Telenet.be

Webmail

Contact

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Telenet en ZTE breken
Europees snelheidsrecord 4,5G

 
 
 
 

Met de baanbrekende 4,5G-technologie vestigen Telenet en telecompartner ZTE een nieuw Europees snelheidsrecord.

Telenet en telecompartner ZTE bereikten tijdens een demo van hun nieuwe 4,5G-technologie (*) een downloadsnelheid van 1,3 gigabit per seconde. Dat is vier keer sneller dan de maximale downloadsnelheid die 4G kan halen. Het is de eerste keer in Europa dat deze snelheid is behaald buiten een laboratorium, in reële omstandigheden.

 

De demonstratie is een eerste stap in de langetermijnsamenwerking die Telenet heeft afgesloten met ZTE om zijn mobiele netwerk klaar te maken voor de toekomst. Dat is nodig, want het telecomgedrag van consumenten zal de komende jaren fel blijven evolueren. Het mobiel dataverbruik verdubbelt elke 12 maanden. Volgens technologieconcern Cisco zal er in 2020 wereldwijd acht keer meer mobiele data verbruikt worden dan nu.

 

Met de hulp van ZTE zal het Telenet-netwerk in stedelijke gebieden in 2017 klaar zijn voor 4,5G. Een aantal hoogtechnologische smartphones uit categorie 9 die een snelheid van 450 Mbps kunnen halen, zoals de iPhone7, de iPhone7 Plus en Samsung S7, ondersteunen 4,5G nu al. 

"We zijn erg enthousiast over het resultaat van deze test, want met het nieuwe snelheidsrecord zetten we een belangrijke stap richting 5G. 4,5G-netwerken zijn sneller en hebben een hogere capaciteit, wat de breedbandervaring van mobiele gebruikers verbetert, vooral in gebieden met druk gsm-verkeer", zegt Micha Berger, CTO van Telenet.

 
 

(*) De 4,5G-technologie maakt gebruik van '3 carrier aggregation', wat toelaat om signalen van verschillende antennes te combineren. Het steunt ook op 4x4 MIMO, wat het aantal signalen dat van één frequentie komt, verdubbelt. Ten slotte gebruikt het ook 256 QAM, wat een hogere modulatie is die kwaliteit en capaciteit verhoogt. Vergelijk het met een snelweg die extra baanvakken krijgt. De bandbreedte is groter, waardoor smartphonegebruikers minder last hebben van ander verkeer op drukke plaatsen.

Bekijk ook

  • Security roadmap op Security Day

    Telenet Business onthult security roadmap op Security Day. Lees het verslag hier.

    lees meer
  • Schoolnet+, de modulaire ICT-oplossing voor scholen

    Nieuw van Telenet Business: Schoolnet+, de modulaire ICT-oplossing voor scholen.

    lees meer