Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Wat maakt de cloud zo aantrekkelijk voor mijn bedrijf?

 
 
 
 

Neen, de cloud is geen modetrend meer. Het is de motor achter een opvallende revolutie in de IT-wereld die uw dagtaken én de communicatie met klanten, leveranciers en businesspartners grondig zal veranderen. Over de exacte definitie van cloud computing doen talloze interpretaties de ronde. Laat ons het daarom bij de eenvoudigste omschrijving houden: cloud computing betekent dat u software en documenten die vroeger op uw pc stonden, verhuist naar het internet. Tijd om enkele voordelen toe te lichten, want cloud computing kan een ware bevrijding vormen voor de ondernemer!

Betalen naar gebruik

Cloud-toepassingen zoals Facebook, Gmail en LinkedIn, klinken iedereen bekend in de oren. Daarnaast komen er steeds meer toepassingen voor bedrijven op de markt die op dezelfde leest geschoeid zijn: u hoeft de cloud-applicatie niet meer te installeren op een computer, maar u krijgt er rechtstreeks toegang toe via het internet. De enige voorwaarde is dat het toestel met het internet verbonden is.

 

Met uitzondering van enkele gratis toepassingen zult u zich bijna altijd vooraf moeten registreren en een abonnement betalen. Een essentieel kenmerk van cloud computing is dan ook het ‘pay-as-you-use’-model: u koopt initieel geen licenties aan, maar betaalt enkel voor het gebruik - vaak een formule met een vaste kost per maand en per gebruiker. Het voordeel is dat u enkel betaalt voor de functies die u effectief nodig hebt én voor de gebruikers die de toepassing effectief gebruiken.

Beperk uw kapitaaluitgaven

Als KMO of zelfstandige kunt u het alleen maar toejuichen: met cloud computing hoeft u zich geen zorgen meer te maken over aanschaf, installatie en onderhoud van eigen servers en softwarelicenties. Onvoorspelbare kapitaaluitgaven maken plaats voor een voorspelbare, maandelijkse kost waarin licentiegebruik én onderhoud inbegrepen zijn. Uw pc’s en notebooks, waarop geen zware applicaties meer draaien, zijn minder snel aan vervanging toe. Ook uw indirecte kosten dalen aanzienlijk: denk maar aan de besparing op kantoorruimte en aan de lagere energiekosten!

Flexibele organisatie

De cloud is voor de ondernemer niet alleen een manier om kosten te drukken, maar ook de motor achter een meer flexibele organisatie. In de eerste plaats gebruikt iedereen dezelfde softwareversie en zijn updates voor iedereen tegelijkertijd beschikbaar. Het upgraden van software hoeft niet meer op iedere individuele machine te gebeuren; medewerkers die voorheen de (vaak ondankbare) taak van IT-beheer op zich namen, zullen zich opnieuw kunnen concentreren op hun kerntaken!

 

Medewerkers krijgen bovendien ‘anytime, anyplace’ toegang tot hun gegevens. Ook van op hun eigen PC, laptop, smartphone of tablet, indien u dat zelf zou beslissen: de cloud maakt de weg vrij voor de invoering van de BYOD-trend (Bring your own device) in uw bedrijf.

 
 
 
 
 
 
data-overlay-scroll-enable="false"