Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Interactieve tv in woonzorgcentrum Paaleyck

“Op mijn tv videobellen met de kleinkinderen. Heerlijk!”

Voor de meeste bewoners van woonzorgcentra is het niet evident om nauw contact te onderhouden met hun familie. Behalve voor Christiane en Fons van Residentie Paaleyck. Zij genieten ervan hoe technologie mensen opnieuw bij elkaar brengt… en dat op hun eigen televisiescherm.

“Hallo. Dag Ellen.”
“Dag oma, hoe gaat het?”
“Goed. Heel goed. En met jou?”
“Ik zie dat je haar geknipt is. Hoe leuk!”

Televisie brengt thuisgevoel

Christiane is één van de bewoners van woonzorgcentrum Paaleyck in Kapelle-op-den-Bos die de nieuwe communicatieoplossing Tellie test. Ze videobelt met haar kinderen en kleinkinderen, bekijkt de laatste nieuwe foto’s van haar familie, volgt de livestreaming van de misviering, roept het menu op, kijkt naar haar favoriete programma's en nog veel meer. En dit alles via haar vertrouwde televisietoestel.

 

“We merken dat bewoners hun vaste gewoonten willen behouden en dus ook hun televisiebeleving van thuis willen meenemen naar het woonzorgcentrum”, zegt Johan Maris, COO van Care Ion, de uitbater van Residentie Paaleyck. “Hadden ze bijvoorbeeld een extra sportabonnement om voetbalwedstrijden te volgen, dan kunnen we dat nu ook aanbieden. Vroeger was dit complex en duur. Nu biedt het interactieve televisieplatform Tellie een betaalbare en flexibele oplossing.”

Bewoners willen hun vaste gewoonten behouden. Dat kan met Tellie.

Johan Maris, COO van Care Ion group

 
 

Opnieuw familie dichtbij

Televisie is en blijft een onmisbare bron van ontspanning en kennis voor bewoners van woonzorgcentra. Het vertrouwde scherm wordt dankzij Tellie ook een kanaal om te communiceren met wie hen lief is. Het is dé manier om een thuisgevoel te creëren. Dat bevestigt Christiane, met de afstandsbediening in haar hand. “Sinds ik Tellie heb, slaap ik veel beter”, vertelt de kranige dame. “Ik bel regelmatig met mijn kinderen en kleinkinderen. Ik weet hoe het bij hen is, en kan vertellen hoe het met me gaat.”

 

Enkele kamers verder bekijkt Fons de foto’s van zijn kinderen en kleinkinderen op zijn televisie. Ook leest hij hun berichten op zijn televisiescherm. “Bij elke lockdown zijn we een beetje opgesloten”, vertelt Fons. “Via televisie brengen ze nu opnieuw mijn familie in mijn kamer.”

 

Omdat Christiane en Fons alles op groot scherm kunnen zien, lijkt het alsof hun geliefden echt in de kamer staan. Het systeem is zo gemakkelijk en intuïtief te gebruiken dat bewoners het snel onder knie hebben. Of hoe technologie in staat is om mensen bij elkaar te brengen en eenzaamheid tegen te gaan.

 
 

Meer tijd voor persoonlijke zorg

Niet alleen het leven van de bewoners wordt er aangenamer op. Ook het zorgpersoneel geniet van het nieuwe televisie- en communicatieplatform. Communicatie die doorgaans op papier gebeurt, kan voortaan op het televisiescherm getoond worden. Denk maar aan het menu van de dag, de kapper die in huis is of wanneer activiteiten starten. Dit zorgt voor heel wat tijdwinst.

 

Omdat de centrale applicatie bovendien uiterst eenvoudig in gebruik is, is het personeel er meteen mee weg. Ze hoeven geen informaticus te zijn om boodschappen in te stellen, televisiekanalen toe te wijzen en om via het televisiescherm polshoogte te nemen in de kamers.

 

Zo blijft er meer tijd over voor wat echt telt: persoonlijke zorg verlenen.

 

“En hebben we toch vragen of problemen met het netwerk en de hardware?”, zegt Johan. “Dan bellen we naar onze vaste contactpersoon bij Telenet Business. Die zorgde voor de vlotte installatie en begeleiding van begin tot einde. Ook vandaag denkt hij mee na over de voor ons beste oplossingen én verleent hij een uitstekende service na installatie.”

 

“Hierdoor zijn we enorm vooruitgegaan ten opzichte van hoe we vroeger televisies moesten instellen. We zijn daarenboven gerust dat alles werkt en blijft werken.”

Meer inspiratie

 
 
 
 

logo paaleyck

 

Over Residentie Paaleyck

In Residentie Paaleyck in Kapelle-op-den-Bos genieten 70 bewoners van hun oude dag. Het woonzorgcentrum opende in 2017 en telt enkele tientallen zorgkamers, 4 assistentiewoningen en 10 kamers voor herstelverblijf. Zo wordt er ingespeeld op verschillende noden. Het stijlvolle woonzorgcentrum wil een open, familiale en huiselijke residentie zijn. Daar bouwt het voltallige personeelsteam aan mee, van het zorgteam tot het animatie-, poets- en keukenteam. De kamers bieden het nodige comfort, waaronder sinds kort een televisie met Tellie.

 

www.wzc-paaleyck.be

paaleyck logo