Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Telenet Business onthult security roadmap op Security Day

 
 
 
 

Dinsdag 29 november verwelkomde Telenet Business klanten en partners in de Kruitfabriek in Vilvoorde voor zijn jaarlijkse Security Day. We gaven er een antwoord op twee fundamentele vragen in de sector: 'Wat zijn de grootste gevaren voor corporate IT-gebruikers?' en 'Hoe pakt u die aan?'. Uit de bijdragen van de verschillende sprekers onthouden we alvast dat het gevaar al lang niet meer in virussen alleen schuilt. Zo snel mogelijk proactief ingrijpen is meer dan ooit noodzakelijk.

De context: een gelaagde aanpak dringt zich op

Marc Lampo, Principal Security Consultant bij Telenet Business, gaf een uitgebreid technisch overzicht van maatregelen die Telenet Business kan inzetten om DDOS-aanvallen af te slaan. Security Business Development Manager Lore Mattelaer ging wat dieper in op de uitdagingen en oplossingen inzake endpoint security. Moraal van het verhaal: er bestaat niet zoiets als een 'catch all'-oplossing. Een gelaagde aanpak dringt zich op.

Onze security roadmap voor de komende jaren

Bart Van den Branden, Product Manager Security, gaf een overzicht van de oplossingen en services die Telenet Business de volgende jaren op het vlak van security aanbiedt. Dit zijn de pijlers van de security roadmap van Telenet Business:

 1. Support, the Telenet way
  Bij Telenet Business praat u rechtstreeks met engineers: van consultants en 'Trusted Advisors' tot service managers. We vragen toegang tot uw systeem, zodat we proactief kunnen ingrijpen. Die aanpak willen we in 2017 nog verder uitbouwen.
   
 2. Managed services, the Telenet way
  Wie zonder zorgen een securityoplossing wil, kiest voor Managed Security. Vanaf 2017 zullen onze Trusted Advisors vaker bij u over de vloer komen, zodat u hen persoonlijk kan aanspreken over uw securityvragen en -noden.
   
 3. Lokale partnerships
  Telenet Business heeft de beste ingenieurs en consultants in huis, elk met hun eigen specialisatie. Daarnaast werkt Telenet Business met lokale partners op het vlak van vulnerability management (Davinsi Labs) en pentesting (Toreon). Volgend jaar wordt dat nog uitgebreid met een partner voor GDPR.
   
 4. 'Accept the breach'
  Aanvaard dat u op een bepaald moment succesvol aangevallen zult worden. Trek er lessen uit en neem voorzorgen zodat het niet meer gebeurt. Wij zullen u daar ten volle in bijstaan. 

Partner en klant aan het woord

'If there is a cyber war out there, then security intelligence will win it'  is de titel van Bob Ruts' presentatie, stichter en architect van Telenet Business-partner Davinsi Labs. Volgens Bob moeten security intelligence-oplossingen deel uitmaken van de hedendaagse securitystrategie. Ook Bernard Linotte, ICT Manager bij Besix, de grootste Belgische bouwonderneming, werd aan het woord gelaten. Hij vertrouwt al jaren op Telenet Business voor z'n connectiviteit en heeft nu ook een Managed Services-contract getekend voor z'n IT-security.

De case van Besix

Bernard Linotte geeft een helder overzicht van de problematiek waar Besix mee worstelde: 1000 eindgebruikers, 15 servers op diverse locaties, 3 engineers... Door de groeiende complexiteit werd de perimeter beveiligen heel moeilijk. Volgens Bernard nam de overdracht slechts enkele weken in beslag omdat de Telenet Business-medewerkers en hun Besix-collega's elkaar en hun werkwijze al goed kenden.

 

De voordelen van Managed Security bij Telenet Business volgens Bernard:

 • Proactief ingrijpen: Telenet Business adviseert wat er moet veranderen
 • Security intelligence: Besix blijft hackers een stap voor
 • Financieel voordelig
 • Besix-engineers kunnen zich concentreren op hun core business
 
 

Drie belangrijke learnings van de Telenet Business Security Day

 1. Een 'catch all'-oplossing die alle virussen, malware en andere indringers tegenhoudt, bestaat niet. We evolueren naar een securitylandschap waarbij een gelaagde aanpak (met diverse technologieën) nodig is.
 2. Hoewel firewalls en endpoint-oplossingen een belangrijk onderdeel vormen van elk IT-securitybeleid, dringt de nood aan proactief optreden zich op. U moet ingrijpen nog voor de aanval de perimeter bereikt.
 3. Met zijn security roadmap biedt Telenet Business een gamma oplossingen die deze bedreigingen indijken, geflankeerd door uitgebreide service, tot en met volledige outsourcing van security via managed services.

'One step ahead'  luidt het motto van Check Point Software Technologies. Op de Security Day vroegen we System Engineer Patrick Lepeer hoe zijn bedrijf die ambitie waarmaakt.

 

Lees het interview

Bekijk ook

 • Schoolnet+, de modulaire ICT-oplossing voor scholen

  Nieuw van Telenet Business: Schoolnet+, de modulaire ICT-oplossing voor scholen.

  lees meer
 • Telenet start modernisering van zijn mobiele netwerk

  De grote werken om het nieuwe mobiele netwerk van Telenet op de toekomst voor te bereiden, gingen onlangs van start. 

  lees meer
 • Vers van de pers: whitepaper 'Connectiviteit vandaag en morgen'

  Wat betekent connectiviteit voor uw bedrijf? Download onze whitepaper hier.

  lees meer