Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Futureproof ondernemen

Steven Van Belleghem: 3 tips om klaar te zijn voor 2021

In 2020 hebben we de grootste digitale sprong in de geschiedenis gemaakt. Digitale communicatie, online aankopen, digitaal mediagebruik en digitaal vergaderen zijn uit hun voegen gebarsten. Als ondernemer is het belangrijker dan ooit om mee te evolueren met je klanten. Je sleutel tot succes voor de komende maanden: zijn waar je klanten zich bevinden en je steeds aanpassen aan hun veranderend gedrag. Steven Van Belleghem deelt drie tips om klaar te zijn voor 2021.

E(verywhere) commerce

“Als je een product wil kopen, moet je je als consument verplaatsen naar de winkel. Je gaat fysiek naar Hema, of je bezoekt virtueel Bol.com. Maar de komende tijd zullen consumenten zowat overal producten kunnen aankopen. Platformen als Instagram en TikTok zetten stevig in op directe verkoop via hun kanalen. Producten kunnen er aangeboden worden door bedrijven of door influencers en de consument koopt meteen. Winkels zullen zich dus verplaatsen naar waar de consument zich bevindt. De consument hoeft niet noodzakelijk naar de winkel te gaan, de winkel komt naar de consument toe. We komen terecht in een wereld van E(verywhere) commerce. Stel jezelf als ondernemer dus de vraag hoe je (een deel van) je producten of diensten rechtstreeks kan aanbieden via andere kanalen dan je eigen verkoopskanalen. Integreer bijvoorbeeld in je Instagram-post een link naar je webshop; zo kunnen mensen vanuit hun Instagram-feed een product kopen of reserveren. Dat is heel laagdrempelig."

Zet sociale media op een klantgerichte manier in

“Het belang van sociale media blijft stijgen. Klanten spenderen uren per dag op sociale media, dus is het belangrijk om er als ondernemer ook aanwezig te zijn. De meeste bedrijven stellen zich de vraag: wat wil IK vertellen aan mij klanten? Dat resulteert dan in een Facebook- of LinkedIn-post. Het is heel waardevol om de vraag om te draaien: wat willen MIJN KLANTEN horen? Stel jezelf de vraag hoe jouw zaak waarde aan je klant kan bieden en zorg dat jouw content hen helpt. Bouw content die waardevol is voor de klanten. Als gevolg zullen ze steeds meer interesse krijgen in je bedrijf. Dat resulteert in betere financiële resultaten. Verkoop je bijvoorbeeld zwembaden? Maak dan een lijst van de meest gestelde vragen tijdens een klantenbezoek. Die lijst kan je dan als leidraad gebruiken om artikelen op je site te plaatsen of om je sociale media te voeden.”

In een digitale wereld wordt het menselijke aspect belangrijker

“Veel mensen denken dat de toename van digitalisering betekent dat klanten het menselijke aspect niet meer belangrijk vinden. Maar het is net omgekeerd. Dat komt door de economische wet van de schaarste: zodra iets schaars wordt, stijgt het in waarde. Het menselijke aspect is in 2020 nooit schaarser geweest, waardoor het in waarde is gestegen. Vandaag waarderen klanten die menselijke toets meer dan ooit. Dit is hét moment om extra energie in de klantenrelatie te stoppen! Laat klanten merken dat je er staat. De bedrijven die in 2020 en begin 2021 het sterkst de menselijke kaart uitspelen, zullen als grote winnaars uit deze crisis komen. Bijvoorbeeld: heb je een traiteurszaak? Als er iemand voor Kerst een beperkte schotel bestelt, dan is dit hét jaar om extra je best te doen. Veel mensen zullen Kerstmis in kleinere kring vieren en vinden dat niet leuk. Help hen om die avond net dat beetje gezelliger te maken door supervriendelijk te zijn, een handgeschreven kaartje toe te voegen aan hun bestelling en misschien een klein extraatje te voorzien.”

Wil je méér tips om slimmer te ondernemen in 2021?

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om je zaak digitaal te boosten. Een digitaal expert geeft je tips je op maat van jouw onderneming. En om je vooruit te helpen, biedt De Digitale Versnelling je nu 2 uur gratis advies van zo’n expert.

 
 
 
 

Meer inspiratie in je mailbox?

We kunnen je vraag momenteel niet verwerken. Probeer het later opnieuw. Als het probleem blijft duren, vragen we je om onze klantendienst te contacteren.

Ontvang interessante tips om je zaak vooruit te helpen!

 

Door hierboven op “dat wil ik” te klikken, geef je de toestemming aan Telenet Business om de hierboven ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je maandelijks de Telenet Business Nieuwsbrief te versturen. Je kan op eender welk moment uitschrijven via de link onderaan elke email. Het verwerken van uw persoonsgegevens gebeurt in overeenstemming met het Telenet Privacybeleid.

 
 

Inspiratie

 • ICT-topvrouwen zoeken een nieuw evenwicht

  Dewi Van De Vyver en Martine Tempels zijn twee topvrouwen in ICT. Ook zij werken anders vandaag. “We zoeken een nieuw evenwicht.”

  lees meer
 • Thuiswerk vergt een nieuwe beveiligingsaanpak

  Het coronavirus verplicht bedrijven om halsoverkop over te schakelen naar thuiswerk. Die omschakeling houdt heel wat uitdagingen in, vooral op het vlak van cybersecurity.

  lees meer
 • "Digitalisering mag geen doel op zich zijn"

  Caroline Pauwels, rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB), schetst de coronacrisis als een gigantisch experiment voor de digitalisering van het onderwijs en de gezondheidszorg. Zij is overtuigd dat de universiteit een digitale toekomst heeft.

  lees meer