Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

BusinessBytes

Oplossingen

Weet wat er op uw netwerk gebeurt: next generation firewalls

 
 

Bedrijven zijn in snel tempo aan het overschakelen op next generation firewalls. Deze nieuwe firewalls maken fijnmazige controle op applicaties, gebruikers en content mogelijk. Ook kunnen ze verdacht dataverkeer en malware detecteren, zonder dat de performantie eronder lijdt, zoals bij oudere UTM (Unified Threat Management) het geval was.

Het voornaamste verschil tussen next generation en traditionele firewalls is dat de eerste application-aware zijn: ze kunnen specifieke toepassingen identificeren en deze vervolgens wel of niet toelaten, al naargelang het bedrijfsbeleid. U kunt bijvoorbeeld zelf bepalen of werknemers aan Facebook of Dropbox kunnen via uw bedrijfsnetwerk. Tegenwoordig worden al die applicaties via http(s) aangeboden, waardoor oudere firewalls niet meer effectief zijn. Een oudere firewall laat alles via http(s) toe, of niets. Met een next generation firewall daarentegen kunt u specifieke toepassingen, bestanden én gebruikers controleren.

"Check Point is heel geschikt voor het beheer op grote schaal van vele firewalls en services."

Andries De Lombaerde

Senior Security Consultant

De marktleiders: Check Point Software en Palo Alto Networks

Het bekende technologieconsultancybedrijf Gartner beschouwt Check Point Software en Palo Alto Networks als absolute leiders in het domein van de next generation firewalls. Telenet is Platinumpartner van beide bedrijven. Een belangrijk verschil is dat bij Palo Alto Networks de applicatieinspectie altijd aanstaat. Verder zijn er nog een aantal minder essentiële verschilpunten. Bruno Gysels, Security Consultant bij Telenet: “Bij Palo Alto Networks koop je een volledig pakket, waarin bijvoorbeeld ook de rapportering al zit. Bij Check Point schaf je verschillende functionaliteiten via aparte licenties aan.” Voor Senior Security Consultant Andries De Lombaerde van Telenet kunnen Check Point en Palo Alto Networks ongeveer hetzelfde, maar is Check Point wel heel geschikt voor het beheer op grote schaal van vele firewalls en services. Palo Alto Networks is dan weer sterk in userbeheer. Uiteindelijk laat Telenet de keuze voor een bepaalde vendor volledig afhangen van de situatie bij de klant. “Ons advies is gebaseerd op de noden van de klant en daarnaast houden we ook rekening met de bestaande infrastructuur”, zegt Bruno Gysels.

"Bij Palo Alto Networks staat de applicatie inspectie altijd aan."

Bruno Gysels

Security Consultant

Oplossingen voor VPN’s: Telenet Internet Secured Breakout en SSL VPN

Telenet heeft op basis van zijn jarenlange ervaring met beveiliging ook zelf enkele producten ontwikkeld. Secured Internet Breakout is een op applicaties gerichte next generation firewall voor bedrijven met een VPN. “We zien dat grotere bedrijven die voor vele kleine vestigingen een nieuw VPN opzetten, er nu dikwijls onze Secured Internet Breakout bijnemen,” zegt Bart Van den Branden, Product Manager Security. De oplossing biedt een goede bescherming tegen inbraak, diefstal en malware. Ze wordt als een managed service aangeboden en dus door Telenet zelf beheerd, zonder dat er nood is aan een installatie bij de klant. Door Secured Internet Breakout uit te breiden met SSL VPN kunnen ook mobiele gebruikers veilig en eenvoudig op het bedrijfsnetwerk. De beveiliging gebeurt door authenticatie met een token (een unieke cijferreeks) en versleuteling van de data.

"We zien dat grotere bedrijven die voor vele kleine vestigingen een VPN opzetten, er nu dikwijls onze Secured Internet Breakout bijnemen."

Bart Van den Branden

Product Manager Security

Securitytraining

Bedrijven die bij Telenet een beveiligingsoplossing aankopen, wordt een training aangeboden. Daarnaast organiseert Telenet ook open trainingsdagen, waarop apart ingeschreven kan worden. Zo organiseert Telenet als Palo Alto Networks Authorized Training Center een driedaagse introductie tot het installeren en configureren van een PAN Firewall (PAN EDU-201). Ook kunt u vrijblijvend en hands-on kennismaken met de mogelijkheden van Palo Alto Networks tijdens een Ultimate Test Drive workshop.

De eerstvolgende sessies zijn volzet, maar neem contact op om op de hoogte te blijven.

Lees meer

 
 
 
 

Bekijk ook

 • Van security policy naar implementatie

  Telenet biedt niet alleen beveiligingsproducten als Check Point en Palo Alto Networks aan, maar gebruikt ze ook zelf...

  lees meer
 • Een firewall op maat voor de Universiteit van Namen

  “De Universiteit moet haar infrastructuren en technologieën voortdurend aanpassen aan de nieuwste evoluties"...

  lees meer
 • Een namiddag volledig gewijd aan Security

  Telenet nodigde klanten en contacten uit om een namiddag stil te staan bij de belangrijkste Security-uitdagingen, -trends en -oplossingen...

  lees meer
 
 
 
 
 
 
data-overlay-scroll-enable="false"