Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

U kunt niet al uw wachtwoorden onthouden?

 
 
 
 

Natuurlijk kan niemand al zijn wachtwoorden onthouden. Teveel sites vragen u in te loggen. En wat meer is. Paswoorden moeten moeilijk zijn, niet te raden door anderen. Maar ook weer niet té moeilijk, zodat u ze kan onthouden!

 

We hebben de oplossing voor u.

De 3 meest populaire Password Managers

Schrijf zeker nooit uw wachtwoorden op een papiertje of in een document op uw computer. U legt toch ook niet de sleutel van uw voordeur onder de deurmat om het inbrekers gemakkelijk te maken?


Password managers zijn de oplossing. Zij creëren en bewaken uw wachtwoorden beter dan wie ook. U hoeft enkel het wachtwoord voor deze manager te onthouden. Hij onthoudt alle andere wachtwoorden voor u. Dit zijn de drie meest gebruikte managers:


Tool 1: LastPass

LastPass maakt sterke wachtwoorden voor u aan. Wachtwoorden die u momenteel gebruikt controleert hij op hun sterkte en vervangt ze indien nodig. In webformulieren vult de tool ook andere informatie (adres, telefoonnummer enz.) automatisch in. De wachtwoorden worden opgeslagen op de LastPass servers. Hierdoor kunt u de manager gebruiken op elke computer waar de extensie geïnstalleerd is.

 

LastPass op de desktop via extensies voor de browser is gratis. De mobiele apps voor iOS, Android, Blackberry, Windows Phone kosten 12 dollar per jaar.


Tool 2: DashLane

DashLane heeft een erg interessante digitale portefeuille die uw kredietkaartgegevens bevat en schermafdrukken maakt van uw online aankopen. Net als LastPass verwittigt DashLane u meteen indien er bij een website een hack of lek vastgesteld werd die het wijzigen van het wachtwoord vereist.

 

De desktop tool voor Mac en Windows is gratis en werkt met extensies voor de browser. De mobiele apps en het synchroniseren van uw wachtwoorden op alle toestellen kost u 40 dollar per jaar.


Tool 3: Keepass

Keepass is open source. Het is een applicatie voor Windows, Mac en Linux, waarbij de wachtwoorden op de eigen harde schijf bewaard worden. U synchroniseert wachtwoorden met andere toestellen via uw Dropbox-account en een plug-in.

 

Keepass is volledig gratis. Bovendien bestaan er verschillende gratis apps van derden voor iOS, Android en Blackberry.

Of stel zelf veilige wachtwoorden in

Hebt u liever niet dat al uw wachtwoorden in de cloud bewaard worden, volg dan deze tips:

 

  • Kies een zin in plaats van een wachtwoord. (ditiswaarikmijnmailbewaar)
  • Werk in het wachtwoord met hoofdletters en kleine letters (MyN*PaSwOoRd)
  • Vervang letters door cijfers en symbolen - i wordt 1, e wordt 3, de letter O wordt het cijfer 0, enz.

Hoe helpt Telenet u om uw privacy te beveiligen?

Ook uw Telenet-account bevat belangrijke informatie zoals uw mails maar ook de historiek van de bestelde programma's op uw tv, enz. Telenet doet al het mogelijke om uw privacy te beschermen. Vervolgens draagt u de verantwoordelijkheid door een sterk of zwak wachtwoord te kiezen.

 

Wil u, na het lezen van het voorgaande, uw wachtwoord aanpassen? De instructies vindt u hier. Denk eraan: dit nieuwe wachtwoord wordt meteen ook het wachtwoord voor uw mail. U bent uw wachtwoord vergeten? Hier kunt u uw wachtwoord terug aanvragen.

 
 
 
 
 
 
data-overlay-scroll-enable="false"