Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Top-10 computermuis tips

 
 
 
 

Straf eigenlijk. U gebruikt de muis om naar een bepaalde plek op het scherm te navigeren, om te klikken op een link… Maar wist u dat u veel meer kon met uw muis?

Top-10 van meest interessante muis-tips:

Tip 1

Gebruik uw muis als laserpen. Zeg PowerPoint om het pijltje op het scherm in een laserpuntje te veranderen. Op de iPad-versie verschijnt het rode lichtje wanneer u een vinger op de slides houdt.

Tip 2

Open linken en sluit tabbladen in uw browser met het wieltje. Klik een link aan met het wieltje en de link opent. Wanneer u op het tabblad klikt met het wieltje sluit dit.

Tip 3

Zoom in en uit op een website, Word document, Excel spreadsheet,.... door de Ctrl-knop ingedrukt te houden en naar boven of naar beneden te scrollen.

Tip 4

Met dubbelklikken selecteert u het woord waarop uw muis is gericht. Met drie keer kort na elkaar klikken, selecteert u de hele paragraaf. Test maar met deze paragraaf.

Tip 5

U kunt meer dan klikken op een link. Klik op de rechtermuisknop en hou tegelijkertijd de Ctrl-knop ingeduwd, en u krijgt meerdere opties.

Tip 6

Met dezelfde toetsencombinatie Ctrl + linker muisknop selecteert u meerdere woorden in één document. Dubbelklik op deze woorden om te selecteren.

Tip 7

Eens de Snap To feature in uw Windows Control Panel is ingeschakeld, beweegt de muis zich automatisch naar de OK-knop in een dialoogvenster, waardoor u klikt zonder de muis fysiek te verplaatsen.

Tip 8

Vergroot en verklein het venster van het programma waarin u werkt door dubbel te klikken op de titelbalk bovenaan.

Tip 9

Programmeer zelf uw muis. Ken functies toe die u vaak gebruikt aan de zijknoppen van de computermuis. Bijvoorbeeld om met één klik het rekenmachine te openen, of te wisselen tussen programma’s.

Tip 10

Verhoog de snelheid van uw muis. Zo verhoogt u ook uw werktempo zonder veel inspanningen.

Voor Apple-gebruikers kunnen de combinaties met toetsen licht verschillen. Ook een extern toetsenbord kan een licht andere combinatie vragen. Alle tips vindt u op Computerhope.

Bekijk ook

 • Wedden dat we uw wachtwoord kraken!

  Natuurlijk hebt u een moeilijk te kraken paswoord op computers, tablet en smartphone. Durft u dan ook testen hoe snel wij uw wachtwoord kunnen kraken?

  lees meer
 • 8 geweldige features in Office 365

  Office 365 levert organisaties 1,5 keer zoveel op als het kost. Haalt u echt alles uit het kantoorsoftwarepakket van Windows?

  lees meer
 • Doe dit nooit met uw nieuwe iPhone!

  Nieuwe iPhone? Deze 3 fouten zweert u best af om uzelf en uw fonkelnieuwe smartphone te sparen.

  lees meer