Telenet.be

Webmail

Contact

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Waarom zijn online reviews van uw klanten zo belangrijk?

Anke weet dat ze haar appartement met zicht op zee vlotter verhuurt nadat klanten leuke reviews schrijven. Hoe helpen reviews ook uw zaak groeien?

 
 

U vraagt zich af wat een online review is? Wel, dat is wat klanten online zeggen over aankopen, bedrijven, een appartement aan zee, films en andere ervaringen. Vaak heeft een review de vorm van een aantal sterren, een score op 10 en een korte opsomming van positieve en negatieve kenmerken.

Hoe helpen reviews uw zaak groeien?

We zijn als sociale dieren gevoelig voor wat anderen zeggen. Zo checken we vaak de mening van klanten voordat we zelf een aankoop doen. Dit betekent meteen dat wat uw klanten over u zeggen belangrijk is bij het aantrekken van nieuwe klanten. Ook fluisteren reviews u in hoe u diensten en producten kan verbeteren. Positieve én kritische reviews helpen u zo groeien.

Vraag ik klanten om een review?

Zelfstandigen die de waarde van reviews ervaren, vragen hun klanten systematisch naar een review. Doe dit ook via uw bedankmail, aankoop- en verzendbevestiging.

U kan op heel wat plaatsen reviews verzamelen, bijvoorbeeld op Google en Facebook voor kleine middenstanders, Twizzi voor de vakman, Bol voor webshops, LinkedIn voor experts, …

Spits u toe op een of meerdere platformen die uw klanten bekijken voordat ze bij u aankopen.

 
 

Hoe u uw website ook op een kleine smartphone mooi laat ogen

Uw website wordt niet in de eerste plaats bekeken via grote schermen van vaste computers. We surfen steeds meer op smartphones, tablets en apparaten met schermen in alle mogelijke formaten.

Bijvoorbeeld om in Google goed te blijven scoren, is het belangrijk dat u zich hieraan aanpast. Werkt uw site niet vlot mobiel, oogt het lettertype te klein en zijn invulvelden een ramp, dan zijn potentiële klanten die u toch nog vinden meteen weer weg.

Gelukkig bestaat er al lang een oplossing: een responsieve website. Dat is een site die zich automatisch aanpast aan elke schermgrootte.

Het enige wat u moet doen? Vraag naar een responsieve website als u een site laat maken, of kies zelf een template die responsief is. Check een eerste ontwerp ook altijd op uw smartphone.

 
 

Inspiratie

 • Wat zijn de eerste stappen van wie een positieve review leest?

  54% van de consumenten laat zich sterk beïnvloeden door online reviews. Welke acties ondernemen ze nadat ze reviews gelezen hebben?

  lees meer
 • Betere online reviews? Vraag uw klanten om het zo aan te pakken

  Een positieve review wordt geloofwaardiger als de klant die op de juiste manier schrijft. Ontdek de tips die u uw klanten best geeft.

  lees meer
 • Waarom uw online reviews beter minder scoren

  Natuurlijk wenst u 5 op 5 in de online reviews die klanten u geven. Maar is dit ook de beste score? Nee, zo blijkt.

  lees meer