Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

5 geheime iPhone-trucjes waar u nog niet eerder van hoorde

 
 

Wist u dat u automatisch een noodnummer kan bellen via de sluimerknop van uw iPhone? Ontdek deze en 4 andere handige trucjes waar u wellicht nooit eerder van hoorde.

Uw smartphone is tot veel meer in staat dan wat u er vandaag mee doet. Door de voortdurend evoluerende besturingssystemen zijn heel wat handige trucjes nog niet gekend bij het grote publiek. Kent u deze 5 al?

1. Typ vlotter met één hand

Valt uw iPhone wel eens uit uw handen terwijl u berichtjes aan het typen bent? Maak het u voortaan gemakkelijker met het toetsenbord speciaal is aangepast aan typen met één duim. Klik op het wereldbol-symbool van uw toetsenbord. Onderaan ziet u twee opties waarmee u het toetsenbord naar rechts of links opschuift.

2. Scan QR-codes met uw camera

Scant u ook QR-codes met een speciaal appje? Niets mis mee. Al kan het sinds kort eenvoudiger en zonder extra app. De functie werd namelijk geïntegreerd in de camera-app van iPhone. Open de app, richt de lens op de QR-code en de app linkt u door naar websites, e-mailadressen, online bestanden, ...

3. Herinnering na telefoontjes

Geen tijd om een telefoontje aan te nemen? Laat de persoon die u belt met één klik op ‘Bericht’ weten dat u even geen tijd hebt of later terugbelt. Of tik op ‘Herinnering’ zodat u niet vergeet terug te bellen.

4. Vind schermafbeeldingen meteen terug

Is het soms zoeken naar een schermafbeelding? Blader in de foto-app naar Albums. De app heeft zelf een map gemaakt waarin al uw schermfoto’s bewaard worden. Ook foto’s uit WhatsApp en andere appjes worden in overzichtelijke mappen bewaard.

5. Bel snel een noodnummer

In paniek of in nood? Druk vijf keer snel achter elkaar op de sluimerknop van uw iPhone. Automatisch begint dan een sirene te loeien. Na 3 seconden worden de hulpdiensten gebeld. Pas deze instelling en de te contacteren personen aan via Instellingen > SOS-noodmelding.

 

Hoe recenter het besturingssysteem van uw iPhone, hoe meer mogelijkheden. Voor de trucjes in dit artikel moet u minstens iOS-versie 11.4.1 geïnstalleerd hebben.

 

Op de site van MacWorld vindt u nog meer iPhone tips & tricks.

Volg ons op Facebook en LinkedIn!

Bekijk ook

 • Doe dit nooit met uw nieuwe iPhone!

  Nieuwe iPhone? Deze 3 fouten zweert u best af om uzelf en uw fonkelnieuwe smartphone te sparen.

  lees meer
 • Hoe voorkom ik afleiding door mails, telefoons en sociale media? 5 tips

  Sociale media, telefoon en mail proberen u voortdurend af te leiden van het echte werk. Maar voortaan wordt u weer zelf de baas van uw tijd…

  lees meer
 • 3x winst met deze workshops digitale communicatie

  Sociale media en co zijn onmisbaar voor uw zaak. Kan u nog wat hulp gebruiken? Dan zijn trainingen iets voor u.

  lees meer