Kleermaker laat influencers hemden ontwerpen
Michel Byvoet van Bivolino verkoopt al twee decennia lang hemden op maat. Ontdek hoe influencers de omzet van zijn webshop verder verhogen.
lees meerTwee jaar geleden zag COSH het daglicht: een bedrijf dat via een consumentenapp de brug wil slaan tussen de consument en duurzame kledingwinkels. Nog voordat de shopping app live was, tekenden er al meer dan 1.300 mensen op in.
COSH-oprichtster Niki De Schryver besloot 3 jaar geleden het initiatief te nemen om een bedrijf op te richten dat verkopers van duurzame kledij én ethisch bewuste consumenten samenbrengt via een gebruiksvriendelijke app.
“Wat duurzaamheid betreft, beweegt er veel meer dan de doorsnee consument merkt.
- Niki De Schryver
“In een vorig leven werkte ik onder meer voor de Belgische modeontwerper Bruno Pieters. In landen als Marokko maakte ik van nabij kennis met de kledingproductie. Daar ben ik me voor het eerst echt ook gaan verdiepen in het duurzame aspect van kledij en werden de eerste zaadjes voor COSH geplant”, vertelt Niki.
“We screenen merken op een aantal ethische, circulaire en duurzaamheidscriteria, en op basis daarvan geven we ze ook een score”, legt Niki uit. “Gewapend met die informatie bekijken we welke merken een bepaalde winkel in de rekken hangen heeft, waarna we die zaak zelf ook een score toekennen.”
COSH trad voor het eerst naar buiten met een website waarop consumenten konden intekenen om hun interesse aan te geven. De app is intussen gelanceerd, en zal per stad gradueel worden uitgebouwd.
“Als start-up willen we ons in een eerste fase concentreren op het aanbod in een aantal grotere steden, op basis van een eerste marktonderzoek. Daarbij willen we graag ook een samenwerking aangaan met de betrokken stadsbesturen, omdat we ervan uitgaan dat ook de stad zelf wel wat te winnen heeft bij een app die de duurzaamheid van de lokale winkels in kaart brengt”, klinkt het. “Die onderhandelingen lopen volop.”
De voorbije maanden zette Niki al zwaar in op community building, in eerste instantie via een groot event voor de textielindustrie, vandaag ook via sociale media. “LinkedIn is voor ons nu al een bijzonder belangrijk kanaal voor onze contacten met CSR-managers, circulaire ondernemers, producenten en duurzaamheidsexperten.”
“Naar de consument toe is Instagram dan weer een belangrijk medium. Enerzijds is het een dankbaar kanaal om consumenten te informeren en bij onze community te betrekken. Anderzijds laat het ons toe om bekendheid te verwerven bij influencers of ambassadeurs van andere duurzaamheidsinitiatieven. Die aanpak werpt stilaan vruchten af. Nu onze community behoorlijk begint te groeien, neemt ook de belangstelling vanuit de sector toe. Merken nemen steeds vaker zelf contact met ons op, met informatie.”
Duurzaamheid is anno 2020 een hot topic. Steeds meer kledingmerken beseffen dat nu ook. “Er beweegt veel meer dan de doorsnee consument merkt, en sommige merken hebben echt wel al flink wat stappen in de goede richting gezet”, klinkt het. “Vaak weten ze niet goed hoe ze hierover kunnen communiceren. Dat is een gat in de markt waarop wij willen inspelen.”
“Tegelijk zijn die merken zelf natuurlijk niet onze klanten. Wij halen onze inkomsten van de retailers, die een bepaald bedrag moeten betalen om in onze app te worden opgenomen. Zij willen immers graag inspelen op de groeiende groep van consumenten die duurzaam wil winkelen.”
Wil u Niki helpen én het duurzame karakter van uw kleding in de verf zetten? Ontdek COSH vandaag nog.
Inspiratie
Michel Byvoet van Bivolino verkoopt al twee decennia lang hemden op maat. Ontdek hoe influencers de omzet van zijn webshop verder verhogen.
lees meerBarbara Geusens van Nomige onderscheidt zich met optimale huidverzorgingsproducten op DNA-maat, die ze online aanprijst via blogs en sociale media.
lees meerNa een vreselijk auto-ongeval belandde Henk Beyaert in een rolstoel. Toch stampte hij met Move All The Way een bloeiende zaak uit de grond.
lees meer