Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Doe dit nooit met uw nieuwe iPhone!

 
 
 
 

Nieuwe iPhone? Deze 3 fouten zweert u best af om uzelf en uw fonkelnieuwe smartphone te sparen.

Fout 1. Opladen met andere lader

Snelladers en laders van andere merken? We zouden ze u niet aanraden. Uw doel is een tiental euro uitsparen op de aankoop van een lader. Maar het resultaat is dat u het toestel van een paar honderd euro riskeert te oververhitten. Uw toestel heeft de ideale spanning nodig, aan het ideale oplaadtempo.

Fout 2. Geen paswoord instellen

De helft van de mensen met een iPhone heeft geen paswoord ingesteld. Dat het ongemakkelijk is, begrijpen we. Helaas wordt uw toestel zo wel een gegeerde prooi voor dieven. Maak het ze zo moeilijk mogelijk, is de boodschap. De veel gemakkelijkere beveiliging met vingerprint maakt het u trouwens heel gemakkelijk.

Fout 3. Meldingen accepteren

Elke app is er op uit om u op de hoogte te brengen van nieuwe berichten en updates. Het trackt uw locatie, enzovoort. Samen zorgen ze dan ook voor een hoog batterij- en dataverbruik en constant gebiep. Het toestel dat ooit uw beste vriend was, wordt zo uw grootste stoorzender.
Gelukkig kan het beter. Schakel de meeste meldingen en locatietracking uit. Check zelf wanneer het u past, wanneer u WiFi hebt,... Meteen weten de apps niet meer 24/7 en elke seconde waar u bent. Want zeg nu zelf… best creepy toch.

Bekijk ook

  • Ja! Uw Windows-pc kan sneller opstarten

    Heeft het opstarten van uw computer nu echt lang genoeg geduurd? Deze 5 trucs garanderen een snellere opstart.

    lees meer
  • Top-10 computermuis tips

    Straf eigenlijk. U gebruikt de muis om naar een bepaalde plek op het scherm te navigeren, om te klikken op een link… Maar wist u dat u veel meer kon met uw muis?

    lees meer