Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

BusinessBytes

Praktijk

Wat als je kmo geen IT-manager heeft?

 
 

Veel kmo ’s zijn te klein om een eigen IT-manager in dienst te nemen, maar ze hebben wel heel wat IT-noden. Telenet kan een deel van de behoeften rechtstreeks invullen, maar niet alles. Daarom werkt Telenet samen met partners die de rol van IT-manager voor de kmo op zich kunnen nemen.

 

Ward Van Breedam van Xpert-IT en Gunther Cramm van B-Connect zijn twee van die kmo-partners. Zij adviseren kmo’s en gebruiken Telenet-oplossingen als losse bouwstenen in het maatwerk dat ze aan hun klanten leveren. Ward Van Breedam beveelt vaak Corporate Fibernet aan, Gunther Cramm is erg tevreden over ISDN-BA en SIP.

Case-based

Ward Van Breedam: “Onze focus ligt op persoonlijk advies, en alles wat we doen is maatwerk. Wij werken case-based. Op vraag van de klant geven wij advies, verkopen en plaatsen we hardware, onderhouden we servers, leveren we remote support en monitoren we met Telenet de connectiviteit. Periodiek zitten we samen met onze klanten om na te gaan of alles goed loopt en of er eventueel iets extra nodig is. Meestal zijn wij – met ons team van 5 specialisten – het eerstelijnscontact voor onze klanten. Wij volgen hen op de voet en kennen hun situatie zeer goed. Wanneer onze klanten voor hun connectiviteit extra ondersteuning nodig hebben, kunnen zij 24/7 beroep doen op de business servicedesk van Telenet.”

"Meestal zijn wij het eerstelijnscontact, maar wanneer onze klanten voor hun connectiviteit extra ondersteuning nodig hebben, kunnen zij 24/7 beroep doen op Telenet."

Ward Van Breedam

Xpert-IT

Betrouwbaarheid

Ward Van Breedam: “Veel van onze klanten versturen grote bestanden, dus opteren we dikwijls voor Corporate Fibernet van Telenet. Maar snelheid is bij onze klanten niet de voornaamste trigger om voor Corporate Fibernet te kiezen. Dat is betrouwbaarheid. Kmo’s zijn meer en meer afhankelijk van het internet en zijn zich daar bewust van. Omdat bij Corporate Fibernet standaard een back-up zit, raden we het sterk aan. Ook als een klant meerdere IP-adressen nodig heeft, omdat hij bijvoorbeeld een eigen mailserver heeft en meerdere diensten over het web aanbiedt, komen we bij Corporate Fibernet uit.”

Functionaliteiten

Gunther Cramm bevestigt dat kmo’s een sterke behoefte hebben aan IT-expertise, maar niet het budget om iemand intern aan te nemen. Hij vult zelf als onafhankelijke consultant die behoefte in. “Mijn werk begint altijd met het inventariseren van de bestaande systemen: Wat is er? Is het toereikend? Is het misschien te veel? Daarbij kan het zowel om internet, voice als data gaan. Ik kijk natuurlijk ook samen met de klant naar waar er nog toegevoegde waarde nodig is. Ik vertrek altijd vanuit de functionaliteiten en let op de correcte programmering ervan. Soms hebben kmo’s voor binnenkomende oproepen wel een cascadesysteem, maar wordt het niet gebruikt of is het slecht geprogrammeerd. Dat wat men heeft ook goed ingezet wordt, dat zijn dingen waar ik sterk op let. Kmo’s krijgen te vaak met een zuiver technische of commerciële benadering te maken, en dat is spijtig.”

"Kmo’s krijgen te vaak met een zuiver technische of commerciële benadering te maken, en dat is spijtig."

Gunther Cramm

B-Connect

Kosten onder controle

Gunther Cramm werkt veel met ISDN-BA van Telenet. “Bedrijven met maar één vestiging kiezen voornamelijk voor ISDN. De technologie is betrouwbaar en eenvoudig. Met de flat fees van Telenet blijven de gesprekskosten ook volledig onder controle. Bij ondernemingen met meerdere vestigingen is de vraag naar Voice over IP/SIP groot. Zij hebben behoefte aan een netwerk dat de vestigingen verbindt en willen door op het eigen netwerk te bellen de gesprekskosten neutraliseren. Ook het aantal lijnen en het aantal telefooncentrales neemt bij SIP af. Eén centrale voor het hele netwerk is genoeg. Dat betekent een besparing op aankoop, service, onderhoud en beheer. Op het vlak van functionaliteiten, performantie en kwaliteit is er verder tussen ISDN en SIP geen verschil. Alle moderne telefooncentrales zijn trouwens voor de twee geschikt. Maar qua prijs valt ISDN voor kleinere bedrijven die maar een beperkt aantal gesprekskanalen nodig hebben, wel goedkoper uit.”

Bekijk ook

 
 
 
 

Wie zijn Xpert-IT en Gunther Cramm

Xpert-IT is een one-stop IT-partner voor kmo’s uit de omgeving van Antwerpen en Hasselt met een sterke focus op Apple-producten en een complete dienstverlening, van internetaansluiting tot werkstation. www.xpert-it.be

 

Gunther Cramm van B-Connect is zelfstandig telecomspecialist te Boom.

 
 

Bekijk ook

 • Wat kan uw bedrijf doen om veiliger online te werken?

  Tips van CERT.be, het federale cyber emergency team...

  lees meer
 • Cybercriminaliteit: ook kmo’s lopen gevaar

  Volgens CERT.be werden afgelopen jaar 6 Belgen op 10 geconfronteerd met online veiligheidsproblemen...

  lees meer
 • Voor elkaar gemaakt: Corporate Fibernet en ISDN-BA

  Vroeger was ISDN enkel via koper beschikbaar. Telenet biedt het nu ook via coax aan...

  lees meer
 
 
 
 
 
 
data-overlay-scroll-enable="false"