Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Wil je zorgeloos surfen in het buitenland?

Ontdek 4 tips

Ook op vakantie wil je superflexibel bellen en mobiel surfen. Hoe doe je dat zonder extra kosten?

Natuurlijk heb je liefst geen zorgen op vakantie. En toch wil je overal bereikbaar zijn, altijd kunnen surfen en een meerkost voor het dataverbruik van jou en jouw collega’s of medewerkers vermijden.

Tip 1. Surf gratis via hotspots. Ook in het buitenland

Wist je al dat je in het buitenland gratis kan surfen op de publieke wifi-netwerken van partners van jouw provider?

Tip 2. Profiteer van de afgeschafte roamingkosten

Daarnaast ben je extra zorgeloos. Door het verdwijnen van de roamingkosten in de EU, geniet je in heel Europa van de data van jouw Belgische abonnement. Zo surf je zonder extra kosten in landen als Frankrijk, Spanje, Nederland, Italië, enzovoort. De volledige lijst landen vind je in het artikel. Geen roamingkosten meer in de EU-zone.

Tip 3. Voorzie een pot data voor iedereen

Verder zorgt een mobiel internetabonnement met gigaveel inbegrepen data ook voor een zorgeloze vakantie. Wanneer je in team onderneemt, is het handig om de abonnementen van alle teamleden onder één paraplu te bundelen. Hierdoor heb je meer controle over jouw uitgaven en breng je makkelijk wijzigingen aan. Bekijk het huidige verbruik van jou en jouw team om een passend pakket te zoeken. Kom je er met, bijvoorbeeld, met 10 GB, 30 GB of 60 GB?

Tip 4. Zet limieten op het verbruik

Maak vervolgens duidelijke afspraken met jouw team. Hoeveel data mogen ze per maand verbruiken? Wie betaalt de rekening als ze meer surfen op hun smartphone? Als beheerder van het abonnement stel je limieten en meldingen in. Zo ontvangen zowel jij als de verbruiker een sms-bericht wanneer er meer verbruikt wordt dan inbegrepen.

 

Lees hier meer over KLIK

Meer inspiratie