Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Brugse koffiebar Li O Lait serveert huisgemaakte dranken en snelle wifi

"Nu logt iedereen in op mijn Business wifi via Facebook, supergemakkelijk!"

Ooit bedacht Li Vandamme de K3-donut. Vandaag serveert de vrouw van VRT-nieuwsanker Lieven Verstraete koffie met een artistiek schuimlaagje in een gezellige huiselijke sfeer. Studenten, Bruggelingen en toeristen zijn zot van Li, haar koffiebar Li O Lait en haar supersnel draadloos internet.

 
 

"Na 25 jaar werken voor anderen, was het tijd voor mezelf", zegt de goedlachse zaakvoerster Li Vandamme. "Ik hing mijn jas van marketing product manager bij Vandemoortele aan de haak en startte mijn zaak."

 

"Zelf ben ik de middelste uit een gezin van 11 met een Belgische vader en Congolese moeder. Ik ben zelf O Lait", lacht Li. De naam van haar zaak was dan ook snel gevonden!

Wifi vanaf dag 1

Voor de opstart en innovaties laat de zaakvoerster van Li O Lait zich inspireren door buitenlandse ervaringen. "We zagen dat de koffiebar steeds meer het kantoor is van mensen. Nu, dat hoeft niet voor mij. Maar toeristen die even willen werken, moeten dat vlot kunnen. Zij willen snel weer van hun vakantie in Brugge genieten."

 

"Daarom wilde ik vanaf dag 1 een snel, stabiel en veilig wifinetwerk", zegt ze. "Mensen gaan ervan uit dat ze hier op hun gemak kunnen zitten mét vlot internet. In de stad zelf werkt dit niet altijd 100 procent. In mijn koffiebar wel."

Iedereen tegelijk online

Wanneer de bar en terras vol zitten, turen soms wel 50 mensen tegelijk op hun schermpje. Zelden heeft iemand geen smartphone vast. Zonder enig probleem whatsappen ze, checken ze Facebook, bekijken ze filmpjes op YouTube, mailen ze en lezen ze de online krant.

 

"Ik zag het gebruik van wifi fors stijgen. Daarbij vond ik dat ook het gebruiksgemak omhoog mocht. Vroeger moesten ze de inlogcode vragen, maar sinds kort logt iedereen in via Facebook. Supergemakkelijk."

Ik wilde snelle, stabiele en veilige wifi vanaf dag 1. Mensen gaan ervan uit dat ze hier op hun gemak kunnen zitten mét vlot internet.

 
 

Ook innoveren met koffie

Niet alleen technologisch wil Li vooroplopen. "Ik ben een creatieveling met een kunstopleiding. Vroeger bedacht en lanceerde ik voor Vandemoortele en Studio 100 de K3-donut. Vandaag creëer ik regelmatig nieuwe producten."

 

Zo groeide haar koffiebar uit tot een urban coffee bar, met een drankenkaart die ook interessant is voor niet-koffiedrinkers. Er staan zelfgemaakte limonades op, thee van theesommelier Ann Vansteenkiste, unieke Mexicaanse chocomelk ontwikkeld met de bekende chocolatier Dominique Persoone en eigen bieren op basis van cacaobessen gebrouwen met biersommelier Sofie Vanrafelghem.

 

Bruggelingen, studenten en toeristen weten het te smaken. "Vooral vrijdag na 16 uur en in het weekend zit het hier vol. Er staat soms zelf een wachtrij. Toeristen die de klassieke straten en pleinen even durven te verlaten, ontdekken ons én zeggen het voort aan hun vrienden en familie."

Snelle hulp bij wifi-problemen

Al die drukte online en offline mag Li natuurlijk niet hinderen als zaakvoerster. Een apart netwerk voor haar dataverkeer is een absolute must. "Mijn laptop, iPad en zwarte box hebben ook wifi nodig. Daarom was ik tevreden dat de installateur voorstelde om twee gescheiden wifi-netwerken op te zetten. Dat was inbegrepen bij Wifi Business. Hierdoor surf ik altijd veilig en vlot. Het zou heel vervelend zijn mocht mijn wifi uitvallen door het online gedrag van mijn klanten."

 

Omdat alles vlot verloopt en goed draait, kan Li zich ten volle op haar zaak concentreren. "Wat ben ik blij dat die technologie zo gemakkelijk is voor onze klanten. Hierdoor hoeven wij geen uitleg te geven en vragen ze ons niet steeds het wachtwoord. We kunnen ons volledig concentreren op de bediening, onze service en producten."

 

Is er toch een probleem? Dan belt Li gewoon. Of ze vraagt aan de A-Desk om haar te bellen. "Techniekers komen heel snel langs, merk ik. Ook dat is super aan mijn zakelijk internetabonnement bij Telenet Business."

 

Net zo blij zijn haar klanten met de nieuwigheden van Li. "Lieven en ik genoten tijdens de zomer zo van de Iced Latté's in Griekenland, dat we die ook naar België brengen."

 

Wij komen er zeker eentje drinken!

 

Ook interesse in snelle en veilige wifi voor uw horecazaak? Hier vindt u er alles over.

Meer inspiratie

 
 
 
 

Over Li O Lait

Li Vandamme startte in 2011 haar koffiebar Li O Lait. Hierin combineert de Belgische met Congolese roots haar kunstopleiding, creatieve en ondernemende ingesteldheid met haar marketingervaring.

 

De carrièreswitch in 2011 bleek niet de gemakkelijkste weg voor Li. Haar zaak draaide verlies. En na de aanslagen van 22 maart 2016 stuurden de toeristen hun kat. "Toch maakte ik toen voor het eerst winst. Dankzij de groep trouwe klanten die ik had opgebouwd."

 

Li O Lait kennen velen ook als de koffiebar van Lieven Verstraete, de bekende VRT-nieuwsanker. "Mijn partner Lieven staat soms achter de bar", zegt Li Vandamme. "Dat klopt. Maar ik ben de baas in mijn koffiebar. We hebben intussen 5 vaste mensen in dienst. 2 jonge, deeltijdse krachten leiden we op."

 
 

Inspiratie

  • 3 Stappen naar meer omzet en klanten dankzij je wifi

    Wist je dat 88% van de Vlaamse consumenten kiest voor een zaak met wifi? Op café, restaurant en hotel: je bezoekers willen veilig kunnen surfen op snelle, stabiele, gratis wifi.

    lees meer
  • De 3 meest gehoorde ergernissen over gratis wifi

    Klagen jouw klanten ook over een slecht wifi-signaal? Ontdek in dit artikel de meest gehoorde ergernissen over gratis wifi.

    lees meer