Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 
 
 

Altijd zeker van supersnel internet via 4G Back-up

Vanaf nu blijft jouw zaak online, ook tijdens een internetpanne

 
 
 
 

Hoelang kan jouw zaak zonder internet? De meeste ondernemers willen internet geen minuut missen. Voor hun klantencontacten, teamwork, het up- en downloaden van documenten, de boekhouding en betalingen … hebben ze altijd een supersnelle en betrouwbare connectie nodig. Maar wat als het netwerk toch even uitvalt? Dan is er nu 4G Back-up. Of hoe je echt nooit meer zonder internet valt.

Wat is de 4G Back-up? Welke voordelen biedt hij? En hoe geniet jouw zaak ervan? Jurgen Lasseel, Product Manager data en internet bij Telenet Business beantwoordt de belangrijkste vragen over de 4G Back-upoplossing.

Wat is 4G Back-up?

Jurgen Lasseel: “4G Back-up garandeert de toegang tot internet wanneer de verbinding via de vaste internetkabel wegvalt. Deze oplossing zorgt ervoor dat er bij problemen automatisch overgeschakeld wordt op mobiel internet via 4G.
Zo wordt het mobiele netwerk dat we vandaag met onze smartphone gebruiken een tweede gescheiden internettoegang voor ondernemers. Met deze back-upoplossing genieten ze altijd* van kwalitatief, snel en betrouwbaar internet.”

Waarom heeft elke zaak nood aan een Internet Back-up?

Jurgen Lasseel: “Veel ondernemers maken meer en meer gebruik van toepassingen in de cloud. Internettoegang speelt daarin een cruciale rol. Ze werken in team aan gedeelde documenten, laden zware bestanden op, gebruiken een online betaalsysteem of een boekhoudpakket in de cloud en vele andere toepassingen. Deze afhankelijkheid van internet brengt ook kwetsbaarheid met zich mee. Want wat als de vaste lijn even wegvalt door werken in de straat? Wat bij een internetpanne? Wat bij onderhoudswerken?

60% van de ondernemers zegt ons dat een back-up voor hun internetverbinding belangrijk is. Net zoals ze hun data back-uppen tegen verlies, willen ze voorkomen dat ze ooit zonder internet vallen en inkomstenverlies lijden. Hierbij zoeken ze proactief naar oplossingen vóór ze effectief schade ondervinden van een tijdelijke internetonderbreking.”

Hoe snel is 4G Back-up?

Jurgen Lasseel: “Telenet investeert een half miljoen euro per dag in het mobiele netwerk. We beschikken over een ultrasnel 4G-netwerk in Vlaanderen en Brussel. Deze snelheid wordt volledig ingezet bij een Internet Back-up die voortaan standaard in je KLIK zit.
Uit testen blijkt dat ondernemers vaak zelfs niet merken dat ze op 4G Back-up werken in plaats van over de vaste kabel. Ze registreren geen tot slechts een klein verschil bij normale activiteiten.”

5 voordelen van Internet Back-up

  1. Je hebt altijd internet in je zaak*.
  2. Jij en je collega’s zijn permanent online, zelfs bij een onderbreking van de vaste internetlijn. Zo kan je via Teams blijven videobellen en kan je bestanden blijven uploaden zonder opnieuw te beginnen.
  3. De overschakeling van de vaste internetlijn naar de mobiele back-upoplossing gebeurt automatisch.
  4. Je verliest geen inkomsten en werktijd meer aan internetpannes.
  5. Je Internet Back-up via 4G zit standaard in je KLIK.
 
 

*Internet Back-up: Indien je van de dienst Internet Back-up wil genieten, moet je Telenet eerst vragen de dienst te activeren. Telenet zal de activatie evenwel enkel kunnen uitvoeren op voorwaarde dat er voldoende mobiele dekking op de locatie is. In sommige gevallen zal Telenet eerst de modem moeten vervangen. Na de succesvolle installatie van Internet Back-up wordt er éénmalig een activeringskost van € 50 aangerekend.