Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

AD Consulting geeft medische opleidingen en communicatietrainingen

“Door digitaal te ondernemen, steeg onze omzet tot 250%”

“Wie ooit een medische opleiding of een communicatietraining van AD Consulting volgde, zal die niet snel vergeten. Want An Desmedt en Mathijs Aerts serveren geen droge kost, maar interactieve workshops die met de nodige humor worden gebracht. Ook online groeit het succes van deze ondernemers, door een slimme inzet van sociale media en van een goed opgebouwde website. Om digitaal te ondernemen, schakelden ze de hulp in van De Digitale Versnelling.

An werkt als ambulancier bij de brandweer, Mathijs is spoedverpleegkundige. Hun medische kennis delen ze graag met anderen, daarom runt het koppel samen AD Consulting. “We bieden verschillende soorten trainingen voor verschillende doelgroepen aan: van medische opleidingen voor bedrijven tot medische workshops voor jonge ouders” vertelt An. Daarnaast kan je bij hen ook communicatietrainingen volgen. “Ik heb jarenlang als communicatieverantwoordelijke gewerkt en geef ook workshops rond assertiviteit en omgaan met agressie.”  

Welkom, professionele expertise!

“Digitaal ondernemen is aan het boomen, dus professionele expertise is absoluut een meerwaarde”, vindt An. “Wij zijn geen experts op dat vlak, dus waren we heel blij dat Telenet Business gratis één-op-één coaching aanbood met een digitale expert! Dat gesprek was volledig gericht op ons verhaal, op onze strubbelingen en bezorgdheden, en de coach dacht actief mee met ons.” 
 

“We hadden een website en een pagina op Facebook, Instagram en LinkedIn, maar daar deden we niet echt iets mee. Dat waren eerder passieve kanalen en we wilden graag ontdekken hoe we die actief konden maken om onze onderneming vooruit te helpen.” An en Mathijs hebben intussen het potentieel van sociale media ontdekt om hun diensten beter in de markt te zetten en hun doelgroepen aan te sporen om zich in te schrijven. “De expert van De Digitale Versnelling, Frederik De Wachter, bracht ons heel wat bij over sociale media en digitale marketing: tips en tricks die wij nu dagelijks gebruiken!” 

Online workshops

De coach gaf het duo ook als tip om de workshops voor particulieren online verder te zetten. “Ik was daar oorspronkelijk een beetje bang voor”, geeft An toe, ”want als lesgever zie ik mijn publiek graag in levenden lijve voor mij. Maar het werd een succesverhaal! Ook onze deelnemers zijn laaiend enthousiast. Jonge ouders en grootouders kunnen nu een workshop ‘Levensreddend Handelen baby & kind’ volgen vanuit hun zetel, zonder dat ze een babysit moeten regelen. Die workshops zijn heel interactief, zelfs al is het online te doen.” En er zit nóg een pluspunt aan: “Ook commercieel gezien zijn deze online workshops voor ons interessant, want in ‘real life’ geven we training aan zo’n 15 à 20 mensen tegelijk, terwijl dat er online 30 per groep zijn. Na het Covid-tijdperk zullen we, naast de ‘live’ versie, dus zeker online trainingen blijven aanbieden.”

 

“De Digitale Versnelling heeft onze onderneming een flinke boost gegeven. Ondanks de moeilijke tijden voor iedereen in 2020, bedroeg onze omzet 250% meer dan het jaar voordien. Dit komt doordat we actief op het digitale luik hebben ingezet, want sommige collega’s uit onze branche hebben zwarte sneeuw gezien.” 

Het gesprek met De Digitale Versnelling was een échte eye-opener voor ons!

An Desmedt en Mathijs Aerts, oprichters van AD Consulting

"De digitale expert bracht ons enorm veel bij over sociale media en digitale marketing, tips en tricks die wij nu dagelijks gebruiken! Via gerichte advertenties op LinkedIn nemen we nu onze doelgroep mee naar een aparte landingspagina: dan spreken we bijvoorbeeld specifiek tot de HR-verantwoordelijken en preventieadviseurs van bedrijven en kunnen we heel gericht communiceren. En door gerichte targeting op Facebook zijn de inschrijvingen voor particulieren met 50% toegenomen en zitten onze workshops veel sneller vol.

 

We leerden ook dat een slimme opbouw van onze website essentieel is. Onze coach liet ons zien hoe je een pad van broodkruimels legt waardoor bezoekers vlotter op de juiste pagina belanden en makkelijker de info vinden die ze zoeken. Want een HR-adviseur voor een bedrijf zoekt niet dezelfde opleiding als een nieuwe mama of papa.

 

Ook bij zoekopdrachten in Google scoort hun bedrijf nu opmerkelijk beter. “We hebben onze gegevens ingevuld in Google Mijn Bedrijf en vroegen aan klanten om reviews te schrijven. Dat kostte ons geen cent en het leverde een stijging van 300 à 400% aan websitebezoekers op! We beseffen nu echt dat je met kleine ingrepen een groot verschil kan maken, zelfs zonder er een gigantisch marketingbudget tegenaan te smijten.”

 
 

Ook op zoek naar digitale hulp? Neem een kijkje op  digitaleversnelling.be

Meer inspiratie

 
 
 
 

logo belorta

 

Over AD Consulting

Na jarenlange ervaring in de praktijk startten An en Mathijs in 2014 een eigen opleidingscentrum waarbij ze klanten alle kneepjes van het vak leren kennen. AD Consulting biedt opleidingen op maat aan voor bedrijven. Bij hen kan je terecht voor medische opleidingen, communicatietrainingen en brand- en veiligheidsopleidingen. Daarnaast geven ze ook workshops.

 

www.adconsulting.be

belorta logo
 
 

Meer inspiratie in je mailbox?

We kunnen je vraag momenteel niet verwerken. Probeer het later opnieuw. Als het probleem blijft duren, vragen we je om onze klantendienst te contacteren.

Ontvang interessante tips om je zaak vooruit te helpen!

 

Door hierboven op “dat wil ik” te klikken, geef je de toestemming aan Telenet Business om de hierboven ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je maandelijks de Telenet Business Nieuwsbrief te versturen. Je kan op eender welk moment uitschrijven via de link onderaan elke email. Het verwerken van uw persoonsgegevens gebeurt in overeenstemming met het Telenet Privacybeleid.