Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Wat zijn leads? En waarom ze verzamelen met uw website?

 
 
 
 

Een goede website vertelt u wie geïnteresseerd is in het kopen van uw product of dienst. Maar brengt uw site wel deze leads aan?

Wat zijn leads?

Business leads zijn persoonlijke of bedrijfsgegevens van potentiële klanten. Deze gegevens zijn essentieel bij het prospecteren in uw markt. Een goede lead kan op termijn een nieuwe klant worden.

Waarom zelf leads genereren?

Verschillende gespecialiseerde bedrijven verzamelen en verkopen gegevens van potentiële klanten. Toch loont het de moeite om zelf leads te verzamelen. Dit zou meteen ook het belangrijkste doel van uw website moeten zijn.

Hoe vlotter gegevens verzamelen?

  • Schrijf artikels
    Maar liefst 61 procent van de B2B marketeers gebruikt content marketing om gegevens van nieuwe en potentiële klanten te verzamelen. Trackingtools, zoals Google Analytics, vertellen u wie de artikels, video’s en foto’s op uw website bekijkt én wanneer en waarom ze dat doen.
  • Vraag gegevens
    Waarom niet rechtuit persoonlijke en bedrijfsgegevens vragen? Geef iets waardevol in ruil, zoals een korting, een gratis e-boek of maandelijks tips van experts.
  • Link op sociale media
    Sociale media zijn een interessante tussenstap. U verzamelt er fans. Klikken ze op de Like-knop, of reageren ze op een bericht, dan weet u dat ze al betrokken zijn. Interesseer hen vervolgens voor een wedstrijd of actie op uw site. Zo lokt u hen naar uw website.

Volg ons op Facebook en LinkedIn!

Bekijk ook