Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Uw eigen website:
Telenet helpt u op weg!

 
 
 
 

Een eigen website is vandaag onontbeerlijk voor iedere KMO of zelfstandige. Met Telenet zet u de eerste stappen in de goede richting!

Stap 1: kies een domeinnaam

Een eigen website: u kunt niet meer zonder als u zich als bedrijf of zelfstandige een professionele identiteit wilt aanmeten. Daarvoor hebt u allereerst een degelijke basis nodig: uw eigen domeinnaam. Die vormt als het ware uw online adres waar iedereen uw bedrijf kan terugvinden op het wereldwijde web.

 

Denk daarom goed na waarvoor u uw toekomstige domeinnaam en website juist wil gebruiken. Richt u zich lokaal, nationaal, internationaal, wereldwijd? In functie van uw bereikbaarheid kiest u de domeinnaamextensie die het best op uw organisatie afgestemd is: .be, .com, .eu, .org,...

 

Verder moet u de keuze maken of u uw bedrijfsnaam als domeinnaam zult gebruiken, of eerder een product of merknaam. Bepalend is hierbij, onder welke naam klanten u vandaag het beste kennen. In alle geval moet u controleren of uw domeinnaam nog beschikbaar is.

 

Vergeet tenslotte niet dat u uw domeinnaam ook kunt gebruiken als extensie voor uw emailadressen!

Stap 2: laat uw eigen website ontwerpen

Vervolgens ontwerpt u een eigen website of laat die ontwerpen bij een professionele webdesigner.

 

Kies een concept en probeer voor uzelf uit te maken hoe de website er moet uitzien. Moet hij informatief zijn, moeten klanten erop kunnen bestellen,... ? Op die vragen moet u eerst een antwoord kennen alvorens aan de slag te gaan.

 

Informeer zeker naar de software waarmee u de site gaat (laten) bouwen. Met CMS-systemen zoals Drupal of WordPress kunt u zelf voor een beperkt budget al een mooie website maken. Overweeg zeker ook een “responsive” website. Met responsive design maak je een website die zowel op desktop als op een smartphone of tablet optimaal te gebruiken is. De site past zich automatisch aan, aan de schermgrootte en het toestel van de gebruiker, waardoor die steeds de best mogelijke surfervaring heeft.

 

Schuilt er geen webbrein in u, dan kan een externe webdesigner u alvast op weg helpen, al staat daar een hogere investering tegenover.

 

Hulp nodig bij het bouwen van uw website? Telenet Business helpt u graag. Klik hier voor meer info.

Stap 3: zoek een professionele hostingpartner

Wilt u een website (laten) maken? Dan heeft u naast een domeinnaam ook webhosting nodig. Met webhosting plaatst u uw website online zodat deze door iedereen via het internet te bereiken is. Ook als u geen website wenst, maar wel e-mail wilt verzenden en versturen vanaf uw domeinnaam heeft u webhosting nodig.

 

Het hosten van uw website gebeurt in de vorm van een vast maandelijks abonnement. Zorg voor een betrouwbare hostingpartner die kan instaan voor het onderhoud, de uptime, de specifieke kennis en de investering in een moderne infrastructuur.

 

Telenet kan alvast zorgen voor een betrouwbare webhosting met 24 uur op 24 monitoring van de infrastructuur. Wij zorgen ervoor dat uw website of blog veilig online staat, zodat u zich kunt focussen op uw core business!

Meer info over Telenet webhosting op Windows of Linux.

 
 

Uw website is live... en nu?

Niemand zal ‘toevallig’ uw website bezoeken. U zult dus na het live gaan extra aandacht moeten besteden aan het bekend maken ervan, bijvoorbeeld via zoekmachinemarketing (SEO en SEA) en uw aanwezigheid op sociale media.

 
 
 
 
 
 
data-overlay-scroll-enable="false"