van de SLT en een of meer bedrijven van de Telenet Group zouden plaatsvinden, zullen dergelijke transacties en / of zakelijke relaties in ieder geval onder normale marktvoorwaarden moeten plaatsvinden.

Leden van de SLT die het lidmaatschap van een bestuursorgaan in een rechtspersonen buiten de Telenet Groep willen aanvaarden, zullen het Telenet beleid inzake bijkomende externe functies naleven. Dit beleid vereist dat leden van het SLT de voorafgaande goedkeuring van het Remuneratie- en Nominatiecomité verkrijgen alvorens een dergelijk mandaat of deze functie te aanvaarden. Bij het nemen van haar beslissing, zal het Remuneratie- en Nominatiecomité onder andere de afweging maken en de mogelijkheden overwegen voor het lid van het SLT om zich verder professioneel te ontwikkelen tegen de mogelijke tijdsdruk en belangenconflicten die zich hierbij kunnen voordoen.