Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Verse vis online verkopen? Kan dat?

 
 
 
 

Als zelfs verse vis online verkocht wordt… Waarom dan niet uw product of dienst? De digitale visboeren Andy en Joeri zetten u op weg.

Joeri Verbiest heeft een groothandel in vis. Andy Janssens werkte in de vismijn van Oostende en in een viswinkel. Vanuit deze klassieke sector lanceerde het duo begin dit jaar de webshop Versevisonline.

Hun originele aanpak levert ideeën op voor elke ondernemer met online plannen.

Idee 1. Test uw plannen

"Tijdens een testperiode in regio Oostende ondervonden we dat particulieren het wel interessant vinden om vis aan huis geleverd te krijgen", weet Andy Janssens. "We leerden hoe consumenten graag hun vis ontvangen, en op welke momenten."

Idee 2. Lanceer een sterk product

Start vanuit de kracht van uw product. Hoe uniek bent u? En wat biedt u meer dan de concurrentie? "Kwaliteit en versheid zijn onze sterktes. We verkopen vis rechtstreeks van de veiling", zegt het duo.

Idee 3. Wees de specialist

Andy en Joeri vullen elkaar goed aan. Joeri is groothandelaar, en koopt de vis 's ochtends op de veiling, Andy regelt als alleskunner het contact met klanten, noteert de bestellingen, kuist de vis, snijdt de porties, verpakt deze vacuüm en rijdt zelf lokaal rond.

Idee 4. Verbeter dankzij feedback

Feedback van klanten is waardevol. "We verkochten in het begin grote hoeveelheden om transportkosten te beperken", zegt Joeri, "maar mensen verkiezen kleinere porties. Ze willen een paar Noordzeetongetjes, twee kabeljauwhaasjes, garnaalkroketjes,..."

Idee 5. Kies technische partners

Een ICT'er uit hun netwerk verzorgt het technische luik. Een marketingbureau zorgt voor goede copy, moderne lay-out, filmpjes en Facebook. "Met deze partners zijn we voorzichtig gestart. We investeerden 10.000 euro. Onze inkomsten gebruiken we om de shop te verbeteren."

Idee 6. Leg stabiel internet

"We kunnen niet zonder stabiel, snel en betrouwbaar internet", weet Joeri. "Dit mag niet uitvallen op cruciale momenten, zoals tijdens de online veiling 's morgens vroeg. Zonder internet zou ik niets kunnen kopen op de veiling."

Benieuwd naar het volledige verhaal? Klik hier.

Bekijk ook

 • Ondernemers bereikten samen 5,7 miljoen klanten.

  In december zetteTelenet Business 200 ondernemers gratis in de kijker met de actie

  lees meer
 • REDIRECT - Mis deze 6 IT-trends voor zelfstandigen en kleine ondernemers niet in 2018

  De evoluties op het vlak van IT gaan ook in 2018 razendsnel. Welke IT-trends mag u niet missen dit jaar?

  lees meer
 • 5 voordelen van digitaal factureren

  Stuurt u nog facturen per post naar uw klanten? Dit kan efficiënter.

  lees meer