Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Van business-idee naar prototype in 4 maanden? Telenet Idealabs helpt u op weg!

 
 
 
 

Idealabs is een bruisende start-up community uit Antwerpen. Telenet en Idealabs slaan de handen in elkaar en vormen Telenet Idealabs. Samen hebben zij de middelen in huis waarmee jonge starters van Vlaanderen het nieuwe Silicon Valley kunnen maken.

 

In hun creatieve hub van 1.500 m2 in het centrum van Antwerpen bieden zij jonge ondernemers met een digitaal start up-idee een intensief programma van 4 maanden aan. Ze wonen inspirerende events bij en krijgen een doorgedreven ondernemersopleiding dankzij een netwerk van 80 mentors. Ze krijgen elk ook een flinke duw in de rug met financiële steun tot 25.000 euro. De beste starters stromen door naar een volgend groeiprogramma.

 

Maar liefst 450 teams schreven zich in voor de eerste selectieronde. Voor Telenet Idealabs was dit meteen een flinke boost en de bevestiging dat er duidelijk nood is aan een platform voor starters in de digitale economie.

Een start up aan het woord: INTUO

De start-up INTUO behoort tot 10 projecten die in de zomer van 2014 uit honderden kandidaten werden weerhouden voor het acceleratorprogramma van Telenet Idealabs.

 

Gilles Mattelin en Tim Clauwaert, oprichters van het INTUO, delen graag het verhaal! Gilles Mattelin, INTUO: “Alles is begonnen met het idee om een interactief leerplatform op te starten om huisartsen op te leiden vanuit de huiskamer. Al snel bleek voor het innovatief concept ook in andere sectoren heel wat interesse te bestaan!”

 

In de zomer van 2014 dienden Gilles Mattelin en Tim Clauwaert een dossier in bij Telenet Idealabs. “Uit meer dan 400 kandidaturen werden een tiental projecten geselecteerd; wij behoorden tot de gelukkigen. Wat INTUO uniek maakt: het is geen traditioneel e-learning platform, maar slaat de brug tussen opleiding en een proactieve customer support.”, aldus Gilles Mattelin.

 

Tim Clauwaaert ziet de oplossing vooral aanslaan in de industrie en in de softwarewereld: “De uitdaging bij complexe producten zoals machines of software, is om de leercurve zo kort mogelijk te houden. Je moet gebruikers in een zo vroeg mogelijk stadium kunnen begeleiden, met een voortdurende wisselwerking tussen gebruikersondersteuning en opleiding.”

 

Om hun droom waar te maken, kunnen de ondernemers ondertussen rekenen op de intensieve begeleiding die Telenet Idealabs biedt: “Via de Mentor Nights kunnen wij beroep doen op waardevol advies door specialisten. Maar ook de financiële ondersteuning is mooi meegenomen: 25.000 € is immers niet niks!”, stelt Gilles Mattelin tot besluit.

 

Bezoek de website van INTUO: http://intuo.io

 

Bent u een beloftevolle starter met een vernieuwend digitaal idee? Of wilt u de media- en entertainmentindustrie voorgoed veranderen? Dan kan Telenet Idealabs zorgen voor uw kickstart! Registreer u vandaag nog...

Zelf eens proeven van de dynamische en creatieve sfeer? Spring zeker eens binnen voor een koffietje in onze “Coffeelab”.

 

Meer informatie: Telenet Idealabs

 
 
 
 
 
 
 
 
data-overlay-scroll-enable="false"