Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Wat Wikipedia doet voor 'wat', doet Dot voor 'waar'

 
 
 
 

Idealabs-starter Dot: scoren op punten!

Wie zit er achter Dot?

Christian Verschaeren: "Dot, dat ben ik, mijn schoonbroer Eric Vanhove en Clément Noterdaem. We ontfermen ons respectievelijk over de marketing, het businessplan en de ontwikkeling van Dot."

 

Wat doet Dot?

"Dot biedt een platform waarop je points of interests kan aanduiden op een kaart, die zichtbaar zijn voor iedereen. Loop je door een stad en ontdek je een coole platenwinkel, dan kan je hem aanduiden, labelen met een hashtag en er net zoals op Twitter, in 140 karakters een omschrijving aan toevoegen. Handig voor wie net als jij op zoek is naar een coole platenwinkel."

 

Waarom besloot je om mee te doen aan Telenet Idealabs?

Christan: "Voor het geld natuurlijk (lacht). En omdat het fijn is om met gelijkgestemden in een fijne ruimte te kunnen vertoeven. De lekkere koffie is ook mooi meegenomen." Eric: "Ik vind het vooral ongelooflijk hoe vaak ik de kans krijg om via Dot intelligente en boeiende mensen te ontmoeten. Een eigen bedrijf runnen is bovendien zo afwisselend dat het voor hyperactieve mensen als mezelf en Christian gewoon een droomjob is."

 

Hoe is dit digitale innovatie?

"Met Dot kan je verschillende soorten plekken opzoeken en delen. Andere locatie gebaseerde apps, zoals Yelp of Foursquare, beperken zich tot plaatsen met dezelfde functie, bijvoorbeeld horeca. Met Dot kan je echt eender wat 'dotten'. Wat Wikipedia doet voor 'wat', doet Dot voor 'waar'."

 

Hoe gaat dit mijn leven makkelijker maken?

"Onze app bespaart je tijd, waar je ook bent. Zit je aan de andere kant van de wereld en wil je een les yoga meepikken, dan kan je op Dot snel checken waar in je buurt je je matje kan uitrollen."

 
 
 
 
 
 
 
 
data-overlay-scroll-enable="false"