Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Waarom deze straffe onderneemsters een award winnen. En misschien u ook?

 
 
 
 

Zonder fashion- en managementdiploma toch een succesvol kledingmerk uitbouwen. Dat is wat creatieve onderneemsters Adinda De ­Raedt en Froya Deryckere doen. Met hun ecologisch merk Froy & Dind veroveren ze Europa én de Womed Award 2016.

Het is opvallend hoe de twee creatieve vrouwen van Froy & Dind ondernemen.

“We ondernemen op gevoel”

“Omdat we geen fashion en management gestudeerd hebben, bekijken we de dingen van een andere kant”, zeggen Adinda en Froya, die tot Onderneemsters van het Jaar werden uitgeroepen. “We doen niet iets omdat we dat geleerd hebben tijdens onze opleiding. Nee, we proberen volgens ons gevoel, we passen aan, maken fouten, gooien weg, herbeginnen,...”

“We produceren ecologisch”

“Onze hobby werd per ongeluk een bedrijf toen onze eerste postkaarten een succes bleken”, zegt Froya. “Ook besloten we vrij plots kleding te maken wanneer we ontdekten dat de huidige kledingindustrie de meest vervuilende sector na de autoindustrie is. Dat moest ecologisch, vonden we.”

“We durven en nemen risico”

“We zijn niet bang om risico te nemen. We durven doen, zonder lang twijfelen. Wel zijn we superflexibel, passen heel snel onze regels en ideeën aan. We groeien zonder log te worden.”

“We springen voor elkaar in”

“Onze medewerkers zijn flexibel. Mensen wisselen van functie als ze op een andere post beter passen of iemand kunnen helpen. Zo werken onze bureaumensen ook mee in de winkels tijdens de vakantie of tijdens een stockverkoop in het magazijn. Omdat we geen poetsvrouw hebben, poetst iedereen mee.”

Bent ook u anders dan andere onderneemsters? Bent u een vrouwelijke ondernemer die een groeiend bedrijf uitbouwt? Of kent u een sterke vrouw aan het hoofd van haar kmo?

 

 

Schrijf uzelf of een andere vrouwelijke onderneemster in voor de nieuwste editie van de WOMED Award. Zo zet u zichzelf, uw zaak of een onderneemster die het verdient op een mooie manier in de kijker.

 

 

Inschrijven kan tot en met 19 november via www.womedaward.be

 

Volg ons op Facebook en LinkedIn!

Bekijk ook